Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nazwolnieniu

ciążowy zus pomocy!

Polecane posty

Gość nazwolnieniu

W październiku podpisałam umowę o pracę opiewającą na 3000 netto z zaznaczeniem, że tylko 3 miesiące będę na taką kwotę pracowała. Pracodawca chciał mnie najpierw sprawdzić (jestem managerem), a że ja zaczynałam własnie studia podyplomowe, zaproponowałam, że ok, zgodzę się na 3 k na 3 miesiące, jeśli opłaci mi studia (1 rata 3500). Umówilismy się, w styczniu, dokładnie 3 stycznia podpisaliśmy aneks, ze przechodzę na umowę tym razem z 6 k netto. Tydzień temu okazało się, że jestem w ciązy. 

Czy ktokolwiek wyjaśni mi, jaką kwotę ostatecznie będę otrzymywała na zwolnieniu, a jaką na okresie macierzyńskim? Czy wpakowałam się mocno z tymi 3k? Bardzo proszę o pomoc w rozwikłaniu tej zagadki, bo kompletnie się na tym nie znam.

Gość Dbsaa

Dostaniesz średnią. Opłaca ci się jak nadłużej chodzić do pracy i zarabiac jak najwięcej.ogólnie trochę słabo ze ledwo zaczęłaś pracować a tu ciąża.  

Jeśli nie będzie przepracowanych  pełnych 12 miesięcy to wezmą z tyłu ile przepracujesz. Nawet jak pójdziesz na l4 to ci policza średnia.