Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ???

czy drugi, trzeci, czwarty poród jest łatwiejszy niż ten pierwszy czy...

Polecane posty

Gość ???

nie ma to znaczenia

Gość Gość

To zalezy od kobiety, wielkosci dziecka i np terminu oraz przebiegu ciazy. Podobno jeśli ciaze sa krótko jedna po drugiej to organizm jeszcze pamięta i porod jest szybszy (Nie wiem czy to prawda)

Ja pierwsze dziecko urodzilam w 36 tc, syn mial 2900, 51 cm. Porod byl szybki, z zaskoczenia bo nie wiedziałam że rodze. Ledwo do szpitala dojechałem.

Drugi porod 7 lat później i całkiem inny. Moze juz wiedziałam jak to wygląda, ale znosilam gorzej, doczekać sie nie moglam terminu. Syn urodził się po terminie. Byl większy bo 3650 i pamiętam, ze trudno mi było wyprzeć jego barki. Do szpitala przyjechałam o 18, a urodzilam o 23. I wspominam wszystko dłużej, ciężej, ale tez podchodziłem do tego bardziej świadomie i wiecej mam wspomnien

Gość Mania

Ja mialam pierwsza CC to jak rodzilam drugi raz to jak pierwiastka. Rodzilam 7,5 h,porod od poczatku do konca wywolywany,corka krzywo szła,myslalam ze wykonczę się,znieczulenie nawet nie pomogło.

Moja mama pierwsze dziecko urodzila w 20 minut. Mowi,ze wody odeszły. jeden skurcz i siostra juz była. 

Moja drugą siostrę urodziła w 30 minut(4,5 kg). Wody odeszły,kilka skurczy i siostra była,ale mama okropnie pękła.

Ze mną bylo tak,ze odszedl jej czop,poszła na pogotowie,nauczona tym ze szybko zawsze szło,połozna mowi ze rozwarcie jest ale przeciez wody nie odeszły, za 15 minut z wodami wyskoczyłam ja 😎 

I ja myslalam ze odziedzicze to po niej😭 niestety. 

Jestem w 3 ciąży i okropnie boję się porodu. Okropnie. Mam nadzieje ze bedzie szybszy.

Gość Gość

Pierwszy poród u mnie był trudny.  Mocne skurcze co 3 minuty zaczęły się o 22, syn urodził się o 7. Ważył 3250. Po 5 latach drugi poród całkiem inny,  szlaki już przetarte,  podobne skurcze też od 22, ale 0.45 syn na świecie.  I zupełnie łatwiej, milej, lepiej.  A dziecko 3950. Latem rodze trzecie i zastanawism sie, czy zdaze do szpitala:)

Gość Gramofon

Krotszy, ale parte okropne, dziecko wieksze o 800g . Sam polog tez o stokroc gorszy. Mimo ze pierwszy trwal 13 h, drugi tylko 5, to pierwszy lzejszy.