Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamasuia 2334

do ktorych klas pojda moje dzieci we wrzesniu 2019?

Polecane posty

Gość mamasuia 2334

Kochane mamy, 

wracamy po emigracji do Polski, prosze powiedzccie czy dobrze mysle. Moj syn urodzil sie w styczniu 2009 a corka w grudniu 2010.

Dobrze rozumuje ze syn jako ze urodzil sie w 2009 roku zacznie 5klase a corka 4 tak?

dziekuje z gory za odpwowiedzi :)

Gość wwf

A teraz do której klasy chodzą?

Gość ika

Nie, syn ma obecnie 10 lat więc 4. klasa. Zakładając że do zerówki idą sześciolatki. Mój ośmiolatek (też skończył w tym roku), we wrześniu idzie do drugiej klasy. 

Gość to ja autorkaaaa

dziekuje za odzew, jestesmy za granica, tu jest inaczej, obecnie syn w 5 a corka w 3.

tak syn ma 10 lat tak wiec we wrzesniu 2019 pojdzie do 4 klasy? a corka ma 8 lat a wiec pojdzie do 3?

pomozcie jakos logicznie to poskladac

Gość Lol

Nie wiem jak teraz ale jak dziecko wraca z zagranicy to przeprowadzają test i wtedy kwalifikują do jakiej klasy pójdzie, bo w np.w uk to poziom dużo niższy niż w Polsce i dlatego sprawdzają wiedzę 

Mój syn urodził się w marcu 2009 i chodzi do trzeciej klasy więc od września pójdzie do czwartej.Twój tak samo.

Gość autorkaaaa12

Wola i inne dziewczyny dziekuje, 

tak to racja tu w Uk poziom nauczania duzo nizszy niz w Polsce, wiec dobrze ze robia te testy...

nie ma tu tez systematycznosci, prowadzenia jakichkolwiek zeszytow itd. praca domowa jest raz w tygodniu z jednym dziecinnie prostym zadaniem :(

Ok czyli juz wiem, syn do 4 klasy w takim razie a corka analogicznie do 3? czyli klasowo rok roznicy bedzie a nie tak jak tu 2 lata...

Gość Uyuy

Ja wróciłam z zagranicy i dzieci poszly odpowiednio do wieku w Norwegii byly klasę wyżej .