Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola

Objawy ciąży

Polecane posty

Gość Ola

Od dwóch miesięcy miewam objawy ciążowe, stosunek był 8 grudnia niestety w dni plodne, nawet depresją ciążowa mi się zaczęła. Wszystkie jej objawy, nie czuje się sobą + testy beta hcg wychodzi negatywna, testy ciążowe też a ja czuję zapachy, wszystko intensywnie, jak coś jest uprane to od razu czuje proszek do prania, mięso mi nie smakuje, i będąc w pokoju czuję wszystko z kuchni, mam ogromne cycki, jakby nalane i bardzo ciężkie, przeszkadzają mi w funkcjonowaniu na co dzień, mam rozpulchnioną szyjkę macicy, i ciasne wejście do pochwy, nigdy tak nie miałam.. miałam krwawienia które nie przypominały  okresu,, a wkładając  tampona na próbę  strasznie nie chciał wejsc i piekło, nawet kot zaczął się dziwnie zachowywać, być tak jakby zazfrosna, nie mila, szaleje po domu jak opętana, ciągle jestem senna, brzuch mam płaski bo nie zatrzymuje mi się woda w organizmie, wieczorem mam ochotę na słodkie bardzo a tak to bym mogła nie jeść , nie rozumiem czemu testy wychodzą negatywne, na USG facet wykrył u mnie 5mm pęcherzyk w miejscu gdzie powinna być ciąża, ale powiedział, że to nie ciąża i ja już wariuje... Pomocy, czy testy mimo ciąży mogą wyjść negatywne? Co na to wpływa..

Gość Gosc

Skoro lekarz powiedział, że nie jest to ciąża to nie jest. Beta by wyszła ciążowa jakbyś była. 

Gość Qer

Zaburzenia hormonalne. 

Ewentualnie ciąża urojona.

A co to za depresja ciążowa? 

Gość Xera

Zaburzenia hormonalne. Prawdopodobnie zbyt wysoki progresteron lub prolaktyna blokuje miesiączkę. Ten pęcherzyk 5 mm to bardziej torbiel. Na tym etapie ciąża byłaby widoczna na USG i testach. Zachcianki smakowe, nadwrażliwość na zapachy, wahania nastroju nie są wcale typowe dla ciąży, więc tymsię nie sugeruj.