Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pola123456789

Refluks u małego dziecka

Polecane posty

Gość Pola123456789

Witam, mam problem z córką 1.5 roczna... Otóż miała robiona gastroskopie przez to, że przy jedzeniu wymiotowala, nie koala chęci w ogóle jeść, nie. Przybierala na wadze. Gastrolog zalecil gastroskopie, gdzie wyszło zapalenie żołądka i przelyku co powoduje i niej refluks... Dostała leki helicid 1x dziennie, debridat 3x 3ml oraz probiotyk. Córka bierze. Leki już miesiac, gdzie poprawa w jedzeniu wystąpiła tydzień po zaczeciu brania leków. Jednak od 3 dni zauważam, że znowu wracamy do punktu wyjścia, bo zaczyna mi odpychac łyżeczkę, niechciec jeść. Zaczynam znowu się martwić, ogólnie tym, że co będzie dalej, czy ona będzie cały czas na lekach?, co z tym refluksem, przecież te leki go nie zwalcza, helicid tylko osłania żołądek i eliminuje kwasy zolciowe, ale jie wylecza refluksu. Rozmawiałam z gastrologiem, i powiedział że jak leki nie Pomoga to nas skieruje do Kliniki... Ale co tam zrobią? Wiadomo już ze córka ma refluks, mogą zrobić pH metrie, ok, ale co dalej?. Czy jest może jakas mama co miala podobny problem? Dodam że badania na celiake wyszły negatywne, na helicobacter też negatywne... Chciałam zrobić też badania sibo ale to w ogóle nie graniczy nawet z cudem w jej wieku. Proszę o poradę. Dziękuję