Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DociekliwyDetektyw

Dlaczego Jezus nigdy nie uprawiał seksu? Czy dlatego, że seks jest zły?

Polecane posty

Gość DociekliwyDetektyw

Może to się wydawać bluźniercze, ale chyba jednak takie nie jest. Jezus według chrześcijaństwa był nie tylko Bogiem, ale i człowiekiem. Miał ciało człowieka. Oddychał, jadł, pił, spał. Nie wierzę w te sensacje typu że Maria Magdalena była żoną Jezusa. Załóżmy, że 4 kanoniczne Ewangelie są prawdziwe. Dlaczego Jezus nigdy nie uprawiał seksu? Czy kiedykolwiek zauroczył się w jakiejś kobiecie? Przecież zakochanie się nie jest grzechem.

A jednak-Jezus jest postacią totalnie aseksualną. Oczywistym jest, że (przynajmniej wg oficjalnej wersji) nigdy nie uprawiał seksu. Nigdy się noe ożenił. Nigdy się nie zakochał. 

Wg mnie to jednoznaczna wskazówka, iż seks, zakochanie, a nawet miłość kobiety i mężczyzny są czymś złym, gorszym, brudnym. Mam rację?

Gość gość

Tak, też to tak odbieram. Jezus odrzucił ludzkie słabości, w tym seks. Więc na chłopski rozum seks i miłość do kobiety to słabość. 

Pi....ole..nie!

Pewnie miał okręgły żółty dowód osobisty...  bo coś mi się zdaje że... w Biblii nawet namazali jak ojciec z córeczką seks uprawiał, czytaliście te knigę???  Serio mówię!!!

Gość Wiera
53 minuty temu, Gość DociekliwyDetektyw napisał:

Może to się wydawać bluźniercze, ale chyba jednak takie nie jest. Jezus według chrześcijaństwa był nie tylko Bogiem, ale i człowiekiem. Miał ciało człowieka. Oddychał, jadł, pił, spał. Nie wierzę w te sensacje typu że Maria Magdalena była żoną Jezusa. Załóżmy, że 4 kanoniczne Ewangelie są prawdziwe. Dlaczego Jezus nigdy nie uprawiał seksu? Czy kiedykolwiek zauroczył się w jakiejś kobiecie? Przecież zakochanie się nie jest grzechem.

A jednak-Jezus jest postacią totalnie aseksualną. Oczywistym jest, że (przynajmniej wg oficjalnej wersji) nigdy nie uprawiał seksu. Nigdy się noe ożenił. Nigdy się nie zakochał. 

Wg mnie to jednoznaczna wskazówka, iż seks, zakochanie, a nawet miłość kobiety i mężczyzny są czymś złym, gorszym, brudnym. Mam rację?

moze dlatego ze on nie istnial ?!?!?!

1 minutę temu, Gość Wiera napisał:

Ponoć Bóg stworzył wszystkich na swój wzór. Gdy patrzę na siebie i na to jaki ze mnie królik... mam ochotę kupić skrzynkę dobrego browaca i wysłać do nieba...  

Gość Marazm
2 minuty temu, Gość Wiera napisał:

A jakie to ma znaczenie w dyskusji? Wiele fikcyjnych postaci uprawia seks.

Co do tematu, to nie przypominam sobie żeby w jakimkolwiek źródle było napisane, że Jezus seksu nie uprawiał, przeciwnie. Choć o samym akcie nie ma wzmianki, znane jest podejście Jezusa do kobiet i bliskości.

Gość gość

Jezus nie promował nigdy seksu, raczej wybaczenie. 

Gość Gość

Kto to jest Jezus?

Gość gosc
3 godziny temu, Gość DociekliwyDetektyw napisał:

A jednak-Jezus jest postacią totalnie

jest postacią w 95% totalnie zmyśloną. Oprócz tego, że żył - reszta jest fikcją na potrzeby religii.

Gość przegość
4 godziny temu, Gość DociekliwyDetektyw napisał:

Jezus nigdy nie uprawiał seksu?

Po pierwsze nie wiesz, czy taki gość istniał.

Po drugie nawet jeśli istniał, nie wiesz czy nie uprawiał seksu

Po trzecie gdyby uprawiał seks, to Wnuk Boży, a nie daj Boże - Wnuczka Boża - byliby początkiem końca tej religii.

Gość 423

Seks to zło, ludzie mieli się inaczej rozmnażać, czyli tak jak została poczęta Maryja. Obecny sposób rozmnażania(to jest seks) jest skutkiem grzechu pierworodnego.

12 godzin temu, Gość 423 napisał:

Seks to zło,  ?????????????????????????

Ty odstaw te "dopalacze" już...

Wyborażacie sobie "dymanko" żony przez "magiczny dotyk"? Ja pierdziuuu! Od razu szedł bym ze sznurkiem do lasu...