Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 ZagubionaTMA

Ratowa膰 siebie?

Polecane posty

Go艣膰 ZagubionaTMA

Moja sytuacja w rodzinie jest dramatyczna. Pochodz臋 og贸lnie z patologii, mam za sob膮 3 pr贸by samob贸jcze, szpital psychiatryczny, kilka razy od dzieci艅stwa prawie trafi艂am do domu dziecka, raz z w艂asnej inicjatywy, ale koniec ko艅c贸w si臋 rozp艂aka艂am przypominaj膮c sobie gro藕by mamy, 偶e si臋 zabije i powiedzia艂am, 偶e jednak chce wr贸ci膰 do domu. Dramat贸w by艂o wi臋cej. Jedne mniej, drugie bardziej szkodliwe, ale to ju偶 mniejsza o to. W wieku 16 lat (2015 grudzie艅), by艂am ju偶 na takim dnie psychicznym, 偶e聽chcia艂am kolejny raz pope艂ni膰 samob贸jstwo, ale ba艂am si臋, 偶e mi si臋 nie uda poraz kolejny. Caly grudzie艅 sp臋dzi艂am na braniu niezliczonych ilo艣ci tabletek, samookaleczaniu, chodzeniu po nieoznakowamych drogach, chodzeniu przez ca艂膮 noc po pobliskim mie艣cie, parkach.. a偶 w 1 stycznia 2016 r. postanowi艂am, 偶e b臋d臋 walczy膰 o 偶ycie do 18 nastki, ale walczy膰 tak na serio, je艣li mi si臋 by nie uda艂o wygra膰 to mia艂am plan inny ni偶 偶ycie. Od dnia moich 18 urodzin min臋艂o ju偶 ponad rok. Wygra艂am tak prawie, ale decyzj臋 podj臋艂am i jest ok. Nawet wyprowadzi艂am si臋 z domu. By艂o ok. Do czasu a偶 nie musia艂am tutaj wr贸ci膰 w styczniu, bo nie przed艂u偶yli mi umowy. By艂am na zleceniu, bo obecnie ucze si臋 w liceum zaocznym. Teraz w lutym prac臋 mam, ale w marcu znowu jej mie膰 nie b臋d臋. Co uniemo偶liwia mi wyprowadzke. Okay jako艣 sobie z tym poradz臋. Przechodz膮c do sedna.. Moje 偶ycie teraz samo w sobie jest dosy膰 dobre. Mam oszcz臋dno艣ci, ale one maj膮 swoje przeznaczenie dlatego nie mog臋 ich ruszy膰 na wyprowadzke teraz. W domu tak jakby wynajmuje pok贸j, gotuje sobie sama, sprz膮tam, piore itp, ale patologia nie znikn臋艂a. Rodzina mnie nie nawidzi, bo ogarniam wszystko, podr贸偶uje i nawet ucz臋 si臋 sama j臋zyka i ucz臋 si臋 og贸lnie nawet dobrze. Nikt by nie powiedzia艂, 偶e mam tak膮 rodzin臋 i tak膮 przesz艂o艣c jednym s艂owem. A wi臋c o co mi chodzi? Chce znikn膮膰. Rozp艂yn膮c si臋 tak 偶eby nikt mnie nie znalaz艂 i 偶y膰 tak jak chce 偶y膰. Oczywi艣cie po tym jak sko艅cz臋 szko艂e. Jednak nie potrafi臋 zostawi膰 siostrze艅c贸w. Tak bardzo si臋 o nich boj臋, pomagam im jak mog臋. Chce pom贸c im bardziej jak tylko sama wstan臋 na nogi, ale coraz bardziej mnie to przerasta. Ich jest sporo, bo i sporo mam rodze艅stwa. Maj膮 co je艣膰 i gdzie spa膰, ale sama wiem, 偶e to nie jest wszystko. Nie wiem co mam zrobi膰. Znikaj膮c, by艂abym zmuszona zostawi膰 nie tylko rodze艅stwo, mam臋 i dalsz膮 nienormaln膮 rodzin臋, ale i ich i nie wiem co jest gorsze. Potrzebuje kogo艣 kto spojrzy na to bez wi臋kszych emocji, dlatego tutaj pisze. Obecnie mam 19, rocznikowo 20 lat, choruje te偶 na anoreksja kt贸ra聽przez obecn膮 sytuacj臋 wr贸ci艂a, ale wychodz臋 na prost膮. Dostaje dziwnych my艣li, coraz gorzej czuje si臋 psychicznie. Nie wiem co ma robi膰聽

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach