Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda

Dziewczyny, a co myślicie o imieniu Marika ?

Polecane posty

Gość Magda

Spodziewam się dziewczynki i mężowi bardzo to imię się podoba, wyczytałam że jest to węgierska odmiana imienia Maria. Jak myślicie patrząc na to "z boku" czy nie brzmi tandetnie ? niektórzy porównują je do Dżesiki, NIkoli, Brajana itp.

Gość Gosc

Jak napisalam wczesniej lubie wiele imion o koncowkach -ika.  Danika, Anika, Berenika, Marika potem przerwa wielka i Dominika, Weronika.  W takiej kolejnosci.

Gość Gosc

Sulika jest numerem jeden, zapomnialam. Jest ich w Polsce tylko 10 wiec bardzo malo spotykane imie.

Gość gość

Marika to coś w stylu Dżesiki, Vanessy, Nicoli. Choć osobiście myślę że Twoja córka może w przyszłości być zadowolona że swojego imienia, bo jest na pewno oryginalniejsze od tych przesłodzonych Wikusi, Juleczek i innych Amelek.

Gość gość

Marika to śliczne i bardzo niespotykane imię! Ma bardzo oryginalne i ładne brzmienie, a przy okazji nie ma jakiejś zwydziwianej pisowni jak Jessika, Brajan czy inny Srajan. Marika to zupełnie inna kategoria, bardziej pasuje mi do imion typu Laura, Matylda, Liliana niż do Dżesiki, więc nie rozumiem skąd to porównanie. Absolutnie nie jest to imię tandetne, ponieważ jest oryginalne. Tandetne to są te wszystkie Amelki, Wiktorie i Oliwie, aż się rzygać chce jak sie słyszy 5000000000 razy to samo imię...

Gość Gosc

Pięknie. Marika... jest w tym imieniu cos fajnego ;)

Gość Gosc

Ja rowniez nie wrzuce Mariki do tego samego worka co Jesiki i Vaneski.  Chociaz powiem szczerze, ze wole juz nawet te wytowry niz Amelki, Zuzki, Hanki, Zoski, Julki itp.  Trudno uwierzyc, ale tak jak wszystko inne w nadmiarze staje sie obrzydzone.

Gość Magda

Mnie również robi się słabo jak słyszę, że znowu ktoś ma Lenkę, Nicolę czy Zuzię...oczywiście każdy daje takie imię jak mu się podoba, ale jak już wejdzie moda na jakieś to wszyscy jak jeden mąż dają tak samo, a potem w piaskownicy ktoś woła Zosia i odwraca się 5 dziewczynek 🙂

Gość Gosc

Moja corka ma imie jak tylko kilkaset kobiet w Polsce.  Zawsze byla jedyna w szkole, a jak wreszcie spotkala swoja immieniczke to stwierdzila, za ma za malo orginalne imie i swoja sorke chce nazwac Saskia, zeby drugiej takiej nie bylo. 

Wiadomo, nbie kazdy gustuje w takich wyszukanych imionach, ale litosci, jakies imiona po 50 miejscu rankingu sa nadal bardzo znane i jest ich tysiace, wiele o podobnym brzmieniu- znajdzcie cos ciekawszego.

Aha oprocz Suliki i Dagmary podoba mi sie Olimpia.

Gość gosc
7 minut temu, Gość Gosc napisał:

Ja rowniez nie wrzuce Mariki do tego samego worka co Jesiki i Vaneski.  Chociaz powiem szczerze, ze wole juz nawet te wytowry niz Amelki, Zuzki, Hanki, Zoski, Julki itp.  Trudno uwierzyc, ale tak jak wszystko inne w nadmiarze staje sie obrzydzone.

Teraz te imiona typu Julka, Hanka, Majka, Lenka to tak jak kiedys Anka, Kaska, Aska itd. 

Gość Gosc
2 minuty temu, Gość gosc napisał:

Teraz te imiona typu Julka, Hanka, Majka, Lenka to tak jak kiedys Anka, Kaska, Aska itd. 

Pewnie i jak te dzieci dorosna beda je w taki sam sposob odbieraly.  Czy to jakies efekty uboczne komunizmu, ze wszyscy jak cieleta jedno i nikt nie chce wychylic sie z tlumu?

Gość Goki

Marika to w Hiszpanii dość wulgarne określenie osoby homoseksualnej. Zapytaj jakiegokolwiek Hiszpana co myśli o nazwaniu tak córki to zobaczysz jak się zakrztusi i albo wybuchnie śmiechem albo wyjdą mu oczy na wierzch z niedowierzania. Ja bym tak dziecka nie nazwała.

w przypadku dziwnych imion zawsze lepiej sprawdzić w google, żeby np imię nie znaczyło czegoś wulgarnego albo obraźliwego w innym języku. 

Gość Gosc

Mi tez sie podoba Marika

Gość Magda
18 minut temu, Gość Goki napisał:

Marika to w Hiszpanii dość wulgarne określenie osoby homoseksualnej. Zapytaj jakiegokolwiek Hiszpana co myśli o nazwaniu tak córki to zobaczysz jak się zakrztusi i albo wybuchnie śmiechem albo wyjdą mu oczy na wierzch z niedowierzania. Ja bym tak dziecka nie nazwała.

w przypadku dziwnych imion zawsze lepiej sprawdzić w google, żeby np imię nie znaczyło czegoś wulgarnego albo obraźliwego w innym języku. 

Czytałam już o tym w google i mam świadomość co imię to oznacza w krajach Hiszpańsich, z drugiej jednak strony wyznacznikiem nadania imienia nie może być to, że w innym kraju oznacza ono coś "brzydkiego"..... sama nie wiem co o tym myśleć.

Gość Gosc
48 minut temu, Gość Magda napisał:

Czytałam już o tym w google i mam świadomość co imię to oznacza w krajach Hiszpańsich, z drugiej jednak strony wyznacznikiem nadania imienia nie może być to, że w innym kraju oznacza ono coś "brzydkiego"..... sama nie wiem co o tym myśleć.

Nie przejmowalabym sie.  Blanka jest taka popularna, a blank blanket znaczy pusty koc po angielsku.  Jezy angielski jest bardziej popularny od hiszpanskiego w Europie i na swiecie i jakos nikogo to nie rusza poniewaz mieszkaja jednak w Polsce.  

Jezeli Marika bardzo sie wam podoba to nie przejmuj sie no chyba ze masz zamiar przeprowadzic sie do Hiszpani.   Sulika podoba mi sie najbardziej poniewaz nigdzie nie ma takiego imienia na calym swiecie.  Z tego co wiem w Gruzji jest imie Suliko, ale Sulika jest jedyna w swoim rodzaju i jezeli Polacy nie nadadza tak dzieciom na imie to imie to zniknie z kart swiata w rzeczywistosci.  Nadawaj na imie jak chcesz.  Ja jezeli bede miala druga corke to jest duza szansa, ze bedzie Sulika.

Gość Goki

No tak ale pusty koc nie jest określeniem wulgarnym. 

Gość Gosc
4 minuty temu, Gość Goki napisał:

No tak ale pusty koc nie jest określeniem wulgarnym. 

Jakkolwiek pusta to juz jest okreselenie ublizajace. Blank- pusty, pusta

Gość marawstala

W sumie nawet ładne, ale jakoś nie najlepiej mi sie kojarzy : )

Gość gość

Bardzo ładne imię, i nie słuchaj tej oszołomki od "sulki" - ona wszędzie w kółko jedno i to samo wpeirdala w tematy. Wcześniej jakieś kałmiry, teraz srulki 😄

Gość Monika

Mi sie podoba :)

Gość Gosc

Mi tez Marika sie podoba!!! 

Nie patrz na te znaczenia za granica, bo duzo imion moze brzmiec podobnie do czegos tam w danym jezyku. 

Gość Gosc

Ładnie brzmi i jakoś tak fajnie pozytywnie się kojarzy.