Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Abby

Plisss, odpowiedzcie mi :(((

Polecane posty

Hej, kochałam sie z partnerem w 7 dzień okresu czyli slabe i same plamienie.Byl to także dzień nie plodny, z tego co wychodzi. Było to 6 dni temu, owulację mam jutro. Wyliczane mam te dni od 1,5 roku na aplikacji z okresem. Byl to stosunek przerywany, nie doszedł partner we mnie ale obawiam sie o preejakulat.Plemikow jest malo i zwykle sa wadliwe bądź obumarłe. Chciałam się zapytać jakie sa sznase że niestety mogło by dojść do zapłodnienia i kiedy?  Wiem że plemnik przeżyje w ciele kobiety 3 dni ale dopiero w 4 dzien od stosunku zaczęły mi się dni płodne. Więc nie wiem czy warunki były dogodne do przeżycia. 

I kiedy powinnam zrobić test ciążowy? 10 dni po stosubku(czyli ostatni dzień płodny cxy dopiero po jakims odstępie po dniach płodnych) 

Gość Gaść

Niestety nikt nie odpowie Ci na pierwszą część pytania bo szanse są 50/50. Owulacja może się z różnych przyczyn przesunąć a wtedy niemożliwe staje się faktem. Co do testu to ja robiłam 3 dni przed @ i wyszedł pozytywny ale najlepiej w dniu spodziewanej @ a najlepiej po jej terminie. Trochę wcześniej możesz zrobić Bete (test z krwi). 

Gość Klaus

Jeżeli się sypiasz z facetem to chyba jest on odpowiednim kandydatem na ojca twoich dzieci. Nie martw się jakoś to będzie grunt by urodziło się zdrowie.

A na poważnie nie ma czegoś takiego jak przerywany sex to coś takiego głupi ...a lub bez myślna ...ka. Pozdrawiam i życzę spełnienia marzeń. 

Gość Czarnaa

Jak zaszłam w takim przypadku co opisujesz. Mam już córeczkę..

Zawsze był u nas stosunek przerywany w dni płodne a w dni nie płodne kończył we mnie i tak po 4 latach związku właśnie wpadliśmy xd

Owulacja płata figle ale jestem szczęśliwa że mam maleństwo..

Czarnaa , tylko ze nie mogłam mieć owulacji ani nawet dni płodnych ze względu na to że miałam 7 dzień okresu (niby ostatni i wgl prawie nic ale  jednak) , i stosunek nie skończył się we mnie więc nie mógł mi spłatac figli w tym przypadku 

Gość Akacja

W jaki sposób wyznaczasz swoją owulację? Ja podczas starań o maleństwo korzystałam z komputera cyklu myway, który wyznaczał moje dni płodne na podstawie temperatury ciała, poziomu hormonu LH i jakości śluzu szyjkowego. Kupiłam go na stronie naturalnaplodnosc.

Gość Na chwilę
Dnia 29.01.2019 o 00:16, Abby napisał:

Hej, kochałam sie z partnerem w 7 dzień okresu czyli slabe i same plamienie.Byl to także dzień nie plodny, z tego co wychodzi. Było to 6 dni temu, owulację mam jutro. Wyliczane mam te dni od 1,5 roku na aplikacji z okresem. Byl to stosunek przerywany, nie doszedł partner we mnie ale obawiam sie o preejakulat.Plemikow jest malo i zwykle sa wadliwe bądź obumarłe. Chciałam się zapytać jakie sa sznase że niestety mogło by dojść do zapłodnienia i kiedy?  Wiem że plemnik przeżyje w ciele kobiety 3 dni ale dopiero w 4 dzien od stosunku zaczęły mi się dni płodne. Więc nie wiem czy warunki były dogodne do przeżycia. 

I kiedy powinnam zrobić test ciążowy? 10 dni po stosubku(czyli ostatni dzień płodny cxy dopiero po jakims odstępie po dniach płodnych) 

Skoro wyznaczasz owulację aplikacją w telefonie to może wstrzymaj się z seksem, bo brak Ci podstawowej wiedzy, którą nabywa się w 5 klasie szkoły podstawowej. 

Dnia 30.01.2019 o 12:22, Gość Na chwilę napisał:

Skoro wyznaczasz owulację aplikacją w telefonie to może wstrzymaj się z seksem, bo brak Ci podstawowej wiedzy, którą nabywa się w 5 klasie szkoły podstawowej. 

No ale skoro od dłuższego czasu zaznaczam kiedy byl okres ile trwał, wszystko co było opisane i wliczone zgadza się no to..

Śluz się zgadzał co do dni dni płodnych i moja temperatura oraz samopoczucie