Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

olciaaaaaaa

NORMALNIE nie wytrzymam ;-;

Polecane posty

To jest straszne ! 

ROBIE WSZYSTKO, WSZTSKO BY MIEC ŁADNĄ CERE... i co ? I nico... 

Myje twarz codziennie rano i wieczorem żelem z aloesu, który nawilża. Moje życie wygląda tak :

wstaje, myje twarz żelem z tym aloesem, tonik + krem dopasowane do mojej cery oczywiście... na śniadanie jem płatki owsiane + owoc i zielona herbata. Maluje się : fluid, oczy i czasami brwi. Ale krem którego używam to baza a jest mróz to moj makijaż stanowi taka warstwe ochronną... więc GIT. Ide do szkoły... wracam... jem obiad jakieś surówki ziemniaki rosół czy też mięso. Nie jem słodyczy od dwóch lat kompletnie nic aż trudno uwierzyć... chyba że urodziny to jeden jedyby malutki kawałeczek placka. Wieczorem myje twarz, zazwtyczaj uzywam maseczki domowej do wrazliwej skory ale ze sklepu też używam np z glinki. A więc ja uzywam różnych np. Z miodu czy z płatek owsianych i soku z ogórka. Do maseczki dolewam olejku z drzewa herbacianego, który mam od niedawna maseczke pozostawiam na 10-15 min. I zmywam używam ich codziennie bo nie podrażniają cery. Później tonik i krem i maść cynkowa punktowo. Cere mam mieszaną-tłusta sama oceniłam i kolacja płatki, bułka z ziarnami sałata pomidor ogórek. I herbata zielona.Ostrych przypraw nie jem soli też nie. Maści cynkowej używam od 2 dni olejka też.  Więc czemu nie mam ładnej cery ? Tak o niej marzę 😞 popadam w depresję, nie wychodzę w pokoju, moja twarz nie jest najgorsza ale to i tak w świetle dziennym wyglada... tragicznie. Pragnę dodać że w klasie tylko ja mam tradzik.... masakra kiedyś tak nie miałam od wakacji tam mam gdy bylam na diecie owociwej i jadlam tylko owoce i vose tam z jelitami mialam... byłam głupia.... żałuję. Mam 15 lat i blizny.. pije dużo widy u dermatologa nie bylam bo boje się ze przepisze mi złe leki i twarz bede miala jeszcze gorszą lub ZE pod odstawueniu leków trądzik powróci ze zdwojoną siłą... co ja robię źle ? Czemu życie jest tak okrutne że jedni są śliczni a drudzy tak jak ja? ..' masakra 

prosze doradźcie 😞

Gość M__

Ola piszę do Ciebie już któryś raz... Widzę, ze problem nie opuszcza Cię nawet na chwilę. Przede wszystkim spróbuj wyluzować. Stres może bardzo pogarszać cerę. Nie przejmuj się, że ktoś coś ma, a kto inny nie. Może mają inne rzeczy, których Ty na szczęście nie masz. Dużo zabiegów na twarz też jej nie pomoże. Spróbuj zdrowej diety - nie przesadzaj z owocami. Koniecznie udaj się do dermatologa, ja leczyłam się pół roku z trądziku przy pomocy antybiotyku i maści. Mój brat rok, miał dwa różne antybiotyki. Oczywiście trądzik wrócił po dłuższym czasie, ale co to jeden czy dwa pryszcze przed okresem, jest to bardzo standardowe ze względu na hormony. Podsumowując: SPOKÓJ + ZDROWA DIETA + DERMATOLOG i myślę, że powinnaś z kimś porozmawiać - rodzice, siostra czy przyjaciółka. To jest tylko internet, a potrzebujesz realnego wsparcia. Pozdrawiam M__ !

Dnia 29.01.2019 o 16:16, Gość M__ napisał:

Ola piszę do Ciebie już któryś raz... Widzę, ze problem nie opuszcza Cię nawet na chwilę. Przede wszystkim spróbuj wyluzować. Stres może bardzo pogarszać cerę. Nie przejmuj się, że ktoś coś ma, a kto inny nie. Może mają inne rzeczy, których Ty na szczęście nie masz. Dużo zabiegów na twarz też jej nie pomoże. Spróbuj zdrowej diety - nie przesadzaj z owocami. Koniecznie udaj się do dermatologa, ja leczyłam się pół roku z trądziku przy pomocy antybiotyku i maści. Mój brat rok, miał dwa różne antybiotyki. Oczywiście trądzik wrócił po dłuższym czasie, ale co to jeden czy dwa pryszcze przed okresem, jest to bardzo standardowe ze względu na hormony. Podsumowując: SPOKÓJ + ZDROWA DIETA + DERMATOLOG i myślę, że powinnaś z kimś porozmawiać - rodzice, siostra czy przyjaciółka. To jest tylko internet, a potrzebujesz realnego wsparcia. Pozdrawiam M__ !

Pewnie masz rację...  przepraszam ale to jest silniejsze ode mnie... dzięki za rady na pewno je wykorzystam ! 🙂