Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Będzie bladsza

Mobilizacja blizny po cc. Potrzebna? Czy chce mnie naciągnąć na kasę. Blizna jest czerwona

Polecane posty

Gość Będzie bladsza

Witajcie 

Jestem 8 miesięcy po cc. Wczoraj byłam u fizjoterapeuty ponieważ moja blizna jest czerwona szeroka wygląda po prostu strasznie. 

Mam przyrośnieta z lewej strony i trochę na środku. Mam 5 ćwiczeń do wykonywania 2x dziennie. W piątek mam zgłosić się ponownie bo mi ta bliznę podrażni igłami chyba dobrze zrozumiałam.? 

Ogólnie mówił ze nie jest źle teraz to tak naprawdę sprawa kosmetyki. Blizna będzie blada ale naoewno Nie mniejsza.

I teraz się zastanawiam czy jest sens iść na ta wizytę czy ona coś pomoze? Wczoraj 90 zł w piątek nie wiem ile pewnie więcej. Nie ukrywam ze zależy mi na pieniądzach bo jeszcze na stomatologa po ciąży musze wydać jakieś 800 zł aż mnie głowa boli jakaś obie pomyśle ile pieniędzy wydaje na lekarzy. 

Gość Będzie bladsza

Następna wizyta w ten piątek a jeszcze następna za 3 tyg sprawdzić czy się ruszyła wiec kurde trochę mi nie pasuje wydawać tyle kasy. 

Czy ta terapia iglami cos pomoże. ?

Mówil jeszcze ze trochę późno się zgłosiłam bo powinnam tydzień pon zdjęciu szwów 

Gość Gość

Może zapytaj gina przy okazji, czy mogłabyś zrobić sobie masaż bańką chińską te 8 miesięcy po porodzie. Doprowadza się do mikro "stanów zapalnych" i uruchamiają się procesy naprawcze skóry. Ja takie sobie robiłam sama, ale jestem masażystą i nie wiem, czy Ty już byś mogła. Do tego olejek Sacha Inchi. Bardzo dobrze działa na blizny.  

Gość Będzie bladsza

Właśnie coś fizjoterapeuta mówił o stanie zapalnym byłam w szoku o czym on do mnie mówi. Możesz podzięc coś więc? No i podpowiedzieć na miejscu pytania skoro coś na ten test wiesz..9 proszę ☺

Gość Gość
20 minut temu, Gość Będzie bladsza napisał:

Właśnie coś fizjoterapeuta mówił o stanie zapalnym byłam w szoku o czym on do mnie mówi. Możesz podzięc coś więc? No i podpowiedzieć na miejscu pytania skoro coś na ten test wiesz..9 proszę ☺

Nie wiem, co chcesz wiedzieć 🙂 

Gość Będzie bladsza

Czy jest sens iść na wizytę terapia iglami? Co ona mi pomoże? Czy to ze jest przyrośnieta w 2 miejscach to coś złego?

Gość Będzie bladsza

Co to jest ten stan zapalny? Skoro jest czerwona na zewnątrz to coś złego dzieje się w środku?