Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wodnik 75

nocne moczenie

Polecane posty

Gość wodnik 75

Wystarczy temat wpisać w google a wyświetli się mnóstwo artykułów i porad.

Jednak są sytuacje gdy to moczenie ma zupełnie inny przebieg niż nieświadome opróżnianie pęcherza.

U mnie od ponad sześciu miesięcy zdarzają się sytuacje, gdy budzę się, siadam na krawędzi łóżka i

nagle spodnie od piżamy od kolana do biodra stają się bardzo mokre. Co ciekawe piżama w kroku 

jest całkowicie sucha!!!.

Po wysuszeniu spodnie nie śmierdzą moczem. Plama wilgoci jest duża i mocno nawilżona, ale PRZEŚCIERADŁO jest suche.

I tak było wiele, wiele razy, zmieniałem łóżka, pościel, aż żona, nie wierząc że to nie popuszczanie z siusiaka, kupiła mi 

pieluchomajtki, czy coś takiego. Nałożyłem to na noc, wszędzie sucho, tak na biodrach jak i w okolicy krocza.

Tak było przez kilka nocy. Zdjąłem je i już pierwszej nocy musiałem zmieniać piżamę, tak górę jak i dół.

Z moich wielokrotnych doświadczeń wynika, że NIE JEST TO NIEŚWIADOME, NIEKONTROLOWANE popuszczanie moczu.

Więc co ???

Sypiam przy otwartym oknie, a temperatura w sypialni czasami spada do 16, 14 stopni.

Sypiam tylko na boku. wygląda to tak jakby jakaś wilgoć gromadziła się w przestrzeni biodra i prześcieradła i w chwili 

wstawania zimne powietrze powodowało kondensację. 

Ile tu mądrości, nauki, a może jest jakieś proste rozwiązanie, np przyjmowane leki? 

Czy ktoś słyszał o podobnej sytuacji? Co robić??/