Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaja

Krew podczas wypróżniania

Polecane posty

Gość Kaja

Czy któraś z Was miała w ciąży krew podczas wypróżniania się? Dosyć sporą ilość? Czy to groźne? W którym miesiącu tak miałyście? Czemu tak się dzieje?

Gość Jestem kobieta

Nie miałam tak 😱. Jakby mi się  coś takiego przydarzyło byłabym u lekarza..... Krew w kątem może być przy uszkodzeniu jelita, lub mechanicznym uszkodzeniu przy parciu samej odbytnicy ale wtedy to odrobina by była (mówię o drugim przypadku.) Może być również krwawienie z innych elementów  przewodu pokarmowego ale wtedy kupa jest czarna podobno . Także możliwości kilka sprawdź szybko u lekarza zwłaszcza w ciąży. 

A może hemoroidy? Ja czasem mam doslowie kropki krwi ale to jakieś podrażnienie odbytu już przy samym ujściu albo właśnie jakis hemoroid.  Nie byłam z tym u lekarza bo to naprawde znikome ilości i ewidentnie czuje to podraznione miejsce ale na twoim miejscu bym to zgłosiła lekarzowi jeśli faktycznie są to jakieś duże ilości krwi 

Gość Abc

Mozliwe ze krwawia hemoroidy, moga byc tez w srodku a nie tylko na zewnatrz. Jesli duze ilosci krwi trzeba  wykonac kolonoskopie bo na jelicie maga byc krwawiace polipy .

Jesli krew jest jasna to krwawienie pochodzi z jelita grubego lub odbytu. Jw hemoroidy , polipy lub wrzody. Jestes w ciąży wiec pewnie hemoroidy

Bez badan nikt Ci nie powie dlaczego tak sie dzieje. Krwawienie zawsze jest niepokojace. 

Gość Ggg

Tak, miałam krew na papierze. Efekt połączenia hemoroidów, zatwardzenia i parcia. Hemoroidy zaczynają się w środku, dopiero w kolejnych stadiach wychodzą na zewnątrz i zaczynają być odczuwalne. Po ciąży hemoroidy się zmniejszyły, ale zdąży się sporadycznie jeszcze jakieś krwawienie przy wyjątkowym zatwardzeniu. Poproś ginekologa, żeby zbadał odbyt i polecił coś na te żylaki.