Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o nowych propozycjach PiS?

Polecane posty

Gość Gość

Ja tak samo. Mam 27 lat, nigdy nie dostałem za darmo nic, nie miałem farta, ani nie wygrałem nic w losowej grze. Zapracowałem na to, że mam trochę wyższa pensje niż przeciętna, odkładałem z niej co miesiąc ile mogłem na własną działalność, a teraz PiS to zepsuł rozdawnictwem i jedna głupią ustawą, bo teraz przyjdzie byle szczyl po szkole i kuratorach i dostanie na start pensje, na jaką ja pracowałem w jednej firmie od długiego czasu i zaraz ceny wzrosną i pieniądze się zdewaluuja, a stratę wynikającą z tego że młodzi nie będą płacić podatków pewnie pokryjemy my ze swoich pieniędzy w postaci większej składki na coś. I teraz młody sobie kupi mieszkanie a człowiek wieku 27-40 lat nie ma swojego i nie ma za co. Bo zarabia 2800. Młodzi bez podatku na start dostaną pewnie po 3500-4000 i będą zyc, hulać imprezować i przepieprzać.

Gość Lara
1 godzinę temu, Gość gosc napisał:

Ja nie ściemniam bo robiłem w kilku fabrykach i zawsze ta dwójka była. Miasto w Wielkopolsce nie Warszawa

no to qrwa kokosy miałeś. Pewnie u mamusi na garnychu siedziałeś a te drobniaki miałeś na imprezki. Za te twoje marne 2 tysie którymi sie tak chełpisz prosty chłopaczyno, nie utrzymałbyś sie sam, gdybyś musiał za mieszkanie zapłacić - obojętne czy kupno czy wynajem

Gość gość
59 minut temu, Gość Gość napisał:

A co o tym sądzicie ludzie co mają więcej niż 26 lat?

sądzimy że czas spierrrdalać z tego kaczystanu

Gość gosc
6 minut temu, Gość Lara napisał:

no to qrwa kokosy miałeś. Pewnie u mamusi na garnychu siedziałeś a te drobniaki miałeś na imprezki. Za te twoje marne 2 tysie którymi sie tak chełpisz prosty chłopaczyno, nie utrzymałbyś sie sam, gdybyś musiał za mieszkanie zapłacić - obojętne czy kupno czy wynajem

dokladnie :( smutne jak nie wiem ludziom pracujacym za min podwyzszaja 50 zloty na rok :((

Gość idiokracja

ale czy zarobki są ważne? czy wy juz calkiem zaślepieni, przecież czym wiecej macie tym wiecej sie skarzycie, rozumiem że pieniadze są wazne, ale to tylko pierwsze chwile zycia, by kupic to co potrzeba, a potem PO CO ? wy juz doreszty poglupieliscie, o kobietach niepisze bo nie ma sensu, one sa glupie genetycznie, nie rozumieją np jak mozna zarabaic mniej jak 5tys, bo przeciez trzeba z miejsca wydac 500 w galerii, ale że i mezczyzn padło, że zaczeli rozumowac jak baba beczka bez dna??

Gość Gość

Tak. Pieniądze są najważniejsze, żeby nie tyrać u wyzyskiwacza w Polsce i pójść na swoje. Nie ma nic ważniejszego w tym kraju niż pieniądze, bo w pracy jest terror, donosy i praca ze z...ymi ludźmi 

a jak 'ugryźć' ten temat, jak to wyjaśnić Polkom i Polakom, dlaczego tak jest , 

że Polka lub Polak tyra w Polsce po 10-12 godzin dziennie dla dobra Francuza , Niemca , Anglika , Jankesa itd. 

i otrzymuje pracując w korporacji raptem 3000 PLN miesięcznie netto znając biegle język francuski, niemiecki, angielski a nawet japoński ,

za 3000 PLN miesięcznie netto to nawet pół metra mieszkania nie kupi , dwa miesiące musi tyrać na metr kwadratowy mieszkania,

ta sama Kowalska lub Nowak pracująca w korporacji  dla dobra Francuza , Niemca , Anglika , Jankesa itd.

wyjeżdża do pracy , do Francji , do Niemiec, do UK 

i na 'dzień dobry' ten sam Pracodawca proponuje Kowalskiej lub Nowak nowe warunki pracy, na początek 1800 Euro miesięcznie netto ,

własne lokum, socjal, 

o co tu biega Szanowni Państwo ?

Gość Gość

Teraz to już w ogóle nie kupi mieszkania, bo jak szczyle dostaną zwolnienie z PiT to ceny mieszkań rypną w górę jak ...ane. 

Gość fsav
Dnia 24.02.2019 o 20:36, Gość idiokracja napisał:

ale czy zarobki są ważne? czy wy juz calkiem zaślepieni, przecież czym wiecej macie tym wiecej sie skarzycie, rozumiem że pieniadze są wazne, ale to tylko pierwsze chwile zycia, by kupic to co potrzeba, a potem PO CO ? wy juz doreszty poglupieliscie, o kobietach niepisze bo nie ma sensu, one sa glupie genetycznie, nie rozumieją np jak mozna zarabaic mniej jak 5tys, bo przeciez trzeba z miejsca wydac 500 w galerii, ale że i mezczyzn padło, że zaczeli rozumowac jak baba beczka bez dna??

Ty jesteś analfabetą genetycznie czy po prostu jesteś nieukiem pasjonatem? Mógłbyś sie nauczyć poprawnej polszczyzny zanim cokolwiek z siebie wydukasz.

Gość to ja hej

dla mnie git mam 26 lat zarabiam tyle co 50 letni gość ze starzem i nie płace bykowego głosuję na PIS