Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Luca

Menopauza jakie są wasze objawy

Polecane posty

Gość Luca

Cześć  kobietki. Mam 54 lata i mendopauze 😉 wkurzaja mnie objawy. Czuję  czasem że  mam dość.  Jak jest u Was? Co jest najgorsze dla Was.? Moje to gorąco  że  pot  mi wychodzi,  za chwilę  dreszcze z zimna. Nie wiem jaka jest temperatura otoczrnia.  Raz czuję  35 stopni zaraz potem jakby było 16. Masakra jakaś.  Są  okresy kilkumiesiecznie  że mam to po kilkadziesiąt  razy na dobę  s są  że  rzadziejnp kilka razy. Miałam 2 miesiące  że  nagłe  to ustalo.  Boże  jaką ja byłam szczęśliwa,  jaki komfort życia.  Niestety wraca, teraz kilka razy w dzień kilka w nocy. Kiedy to się  skończy.  Tę które  przechodziły  podobnie- jak długo  Was  trzymalo,? Ile lat?

ja mam 51 lat i od kilku lat też menopauzę. W sumie to nie byłoby tak źle gdyby nie pocenie się i ciągłe uczucie gorąca. Wystarczy chwila minimalnej aktywności i jestem cała oblana potem. Np dzisiaj wyszłam tylko po zakupy na 15 min, jak wróciłam na koszulce "koła" pod pachami i kilka małych plamek na plecach. Tylko że u mnie nie są to napadowe "uderzenia gorąca" ale stałe uczucie gorąca ustępujące tylko w nocy. Tarczycę zbadałam więc to pewnie objaw menopauzy.

Poza nadmiernym poceniem się i tym uczuciem ciepła nic innego odpukać mi nie dolega.