Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarus2018

Skaza białkowa AZS

Polecane posty

Witam,

od 3 miesięcy walczymy z AZS jak doktor stwierdził przyczyna jest skaza białkowa

ale po zmianie mleka na bebilon pepti objawy nie ustąpiły wiec kolejna zmiana na nutramigen lgg po której tez nie ma efektu nie wiem już co robić.

Dzieciatko śpi nie spokojnie drapie się do krwi , dermatolog zaleciła kosmetyki za 250 złotych oczywiście steryd po którym objawy znikły ale zaraz po odstawieniu sterydu znowu to samo. Czy któraś z mam tak miała ?? Czy powodem AZS okazało się coś innego ?? 

Gość Cześć

Może to wcale nie skaza białkowa? Zrób maleństwo testy ale metoda biorezenansowa  znajdź w swoim mieście taki gabinet. Może to kurz plesnie proszek no wszytko może być.

Mój synek tez ma z tym problem mamy strasznie sucha skórę na brzuszku placki  taka chorowata w niektórych miejscach jak gesia skorka. Obecnie używamy oilan do kąpieli i balsam do ciała czy możesz mi powiedzieć czym pielęgnujesz skórę maleństwa? 

Z synkiem nie bawem idę na takie testy jak nie pomogą kosmetyki. 

Nam pani dermatolog poleciła używać produktów exomega defi balsam, płyn do kąpieli oraz na świąd który wlewa się do kąpieli. A mogłabym wiedzieć jaki jest koszt tego badania ??? I czy 5 miesięczne dziecko nie jest za małe ??? 

Moj mały tez ma właśnie czerwone placki bardzo suche ale tylko od szyi do pasa i od niedawna ma na pleckach. 

Pani również stosowała sterydy ??? 

Bo u mnie wszyscy lekarze powtarzają ze  inaczej jak sterydem się nie da. 

Gość Taksamo

Ja ze swoją 7 msc córka mam ten sam problem- od 3 msc życia ma AZS i jest na bebilonoe pepti, maść cholesterolowa pomogła na chwile, po sterydowej  tez trochę lepiej ale trzeba robić przerwy w stosowaniu, tony balsamów z różnych firm, jak już się skóra zaleczy to zaraz znów siche placki sie pojawiają, na świąd pomaga trochę fenistil ( daję tylko na noc z mlekiem) mam wrazenie, ze nasiąka się pod wieczór i w nocy, przez to córka ma problemy ze spaniem, jedt płaczliwa i ciagle się drapie, za miesiąc mamy zrobić testy alergiczne z krwi - może to coś więcej wyjaśni, jest bardzo ciężko

My tez zażywamy Fenistil 2x dziennie ale to nic nie pomaga.

Pepti w ogóle nie trawił. 

A czy może wiesz coś na temat nutramigen puranino ??? 

Gość Gość

Jak dług dziecko pije nutramigen?Jakieś inne objawy skazy białkowej ma?Co innego jeszcze je?

Nutramigen pije po raz drugi za pierwszym razem przez dwa tygodnie a teraz tydzień. 

Je warzywa oraz krolika i indyka, ale objawy były 3 miesiące temu kiedy jeszcze jadł tylko mleko. Wcześniej miał kolki oraz w kupię były białe grudki. 

Gość gość

Mój miał skazę ale pepti było ok. Przy okazji AZS, ANN. Ma też astmę i alergie. Ogólnie na 2 lata miał robioną prowokację i uczulenia na mleko już nie było. Natomiast wyszły alergie (pyłki, kurz, roztocza). Nie ma wielkiego AZS ale ta skóra go swędzi, czasem ma jakieś wysypki, które szybko znikają.

Polecam Ci znaleźć dobrego alergologa. Dermatolog zawsze będzie wciskał dziwne, drogie maści. Miałam np świetną robioną maść. Duże pudełko, które kosztowało grosze i pomagało.

Polecam ci też postarać się o skierowanie do Instytutu Chorób Płuc w Rabce. Położysz się na 3-4 dni ale dziecko będzie miało zrobione komplet badań i wrócisz dużo mądrzejsza.

10 godzin temu, Gość gość napisał:

Mój miał skazę ale pepti było ok. Przy okazji AZS, ANN. Ma też astmę i alergie. Ogólnie na 2 lata miał robioną prowokację i uczulenia na mleko już nie było. Natomiast wyszły alergie (pyłki, kurz, roztocza). Nie ma wielkiego AZS ale ta skóra go swędzi, czasem ma jakieś wysypki, które szybko znikają.

Polecam Ci znaleźć dobrego alergologa. Dermatolog zawsze będzie wciskał dziwne, drogie maści. Miałam np świetną robioną maść. Duże pudełko, które kosztowało grosze i pomagało.

Polecam ci też postarać się o skierowanie do Instytutu Chorób Płuc w Rabce. Położysz się na 3-4 dni ale dziecko będzie miało zrobione komplet badań i wrócisz dużo mądrzejsza.

Hmm... a po co skierowanie do instytutu chorób płuc ??? Maleństwo ostatnio przeszło zapalenie płuc i oskrzeli... nadal kaszle... ale czy to może mieć związek z AZS ???