Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jakobo

czy on ma duze szanse

Polecane posty

Gość jakobo

witam. Tematem jest-prawo do dziecka. Czy on ma większe szanse w sadzie, aby otrzymać prawo do opieki nad dzieckiem? Nie jesteśmy małżeństwem. Ja pracuje, on tez. On zarabia 500 zl więcej ode mnie. Mieszka z mama, ma duzy pokój. Ja mieszkam tez z mama, ale mój pokój jest bardzo mały. Jedyne co u mnie jest na plus to to, ze ja kupiłam wszystkie rzeczy dla dziecka, a on nic. Czy jeśli przedstawiłabym dowód na to, ze to ja zapewniłam i tylko ja wszystko swojemu dziecku to mam większe szanse? Staram sie o mieszkanie, ale powiedziano mi, ze mieszkanie w którym przebywam obecnie jest zbyt duże i wniosek i tak będzie odrzucony. Moge sie starać o mieszkanie do remontu, ale tu potrzeba kolo 20 tys. Ja mam tylko 4 tys oszczędności. Wiec chcąc nie chcąc przegram w sądzie z powodu mieszkania? Zbyt małego pokoju. On tez jest osoba która bajeruje. Wiec moze wyjść na lepszego ode mnie bo jestem raczej spokojna i zamknięta. Jestem bez szans?

Gość Gość

Dziecko trafi do domu dziecka.

Gość Gość

Jak się boisz to karm piersią. Znam sprawę, że facet, co jest świetnym ojcem, dostał tygodniowo 2 godziny widzen z rocznym dzieckiem, bo matka wciąż karmila piersią i przedstawila to jako największe dobro. Był aneks, że po zakończeniu karmienia będzie dziecko na weekend do siebie zabierał dwa razy w miesiącu i chyba dwa spotkania po 2 godziny w tygodniu. 

Gość Gość

A i ten ojciec zarabiał nieporownywalnie większe pieniądze, matka na rodzicielskim była. 

Gość Gość

Dlatego najlepiej abyś karmiła do 3lat.

Gość gość

Tak, ma bardzo duże szanse, jeśli trafi na normalny sąd.

A nawiasem mówiąc to sytuacja jak z rasowej patologii.

Gość gosc
46 minut temu, Gość jakobo napisał:

Mieszka z mama, ma duzy pokój. 

Ważne jest to, które z rodziców zapewni dziecku lepsze warunki rozwojowe w sensie prawidłowej opieki, troski itd. Warunki lokalowe ani zarobki nie mają większego znaczenia, bo nie stanowią ani o odpowiedzialności ani o więzi z dzieckiem. 

Szanse masz o wiele większe jako matka, szczególnie jeśli dziecko jest małe. Żeby sąd przyznał wyłączną opiekę ojcu, matka musiałaby być narkomanką, alkoholiczką albo prostytutką. 

Gość gość
19 minut temu, Gość gosc napisał:

Szanse masz o wiele większe jako matka, szczególnie jeśli dziecko jest małe. Żeby sąd przyznał wyłączną opiekę ojcu, matka musiałaby być narkomanką, alkoholiczką albo prostytutką. 

Na szczęście ta chora sytuacja się powoli zmienia.

Gość Gość

To chyba bardzo powoli...

Gość Gość

A Ty chcesz mieć wyłączną opiekę czy chodzi Ci tylko o to, żeby dziecko z Tobą mieszkało? 

Gość jakobo

No jak na razie wszystkie dobra ja zapewniłam. Wszystko kupuje itd ja. Potwierdzenia z tych transakcji mam. Chce zeby ze mna mieszkalo. Nie chce dziecku zupełnie ograniczać kontaktu z ojcem. Czyli ze co jeśli będzie normalny sad to on dostanie bo... Ma większe lokum.. O mieszkanie sie staram. Odkładam tez nadal pieniądze zeby jak co dostać te do remontu. Jakby nie bylo to nie brakuje nic dziecku teraz. Tylko nie wiadomo jak sad by patrzał na wielkość mieszkania. Choć u niego jest 6 os na 3 pokojowym mieszkaniu. Choć to nic bo on ma duzy pokoj sam.

Gość jakobo

i tez ja zarabiając 500 zl mniej. Zapewniając wszystko dziecku mam odłożone oszczędności a on nie. A zarabia trochę więcej. Bo woli kupić sobie piwo i papierosy.a nie chce żeby dziecko tam mieszkalo bo juz tam jest 2 dzieci i jedno z nich jest niedobre bije piszczy dziecko które jest młodsze nie moze spać.jest bite przed starsze. A ja chce dla swojego spokoju. U mnie ma spokój. Nikt nie piszczy moze sobie spać spokojnie itd

Gość jakobo

a u mamy tez nie będę mieszkać w nieskończoność tylko do czasu aż nazbieram na mieszkanie.. Bo za darmo nie dostane.

Gość jakobo

poszłabym do dodatkowej pracy jakieś ktora można wykonywać w domu, ale mam urlop macierzyński, wiec raczej nie moge. A tak to z tamtej pracy bym cale wynagrodzenie odkładała...