Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy oprócz 500 + pobieracie jeszcze jakieś zasiłki ?

Polecane posty

Gość gość

Czy oprócz 500 + pobieracie jeszcze jakieś zasiłki ? 

Gość Gość

Nie, mam dwie ręce, mąż też.

Gość Rurka

Rodzinne jeszcze nam sie nalezy ale w przyszlym roku juz przekroczymy dochod. Strasznie niskie progi dochodowe są,masakra

Gość Monika ccc

Nie nie pobieram, a zaznaczę że mieszkam za granicą, a opinia Polakow z Polski o Polakach za granicą jest zwykle taka, że każdy mający dziecko ma sporo zasilków. my nie mamy.

tzn mamy coś co się nazywa child beneit - 82 funty na miesiąc - to ma każdy, nawet jak dużo zarabia, chyba trzeba przekraczać dochód prawie 4x srednia krajowa, żeby ten dodatek nie należał się.  na drugie dziecko wynosi nieco mniej ale nie wiem ile.

no w każdym razie nie mam żadnych innych dodatków. dziecko ma 9 lat, ja zarabiam pomiędzy minimalną a średnią krajową brytyjską (bliżej mi do średniej), a maż ma powyżej średniej krajowej.

pozdrawiam

Gość aaa

A ja nic nie dostaję. Nawet becikowego, bo przekraczamy próg. Wkurza mnie ten kraj. Najlepiej zabrać wszystko tym co finansują takie zapomogi i dać nierobom i biedakom. Robin hoody ...one.

Gość gość

teraz tak patrze  na stronę MOPR 

nie można przekroczyć 674 zł  zeby dostać  rodzinne albo wychowawczy 

Tylko 500 + ale jakbym poszła na wychowawczy to może i się zalapie na zasiłek 

Gość aaa

W ogóle im więcej zarabiam, tym więcej zabierają. Teraz przekroczyłam próg podatkowy więc znowu mnie okradają. Tutaj nie da się dorobić i żyć na poziomie. Trzeba żyć jak normalny szanujący się Polak czyli bez pracy i na zasiłkach. Super państwo opiekuńcze ...,

Gość gość

"W ogóle im więcej zarabiam, tym więcej zabierają. "

Amerykę odkryłaś ? przecież tak zawsze było .

Gość Wichura
2 minuty temu, Gość gość napisał:

teraz tak patrze  na stronę MOPR 

nie można przekroczyć 674 zł  zeby dostać  rodzinne albo wychowawczy 

Tak. To są zenujaco niskie kwoty,bo samotne matki albo 2+1 przekraczaja te kwotę.

Mieszkałam w Belgii kilka lat i na 3 dzieci wtedy miałam 67 e na 1sze,87e na drugie i 157 e na trzecie. Do tego dodatek za to,ze pracowalam i mialam tyle dzieci,do tego calkowity zwrot podatku(a są tam podatki najwyzsze w Europie). Jak urodzilam najmlodsze to siedzialam w domu 2,5 roku i placili mi za to prawie tyle co bym zarobila,bez 200 euro ktore wydalabym na dojazdy. Jak najmlodsze kwalifikowalo sie juz do przedszkola to wtedy zabrali. Przedszkole jest darmowe,jedzenie kosztuje grosze i dziecko siedzi nawet do 18. Wyjatkiem są srody gdzie wszystkie bez wyjatku srody maja do 13

Gość Gość

Mam jedno dziecko.Nic nam nie przysługuje.

Gość Gosc

A patusy tylko o 500+. Do roboty to jałmużna nie będzie ci potrzebna

Gość gość

Tylko 500+ na drugie dziecko. Na to nie ma progów dochodowych.

Gość Papugoryba
4 godziny temu, Gość Wichura napisał:

Tak. To są zenujaco niskie kwoty,bo samotne matki albo 2+1 przekraczaja te kwotę.

Mieszkałam w Belgii kilka lat i na 3 dzieci wtedy miałam 67 e na 1sze,87e na drugie i 157 e na trzecie.

TO WRACAJ DO TEJ BELGII W PODSKOKACH A NIE NARZEKASZ RURO

Gość Papugoryba
4 godziny temu, Gość Monika ccc napisał:

Nie nie pobieram, a zaznaczę że mieszkam za granicą, a opinia Polakow z Polski o Polakach za granicą jest zwykle taka, że każdy mający dziecko ma sporo zasilków. my nie mamy.

tzn mamy coś co się nazywa child beneit - 82 funty na miesiąc - to ma każdy, nawet jak dużo zarabia, chyba trzeba przekraczać dochód prawie 4x srednia krajowa, żeby ten dodatek nie należał się.  na drugie dziecko wynosi nieco mniej ale nie wiem ile.

no w każdym razie nie mam żadnych innych dodatków. dziecko ma 9 lat, ja zarabiam pomiędzy minimalną a średnią krajową brytyjską (bliżej mi do średniej), a maż ma powyżej średniej krajowej.

pozdrawiam

I CO Z TEGO JAK BREXIT HAHA

Gość gość

"Mieszkałam w Belgii kilka lat i na 3 dzieci wtedy miałam 67 e na 1sze,87e na drugie i 157 e na trzecie. Do tego dodatek za to,ze pracowalam"

Własnie tego u nas brakuje . Dodatek dla matek które pracują . W wielu krajach jest cos takiego .

Zasiłek na kazde dziecko ( a nas  nadal wielu nie może przeżyć 500 + hehe ) 

+ jak matka idzie do pracy to dodatkowe pieniądze. 

Gość Occ

Różnie to bywa u nas jak mąż straci pracę to dostajemy 500+ na 2 dzieci, rodzinne, zasiłek okresowy, zasiłek celowy. Jak pracuje to tylko 500+. Do września będzie ciężko ale od września syn idzie do przedszkola a ja do pracy, więc nam się polepszy.