Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kape

Rodzice bez emerytury

Polecane posty

Gość gość
2 godziny temu, Gość Gadzina napisał:

Na razie, to autorka twierdzi, że nic nie ma, a rodzice sobie radzili i radzą, a że czasami trzeba pomóc starszym, to każdy powinien wiedzieć, np. jak będą chorzy.

Jprdl, no ręce mi opadły. Autorka to wie i nie ucieka od tego! Ileż można ci to tłumaczyć? Jakoś rodzice autorki swoim rodzicom nie pomogli.

32 minuty temu, Gość Gosc napisał:

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Może zmienisz zdanie jak zostaniesz stara z wypracowaną emeryturę po 30 latach pracy 900 zł, bo ponoć emerytury będą coraz mniejsze.

Właśnie. Emerytura. Ale tu emerytury, żeby do niej rodzicom dołożyć nie ma. I nie jest to wina systemu, a wina tylko i wyłącznie rodziców. Zmuszał ktoś ojca autorki, żeby nie płacić składek, kiedy miał DG? No nie. Jakby płacił, to teraz miałby 1400zł w kieszeni. Ja już napisałam, co innego, kiedy brakuje pieniędzy, bo emerytura mała i nie wystarcza, a co innego całkowite utrzymywanie przez dzieci i mops, bo się składek nie płaciło i miało wszystko w 4 literach.

Gość Gramofon

Zasilki jakies napewno, ale w ogole dlaczego, skoro cale zycie pchali pod siebie, nie myslac o przyszlosci? Oni nie oplacali skladek, dlaczego moje podatki maja pojsc na utrzymanie pasozytow?

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gramofon napisał:

Zasilki jakies napewno, ale w ogole dlaczego, skoro cale zycie pchali pod siebie, nie myslac o przyszlosci? Oni nie oplacali skladek, dlaczego moje podatki maja pojsc na utrzymanie pasozytow?

Bo nikt cie o zdanie nie pyta ? 😉

Masz tyrac i placic !

Gość Zromem

Autorko,

znajdź to

"Baby trzeba pilnować albo się nie denerwować"

Wysłuchaj i wypowiedz się.

Gość Gramofon
5 godzin temu, Gość gosc napisał:

Bo nikt cie o zdanie nie pyta ? 😉

Masz tyrac i placic !

Najgorsze jest to ze .. przez 500+ bedzie takich przypadkow multum...

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Gramofon napisał:

Najgorsze jest to ze .. przez 500+ bedzie takich przypadkow multum...

Już jest.