Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kukuruku

Co ile dni myjecie niemowlaki?

Polecane posty

Gość Lato1996
Dnia 2.03.2019 o 12:49, Gość gość napisał:

jw. noworodek od narodzin do końca 4 tygodnia, 

niemowlę od 29 dnia do ukończenia pierwszego roku życia ( w tym czasie to chyba do żłobka rzadko przyjmują)

Pani Przedszkolanko, proszę się nie kompromitować i dokształcić zanim zacznie Pani wyrażać tonem nieznoszącym sprzeciwu swoje własne nie mające z nauką nic wsólnego poglądy.

1996 to rok urodzenia? Jeśli tak, to chyba nawet studiów jeszcze Pani nie zdążyła ukończyć? Mam nadzieję, że kierunkowe a nie "stosunki międzynarodowe" 😄

Nie. Nie jest to data moich urodzin. Uniwersytet skończyłam już dawno temu. 

Za spocony kark i główkę maluszka często odpowiada po prostu nie do końca dojrzały system termoregulacji. Dziecko może się zatem silnie pocić podczas ssania piersi, raczkowania czy stawiania pierwszych kroków, ponieważ jest to dla niego duży wysiłek. 

- to tekst z portalu pareting. Oprócz tego napisane jest ,  ze skóra takiego malucha równie często sie łuszczy. I trzeba taka skore codziennie myc. Nie chodzi o przetarcie niektorych tylko części. 

A pisałam o starszych dzieciach, ponieważ temat na tyle wcześniej się rozwinął, ze forumowicze poruszali ogólny temat dbania o higienę . 

Do pani wyzywającej mnie od pustaka. Radość jest wzajemna. Takie upiorne mamuśki są zmora każdej nauczycielki przedszkolnej ( a nie przedszkolanki ) 

Gość Chomiczka

O borzesosnowy zwracać się chce jak sie czyta o tych dzieciach mytych co kilka dni, przecież te dzieci śmierdzą najzwyczajniej w świecie! Bo się pocą, szczają, srają, jedzą mleko i się uleją. A potem się zastanawiam dlaczego w sklepie śmierdzi z wózeczka... niemytym dzieckiem. Obrzydliwe jesteście! Brudasy i niedbaluchy!