Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mena20

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Witajcie moje drogie, zacznę od tego że od 7 dni spóźnia mi się okres, nie mam też żadnych objawów przedmiesiączkowych : ból piersi, bóle podbrzusza (zawsze je miałam, przed każdym okresem). Mam 20 lat, stałego partnera no i kochamy się mniej więcej 3-4 razy w tygodniu, nie stosujemy prezerwatyw i nie biorę również tabletek. Preferujemy stosunek przerywany (tak wiem że to żadna antykoncepcja więc nie hejtujcie). Okres miałam cały czas regularny, czasem tylko pojawił się 1-2 dni wcześniej. Zauważyłam że ostatnio częściej chodzę do toalety, mam większy apetyt i jestem trochę marudna /rozdrażniona. Dziś jak się obudziłam było mi trochę niedobrze ale uznałam że po prostu jeszcze nic nie jadłam i dlatego. Jaka szansa jest na to że jestem w ciąży? I moje drugie pytanie czy jeśli zrobię jutro rano test płytkowy to wynik będzie już wiarygodny? Pomóżcie proszę. 

Gość Gość

Tydzień po spodziewanej miesiączce powinien już być wiarygodny.

Ciąża jest prawdopodobna, bo nie stosowaliście zabezpieczenia, ale jeśli miałaś ostatnio jakiś stresujący czas, to może z tego powodu się przesunęło?

Miałam ostatnio tylko egzamin na prawo jazdy (3 podejście) trochę się stresowałam ale na wcześniejszych próbach też miałam stresa i przychodził regularnie. 😕 dodam jeszcze że wcześniejsze próby egzaminu miałam tak co miesiąc. Więc przez 2 miesiące stres niczego nie zmieniał w moim miesiączkowaniu. 

Ciąża jest prawdopodobna bo nie stosujecie żadnego zabezpieczenia. Ja pamiętam, że po tygodniu moje piersi bardzo się powiększyły i zaczęły boleć. Z czasem przyszło całodobowe zmęczenie i apetyt. Nudności i wymiotów aż do teraz nie mam-4 miesiąc.

Test najwcześniej powinnaś zrobić w dniu w którym powinna pojawić się kolejna miesiączka czyli za miesiąc?

Gość Gosc

Może jesteś, skoro miałaś regularnie. Zrób test. Ja objawy ciążowe miałam po 3 tyg ból jak na okres i to wszystko. Później nudności i ból piersi. 

Gość Gosc

Ale szybko miałam taki objaw jak zmęczenie. Do pracy z ledwoscia wstawałam, musiałam Po południu spać, dużo zaczelam pić i patrzyłam się na jedzenie jakbym miała sir na kogoś rzucić i mu to zjesc 😁 miałam smaka na truskawki, na arbuza, mogłam jeść i jeść... A test zrobiłam w 2 miesiącu bo ja mam nieregularne więc brak okresu mnie nie zdziwił. 

Gość Gosc

A nawet pod koniec 2 miesiąca już. Prawie w 3 byłam... 

Gość Gosc

I najgorsze wszystko mi śmierdziało. Miałam okropnie dobry węch. 

Gość nana

masz jakis ciezki okres w zyciu? ja mialam raz staly stres ktory naprawde mnie wykanczal i okres mi sie spoznial prawie 3 tygodnie.. nie mysl tyle bo zaczniesz sobie wkrecac objawy ciąży 😉 test jest najlepszym rozwiazaniem i powinien dac dobry wynik, polecam kupic sobie 3 lub zrobic w labolatorium badanie krwi BetaHcg i miec 100% pewności 😉 mi beta wykazala ciążę i udalam sie do lekarza. Nie czekaj bo jak przekroczysz 9 tydzien to nie dostaniesz becikowego 😉

Dziękuję wam bardzo 😊 jutro rano zrobię test i zobaczę jak będzie. 

Gość Łazienki

Nareszcie ktoś pisze, że stara się o dziecko (wolimy przerywany). Życzę Wam szóstki, a Tobie 3000 dodatku na ich wyżywienie, oraz merytury matczynej. Nie ma nic lepszego jak darmowy bilet komunikacji miejskiej dla 5+. Będziesz gotować codziennie po 3kg pełnowartościowego jedzenia na śniadanie, obiad i kolacje dla swojej 2+6 więc za wczasu przygotuj się do tej roli. Fominestki proszę nie odpisujcie (wy stare panny nie nadajecie się do tej roli, no już! Kariery robić!)

Gość Gosc

Daj znać. 

Gość Gosc

Jak zrobisz. 

Witajcie właśnie zrobiłam test i wyszedł negatywny, teraz martwię się że coś mi jest. Do tego od 2 dni kłuję mnie w prawej piersi co to może być? Z wizytą u ginekologa poczekam jeszcze do poniedziałku. 

1 godzinę temu, Mena20 napisał:

Witajcie właśnie zrobiłam test i wyszedł negatywny, teraz martwię się że coś mi jest. Do tego od 2 dni kłuję mnie w prawej piersi co to może być? Z wizytą u ginekologa poczekam jeszcze do poniedziałku. 

Oj,szkoda że nie jesteś w ciąży.Byłabyś mloda mama

Tak, szczerze mówiąc trochę się zawiodłam, nie planujemy teraz dziecka ale jeśli by było to bardzo bym się ucieszyła 😏 no cóż innym razem. Teraz tylko się martwię gdzie ten mój okres 

Gość Gosc

Może się spóźni tylko... 

Dziś jest 9 dzień spóźnienia. Poczekam do poniedziałku i zobaczę, może przyjdzie. 

Gość Gość

Hej, też mi spóźniał okres (prawie 2 tygodnie) ale nareszcie wczoraj dostałam 🙂 Też myślałam, że jestem w ciąży ale to chyba przez stres takie duże opóźnienie.