Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Jakie miasto do studiowania?

Polecane posty

Gość Gość

W maju zdaje maturę, ale oczywiście zależy jak pójdzie ten egzamin. Jeśli chodzi o kierunki to fakt myślę o medycynie, ale zbyt wysokie progi na ten kierunek z czego zdaje sprawę. Tak więc nastawiam się na pokrewne tzn. Farmacje, analityke medyczna. Co do fizjoterapii nie jestem przekonana. Ale myślę też o chemii(medycznej), biotechnologii( medycznej), jeszcze ostatnio uwagę mi przykuła chemia i toksykologia sądowa. Jeśli chodzi o miasta to myślę o Łodzi, Krakowie, Warszawie, Katowicach, Wrocławiu. W Łodzi mieszka siostra, ciocia z dalszej rodziny, kuzynka, znajoma tu jest na pielęgniarstwie, dużo razy tu byłam. W Wawie byłam parę razy i fajnie, w okolicach Wawy pod Piasecznem mieszka kuzynka. Katowice i Wrocław znam z tv i opowieści, ale tu nikogo nie mam z rodziny, ze znajomych nie wiem. W Krakowie byłam przejazdem, mój kuzyn jest tutaj na AGH, ale jednak przenosi się gdzie indziej, bo kierunek mu się nie podoba. Mam tu znajoma starsza o 2 lata co studiuje stomatologie( ale maturę poprawiła). Do Krakowa też mój kolega się wybiera na europeistykę. Ale słyszałam od siostry ciotecznej, że Wrocek, Wawa i Krk to miasta z typowo studenckim klimatem. Pochodzę z Opoczna, małego miasta w województwie łódzkim. Z tego co wiem to do Krk, Łodzi, Wawy, Katowic można pojechać pociągiem z Opoczno Południe. A jakie połączenie jest z Opoczna do Wrocławia? A wy jaka macie opinie o tych miastach. Pytanie do studentów bądź tych co studiowali.

Gość gość

Do Wrocławia dotrzesz pociągiem z przesiadką np. w Katowicach najszybciej w 4h 30 min. Co do miast to wg mnie najładniejszy Wrocław potem Kraków, Warszawa, Katowice i Łódź - ale to moja subiektywna opinia.

Gość somala

Ja studiowałam w Krakowie i to były najlepsze lata mojego życia. Jest to idealne miasto dla studentów. Potem życie jest już tam trudniejsze, ale Kraków jest najlepszym miastem do studiowania, jakie można sobie wybrać. 

Gość gosc

Krakow lepszy od Wroclawia