Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna___

Czy mając cukrzycę ciążową chodziłyście na ktg przed porodem i od kiedy

Polecane posty

Gość ciezarna___

Cześć.

Czy mając cukrzycę ciążową miałyście skierowanie na ktg i jeśli tak to od którego tygodnia ciąży?

Ja jestem w 36 tygodniu ciąży, chodzę prywatnie na wizyty do lekarza. Po powrocie z jednej z wizyt zobaczyłam, że lekarz w pisał w zaleceniach ktg raz w tygodniu, jednak nic o tym nie powiedział.

Odebrałam to tak, jakby chciał się zabezpieczyć na wszelki wypadek, gdyby po czasie coś wyszło nie tak (odpukać). 

Czy Wy chodziłyście i gdzie? Do szpitala czy przychodni? Ja nie chodzę państwowo na wizyty i nawet w gabinecie nie ma ktg. 

Czy mam się zgłosić na izbę przyjęć na ktg?

Gość ciezarna___

A  i jestem już po jednej cesarce i zastanawiam się, czy zgodzić się na wywoływanie (ale oksytocyna jest wykluczona po cesarce) lub na cc

Gość Mimmmmmma

A kto ci tak powiedzial, ze oksytocyna jest wykluczona po cc? Podaja i sie nie szczypia! Tez jestem po jednym cc i mialam poród wywoływany własnie oxy. Tez mialam cukrzyce i tydzien przed porodem juz bylam w szpitalu gdzie mialam codziennie ktg.

Moja rada- zalatw sobie cc.

Gość Gggguuuugguu

Ja z cukrzyca od 34 tygodnia co tydzien ktg w szpitalu, porod wywolany oksytocyna dwa dn po terminie z usg.

Gość ciezarna___

Wszędzie piszą, że nie zaleca się oksytocyny po CC. Lekarz też wspominał, że RACZEJ inaczej, ale nie był przekonujący. A to że robią wszystko, by szybko urodzić i mieć gdzieś to wiem po pierwszym porodzie. Uważam, że z powodu ich działań poród źle się potoczył bo wszystko non stop przyspieszali i często tak się to później kończy. No a odnośnie drugiego porodu to nie chce by wywoływali oksytocyną ani lezdc tydzień w szpitalu, bo mam drugie dziecko i nie chce jej zostawiać na tak długo bez powodu. To może ta umówiona CC to jakieś rozwiązanie..

Gość Abc

Ja na ktg chodzilam od 38 tc bodajze co dwa dni do rejonowego szpitala.  Na kilka dni przed umowionym stawieniem sie do porodu ktg wyszlo nierelatywne jak to powiedzial lekarz. Kazal jechac natychmiast do szpitala gdzie mialam rodzic. Zatrzymali mnie i za dwa dni ktg pokazalo slabe bicie serca. Wyladowalam na stole operacyjnym. Na szczescie okazalo sie ze falszywy alarm. Cukrzyca na  diecie i insulinie.

Drugi porod sn, oksy podali tylko na ostatnie minuty partych.