Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia

NOP po bcg??

Polecane posty

Gość Kasia

Drogie Mamy 

jestem mama antosia który za tydzień skończy 9mc , rozwija się prawidłowo jest zdrowy ruchliwy wesoły, urodzony naturalnie waga 4600, na piersi do dziś , od wczoraj zaobserwowałam ze blizna po szczepieniu przeciw gruźlicy podeszła ropa zrobiła się czerwona i odstaje , od razu dziś z samego rana pobiegłam z małym do przychodni .. nigdy nie korzystam z usług tej instytucji niestety nasza pani doktor jest na urlopie... lekarka z przychodni nie zauważyłam nic nie pokojowe go sprawdziła węzły chłonne powiedziała ze się zdarza i odesłała do domu... ja ręce rozłożyłam bo przecież szczepienie było zaraz po urodzeniu pięknie się wszytsko wygoilo a nagle taka sytuacja się nam przytrafia .. zadzwoniłam wiec do swojej lekarki która od razu stwierdziła ze widząc małego ze to NOP i powinnam otrzymać skierowanie do pulmonologa, umówiłam nas na wtorek prywatnie , niestety szybciej nie było terminu wolnego ... ale to tej pory wszędzie szukam czytam i nie mogę nic znaleźć.. Mamy pozcie czy któraś się z czymś takim spotkała?czy ja panikuje czy rzeczywiście coś się dzieje?? Dodam ze jestem przeciwniczka szczepien i tego nie ukrywam oraz ze Antek po wyjściu ze szpitala nie był na nic więcej szczepiony ... pozdrawiwm i czekam na jakiekolwiek rady podpowiedzi 

Gość Xxxxcc

To jest nop.Nawet w ulotce szczepionki o tym pisze producent.

Gość gosc

Nop po 9 miesiacachod szczepienia ? Serio ?

Jak po 3 latach zlapie katar to tez bedzie nop ?

Gość Gosc

To będzie pierwszy nop. Kolejny będzie w przedszkolu jak odmówi jedzenia marchewki, oczywiście winne szczepionki, bo w domu kiedyś zjadł. A potem jak dostanie pierwsza pałę w szkole,też nop, bo przecież taki bystry był,czytal w wieku 2 lat, a jak miał 6,to stworzył nowego Windowsa, a tutaj jedynka z tabliczki mnożenia lub dyktanda? Niemożliwe, trzeba to nagłośnić, zadzwonić do Sochy i przelać cała swoją wypłatę i 500 plus na konto Doktura Zieby, co by witamina c poratowal. Sprawa w sądzie dla pediatry jest oczywistoscia. 😁

Gość Gość gość
15 minut temu, Gość Gosc napisał:

To będzie pierwszy nop. Kolejny będzie w przedszkolu jak odmówi jedzenia marchewki, oczywiście winne szczepionki, bo w domu kiedyś zjadł. A potem jak dostanie pierwsza pałę w szkole,też nop, bo przecież taki bystry był,czytal w wieku 2 lat, a jak miał 6,to stworzył nowego Windowsa, a tutaj jedynka z tabliczki mnożenia lub dyktanda? Niemożliwe, trzeba to nagłośnić, zadzwonić do Sochy i przelać cała swoją wypłatę i 500 plus na konto Doktura Zieby, co by witamina c poratowal. Sprawa w sądzie dla pediatry jest oczywistoscia. 😁

Ale śmieszne. Ciesz się kobieto, że nigdy nic Ciebie przykrego w życiu nie spotkało. Znając życie taki arogant jak Ty pewnie będzie żył długo i perfidnie.

Gość Gosc

Psikaj octaniseptem i wyluzuj. A dziecko zachowuje sie jakos inaczej ? 

Gość Abc

Szczepionka na gruzlice ma to do siebie, ze czesto miejsce wklucia sie "papra". Mnie samej po szczepieniu w wieku 18 lat dlugo sie goilo. Mialam duza blizne bardzo dlugo. 

Gość Lil

Bcg w pierwszej dobie po kiego h........w ogóle po co na to szczepić na gruźlicę płucną to przestarzałe coś już dawno nie działa,a powikłań mnóstwo ,poczytać ....warto