Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lattka

magnez w ciąży?

Polecane posty

Gość lattka

Czy powinno się brać magnez w ciązy? W mojej mieścinie jest tylko 2 ginekologów, poszłam do jegnego zeby mi poprowadził ciaze i kazał brać tylko kwas foliowy, często mnie łapią skurcze, źle się czuję, pierwszy trymestr daje mi sie we znaki, zaczełam se zastanawiac czy to nie za mało, muse zmienić gina i nie wiem co robić, czy cos brac samemu dodatkowo na własna rekę?

Gość Gosc

W 1 trymestrze nie ma potrzeby. W 2 powinnas zacząć brać magnez i inne witaminy. 

Gość Gosc

W 1 trymestrze nie ma skurczy przepowiadajacych. Chyba ze mówisz o innych rzeczach? 

Gość Gosc

A skoro juz uważasz że masz to weź nospe. 

Gość Gość
6 godzin temu, Gość lattka napisał:

Czy powinno się brać magnez w ciązy? W mojej mieścinie jest tylko 2 ginekologów, poszłam do jegnego zeby mi poprowadził ciaze i kazał brać tylko kwas foliowy, często mnie łapią skurcze, źle się czuję, pierwszy trymestr daje mi sie we znaki, zaczełam se zastanawiac czy to nie za mało, muse zmienić gina i nie wiem co robić, czy cos brac samemu dodatkowo na własna rekę?

Oczywiście, że tak! Każdy skurcz mięśni, czy drżenie powiek, to oznaka, że tego pierwiastka brakuje. Ciekawe, czy ten ginekolog ci potem zęby zwróci jak ci się posypią. Połowa magnezu, który mamy w organiźmie jest w kościach. A jak brakuje magnezu, wapń ucieka. I jeszcze jedno. Jakbyś kupowała jakiś zestaw witamin, to kup normalny zestaw witamin. Te prenatalne, to tylko zdzieranie kasy. Uja tam jest w tym ich składzie. 

Gość Iubire

Kup sobie szesciowodny chlorek magnezu, jest tani i dodaje się to do kąpieli.  Świetnie wchłania się przez skórę. I jest bezpieczny.