Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Dostaje ciągle podwyżki a zarabiam tyle samo

Polecane posty

Gość Gość

Praktycznie nie odczuwam różnicy mimo zwiększenia stawki. Czyżby PiS kradł coraz bardziej...

Gość gość

ciesz się , że na ciapaków nie robisz jak francuzi i inni

Gość yyy

Ile zarabiasz i ile zarabiałaś? Muszę wiedzieć żeby ci to wytłumaczyć.

Gość Gość

Ale ja wiem dlaczego tak się dzieje. Pewnie PiS podniósł jakąś składkę i kradnie jeszcze więcej. 

Gość yyy
30 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale ja wiem dlaczego tak się dzieje. Pewnie PiS podniósł jakąś składkę i kradnie jeszcze więcej. 

Powiedz jaką składkę podniósł i o ile? Skoro już się na temat wypowiedziałeś/aś to znaczy, że albo masz na ten temat wiedzę i odpowiesz mi na te pytanie, albo sobie to wymysliłaś/eś lub usłyszalaś/eś od kogoś a nie masz pojęcia o czym mówisz.

1 godzinę temu, Gość Gość napisał:

Praktycznie nie odczuwam różnicy mimo zwiększenia stawki. Czyżby PiS kradł coraz bardziej...

A jeżeli chcesz poznać odpowiedź na swój temat powiedz mi ile zarabiałaś/eś, jeżeli zarobki uległy zmianie to też napisz jakiej a wytłumaczę ci jak to działa, że mimo podwyżki zarabiasz tyle samo.

Gość gość

Też chciałabym wiedzieć jakie składki lub podatki wzrosły?

Gość Gościu

z tego co kojarzę to VAT w 2011 roku wzrósł o 1% a z innych podatków czy składek to nie kojarzę 

Gość Kolo

Tak to jest mówią, że państwo takie podatki cały czas daje nie ważne za jakich rządów a z tego co tu widzę tylko jedna osoba powiedziała jaki podatek wzrósł. A jeżeli chodzi o pytanie czemu mimo podwyżek tak mało lub tyle samo zarabiasz to podaje przykład jeżeli zarabiałaś np. 2350 zł brutto to nadal będziesz zarabiać tyle samo mimo podwyżek jeżeli zarabialabys w 2018 roku 2150 zł brutto to w 2019 jest podwyżka najnizszej krajowej do 2250 zł brutto jeżeli nie zarobilabys takiej kwoty to znaczy że twój szef cię oszukuje. Nie jestem pewny czy takie były kwoty najnizszej krajowej ale wydaje mi się że jako przykład to dobrze wytlumaczylem.