Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ajsza24

Rynek pracy nie jest korzystny dla mam. Zróbcie coś

Polecane posty

Gość Ajsza24

Ale jestem zła na ten system. Matka nie ma szans dzisiaj na pracę na cały atat a na pół czy3/4 już się nie opłaca. Jak ja mam znaleźć prące gdzie wszędzie praca wymagania dyspozycyjność  albo praca 2 lub 3 znianowa. W marketach trzeba wcześniej przyjść do pracy. Jak to zrobić jak przedszkole od 7.30 do 15. Rodzice daleko mieszkają mąż pracuje jako kierowca. Jesteś sama i radz sobie kurde. A najlepiej żeby pomóc jeszcze w tym siedzeniu w domu na dupie i pobierać zasiłki aby jak matka poszlado pracy na 3/4 lub pół etatu to żeby jej się odechciało rozwijać się i być niezależnym to zrobią tak że nie będzie się opłacało ci aby iść do pracy bo ci 500 plus zabiorą i rodzice to jest taka kara za to że chcesz pracować. Nie ma w Polsce szans dla matek z dzieckiem w pracy. Gdzie są prace jak kiedyś były od 8 do 16 swoje robisz i do domu. A dziś to tylko przyjść o 5 rano. 10 godzin pracy. Zmiany 2. 2 dni wolne a resztę po 10 godzin. Powinno być codziennie po 8 godzin. Nie rozumiem tego systemu. Oj źle siedzieje 

Gość Bezrobotna mama

Napisałaś trochę chaotycznie, ale ja się z tobą zgadzam. Jestem bezrobotna od sierpnia i mam problem, żeby znaleźć pracę o w miarę normalnych godzinach. Nie mogę pracować na trzy zmiany, bo mąż już tak pracuje. W moim mieście dosłownie nie ma takiej pracy, bo albo zakłady produkcyjne, albo biedronka. Ja nawet byłam w Biedronce na rozmowie, poszłabym na te 3/4 etatu, ale tam mają nocki i pracę do np 23-24. Starałam się już kilka razy o etat w urzędzie miasta, bo mam wyższe wykształcenie, ale nie wygrywam tych konkursów. Nawet staż bym przyjęła za 900zl w takim urzędzie, ale niestety też mi nie wyszło na rozmowach kwalifikacyjnych. Jak chodzę na rozmowy i mimochodem wychodzi, że mam dziecko to już słyszę "dziękujemy zadzwonimy do widzenia". Mam dwuletnie dziecko i babcie, która może z nim zostać w domu, ale jak sama powiedziała, nie chce siedzieć u mnie po nocach i ja to rozumiem. Mam za sobą 10 lat doświadczenia zawodowego i nie sądziłam, że będzie mi tak trudno w obecnych czasach znaleźć jakąś pracę. 

Gość Gosc
57 minut temu, Gość Bezrobotna mama napisał:

Napisałaś trochę chaotycznie, ale ja się z tobą zgadzam. Jestem bezrobotna od sierpnia i mam problem, żeby znaleźć pracę o w miarę normalnych godzinach. Nie mogę pracować na trzy zmiany, bo mąż już tak pracuje. W moim mieście dosłownie nie ma takiej pracy, bo albo zakłady produkcyjne, albo biedronka. Ja nawet byłam w Biedronce na rozmowie, poszłabym na te 3/4 etatu, ale tam mają nocki i pracę do np 23-24. Starałam się już kilka razy o etat w urzędzie miasta, bo mam wyższe wykształcenie, ale nie wygrywam tych konkursów. Nawet staż bym przyjęła za 900zl w takim urzędzie, ale niestety też mi nie wyszło na rozmowach kwalifikacyjnych. Jak chodzę na rozmowy i mimochodem wychodzi, że mam dziecko to już słyszę "dziękujemy zadzwonimy do widzenia". Mam dwuletnie dziecko i babcie, która może z nim zostać w domu, ale jak sama powiedziała, nie chce siedzieć u mnie po nocach i ja to rozumiem. Mam za sobą 10 lat doświadczenia zawodowego i nie sądziłam, że będzie mi tak trudno w obecnych czasach znaleźć jakąś pracę. 

Może jak masz wyższe wykształcenie to dorobić sobie jakieś studia podyplomowe z np. Pedagogiki czy coś. Będziesz w przedszkolu pracować. Albo w sole na świetlicy?

Gość Marit

Skad jestescie? Bo ja mieszkam ma wsi w Wielkopolsce, dojezdzam do Poznania i przez ostatnie 15 lat wszystkie prace mialam od 8 do 16, a bylo ich 5. Z czego w trzech z nich moglam przez 2-3 dni w tygodniu pracowac w domu. Zawsze bez zadnych problemow znajduje takie wlasnie prace.

Gość Gość

No chyba nie az takie super te Twoje prace skoro było ich aż 5.

Gość mamatoja

Co to za prace gdzie 2-3 dni można pracować w domu? Napisz proszę

Gość fgkjdfghdfklghdfklghkdf

Na przykład w IT. A wy wszystkie demonizujecie to IT, jakby to było nie wiadomo co.