Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jula

Ból żołądka

Polecane posty

Gość Jula

Od kilku dni meczy mnie nie mocny ale uciążliwy ból w górnej części brzucha. Zazwyczaj boli na wieczór i jest to takie uczucie draznienia. Często przez to mam uczucie podobne do nudności. W dzień nie odczuwam tego bólu, chyba dlatego, że nie mam czasu o nim myśleć. Mam dosyć stresujący tryb życia. Biorę na ten moment probiotyk dwa razy dziennie ale niestety mało pomga. 

Gość Jula

Dodam, że wyjeżdżam na wyczekany urlop i nie mogę teraz iść do lekarza. 

może to nie żołądek, tylko wątroba?

pod koniec dnia nie może sobie poradzić z syfem, który pochłaniasz przez cały dzień i boli

spróbuj jeść mniej, zdrowiej i ewentualnie wspomóż się jakimś ziołowym specyfikiem  typu sylimarol czy terpichol

Gość Jula
3 minuty temu, Ewa333333 napisał:

może to nie żołądek, tylko wątroba?

pod koniec dnia nie może sobie poradzić z syfem, który pochłaniasz przez cały dzień i boli

spróbuj jeść mniej, zdrowiej i ewentualnie wspomóż się jakimś ziołowym specyfikiem  typu sylimarol czy terpichol

Dziękuje za radę! Ostatnio zmieniłam moją dietę na bardziej lekką ale możliwe, że jeszcze nie zaczęła działać. Zaraz pojadę do apteki i zaopatrze się w wymienione specyfiki. Jeszcze raz dziękuje. 

Gość marawstala

Tez ostatnio bardziej czuje dyskomfort w nadbrzuszu...

W moich stronach ostatnio dużo ludzi choruje na grypę żołądkowa a w szkole to panowała dosłownie epidemia... znajoma mówiła, ze właśnie wieczorem to sie uaktywnia... 

Krople żołądkowe warto miec... jesli to ten wirus to kup sobie tez coca Cole, pij dużo... można sie trochę przeglodzic, to nie zaszkodzi

Gość marawstala
1 minutę temu, Leżaczek napisał:

Zielona może w ciąży jesteś 😗

Tak i cos czuje, ze jest to ciąża blizniacza : )

Ja myslalam ze mnie zoladek boli a to byly kamienie. Zamiast do apteki proponuje usg brzucha. Mi pomogla operacja. Wczoraj mi mama mowi ze znajomego lat 41 potwornie rozbolal brzuch, zabrala go karetka, wczoraj zmarl. Prawdopodobnie rak trzustki. 

Gość Jula

Ciąża to na pewno nie jest w moim przypadku, bo od ponad roku jestem singielką i nie jestem aktywna seksulanie. 

Gość Jula
1 godzinę temu, esencjasmaku napisał:

ja na bole zoladka to zwykle biore mietowe krople. nigdy mnie jeszcze nie zawiodly

Ja slyszlam, że mięta wcale nie pomaga nie wiem ile w tym prawdy co prawda.

Gość Jula
29 minut temu, goscaga83 napisał:

Ja myslalam ze mnie zoladek boli a to byly kamienie. Zamiast do apteki proponuje usg brzucha. Mi pomogla operacja. Wczoraj mi mama mowi ze znajomego lat 41 potwornie rozbolal brzuch, zabrala go karetka, wczoraj zmarl. Prawdopodobnie rak trzustki. 

Kamienie? A od czego one się robią? Bo alkoholu nie pijam. Jedynie mam stresujący tryb życia.

Gość Jula
1 godzinę temu, marawstala napisał:

W moich stronach ostatnio dużo ludzi choruje na grypę żołądkowa a w szkole to panowała dosłownie epidemia... znajoma mówiła, ze właśnie wieczorem to sie uaktywnia... 

Krople żołądkowe warto miec... jesli to ten wirus to kup sobie tez coca Cole, pij dużo... można sie trochę przeglodzic, to nie zaszkodzi

A przy grypie się nie wymiotuje i ma gorączkę?

Gość marawstala
1 godzinę temu, Gość Jula napisał:

A przy grypie się nie wymiotuje i ma gorączkę?

Zgadza sie i właśnie najczęściej tak bywa... Jakies rotawirusy to powodują (?) moze te mdłości to dopiero początek... Nie wiem, a moze to jakis stan zapalny narządów wewnętrznych, żołądka, dwunastnicy... wątroby... nie mam zielonego pojęcia 

Gość Jula

Pani w aptece poleciła mi Raphacholin C. 

Gość Jula
43 minuty temu, marawstala napisał:

Zgadza sie i właśnie najczęściej tak bywa... Jakies rotawirusy to powodują (?) moze te mdłości to dopiero początek... Nie wiem, a moze to jakis stan zapalny narządów wewnętrznych, żołądka, dwunastnicy... wątroby... nie mam zielonego pojęcia 

Chyba jak wrócę z urlopu a nic sie nie zmieni to udam się do lekarza. Ale i tak dziękuje bardzo za pomoc.

Gość Jula
46 minut temu, esencjasmaku napisał:

nie wiem co pisza i co mowia inni ale u mnie jest to podstawa wyposazenia apteczki

Rozumiem, poszłam za radą i zakupiłam do mojej również. Szczególnie na wyjazd muszę być przygotowana.

Gość gość

Kamienie są w pęcherzyku żółciowym.

3 godziny temu, goscaga83 napisał:

Mnie ewidentnie boli, gniecie żółądek.To  jest nadbrzusze.  Kamienie też mi wyszły.Tribux forte i coś na nerwy dostałam, jest lepiej.Jakie objawy przy kamieniach  masz?

Gość marawstala
4 godziny temu, Gość Jula napisał:

Chyba jak wrócę z urlopu a nic sie nie zmieni to udam się do lekarza. Ale i tak dziękuje bardzo za pomoc.

Dobra myśl... Szybkiego powrotu do zdrowia Ci życzę

11 godzin temu, marawstala napisał:

Sprawdź skrzynkę mailową Diano

Gość marawstala
8 godzin temu, Lucanus cervus napisał:

Sprawdź skrzynkę mailową Diano

Ok. zajrze tam : )

Gość tty

Warto sobie zobaczyć kompresy Flex SAnity – bardzo dobrze wykonane, wielokrotnego użytku więc to również dobra opcja. Ogólnie fajnie się sprawdzają także dlatego, że długo utrzymują temperaturę więc pod tym kątem na pewno będą dobrym rozwiązaniem.

Gość ann
Dnia 6.09.2019 o 14:44, Gość tty napisał:

Warto sobie zobaczyć kompresy Flex SAnity – bardzo dobrze wykonane, wielokrotnego użytku więc to również dobra opcja. Ogólnie fajnie się sprawdzają także dlatego, że długo utrzymują temperaturę więc pod tym kątem na pewno będą dobrym rozwiązaniem.

tez zdecydowanie polecam