Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wndjensjs

Fryzjerka mnie straszny sądem po zamieszczeniu opinii

Polecane posty

Gość Wndjensjs

2tyg temu byłam u fryzjerki. Zrobiła mi brzydko włosy. Mam 3 kolory na głowie. Oczywiście już w salonie powiedziałam że to nie jest kolor który chciałam bo serio zamiast pięknego blondu miałam szaro bury beż z nadzierganymi pasemkami na górze a od spodu zostawiony odrost taki jaki był. Po umyciu było gorzej bo ten szary się zmyl i został pomarańcz. Skasowała mnie 300zl i powiedziała że moge przyjść na poprawkę. Podziękowałam bo uważam że skoro ktoś raz coś zepsuł drugi raz nie ma się co łudzić że mu wyjdzie. 

Na stronie internetowej napisałam opinie o niej. Nic obrazliwego. Prawdę. Ze koloryzacja przebiegła źle a cena była nieadekwatna do usługi i żeby omijać ten salon z daleka. 

No i szefowa dziś napisała do mnie chyba że 20wiadomosci z pretensjami że jestem złym człowiekiem że powinnam być jej wdzięczna za piękne włosy że coś jest ze mną nie tak i że mi założy sprawę bo ona nie ma sobie nic do zarzucenia. Czy rzeczywiście może to zrobić? Kto ma rację w tym sporze?

9 minut temu, Gość Wndjensjs napisał:

Kto ma rację w tym sporze?

Ty masz rację, ponieważ ostateczny efekt podlega Twojej (klientki) ocenie. I bardzo dobrze, że ostrzegłaś innych, opcja wystawiania not w sieci temu właśnie służy. Możesz nawet załączyć zdjęcie tego ''dzieła'', by już nie było wątpliwości. A pani fryzjerce powinnaś odpisać, że osobiście wniesiesz sprawę do sądu za zniszczenie wizerunku i że żądasz zwrotu pieniędzy za zniszczone włosy.

Gość Ciocia Dobra Rada

Sprawę może założyć, z powództwa cywilnego - art. 212 kk - zniesławienie. 

Gość Ona

Dobrze zrobiłaś. każdy może wyrazić swoją opinię to nie komuna😄

Gość gość

Ludziom w dzisiejszych czasach sie w du/pach poprzewracało,szczególnie babom!

Gość Uyu
19 minut temu, Gość gość napisał:

Ludziom w dzisiejszych czasach sie w du/pach poprzewracało,szczególnie babom!

Czemu tak uważasz? 

Gość gość

Dobrze zrobiłaś, tak powinno być. 

Gość nie grażyna

masz na to świadków jak mówiłaś jaki chcesz kolor .Czym teraz udowodnisz jaki miał być?Idąc tym tokiem rozumowania to każda klientka będzie się domagać zwrotu kasy bo jej się nie podoba i już.

Gość Podbsnsn
4 minuty temu, Gość nie grażyna napisał:

masz na to świadków jak mówiłaś jaki chcesz kolor .Czym teraz udowodnisz jaki miał być?Idąc tym tokiem rozumowania to każda klientka będzie się domagać zwrotu kasy bo jej się nie podoba i już.

Myślisz że chodzę z obstawa do fryzjera? Tu nie chodzi o kolor tylko źle zrobiona koloryzacje. Miał być blond wyszedł sino buro rudy

Gość Sweat

Nic Ci nie może zrobić o ile nie napisałaś na nią wulgaryzmow

Nic nie może Ci zrobić. Serwisy takie jak google czy facebook służą do umieszczania opinii o ile opinia jest rzetelna i bez wulgaryzmów to jak najbardziej może przejść. I nikt nie usunie tej opinii (poza Tobą). Ba..... Jeśli fryzjerka będzi Cie nękała, to Ty możesz ją podać do sądu za nękanie oraz grożenie.

Na Twoim miejscu bym ja po prostu zablokował. 

Gość oczywiscie

Dlatego w ogóle nie chodzę do fryzjerów. Po serii nieudanych fryzur, wolę radzić sobie z moimi włosami sama, tak jak potrafię. 

Gość gość
7 godzin temu, Buczak napisał:

Nic nie może Ci zrobić. Serwisy takie jak google czy facebook służą do umieszczania opinii o ile opinia jest rzetelna i bez wulgaryzmów to jak najbardziej może przejść. I nikt nie usunie tej opinii (poza Tobą). Ba..... Jeśli fryzjerka będzi Cie nękała, to Ty możesz ją podać do sądu za nękanie oraz grożenie.

Na Twoim miejscu bym ja po prostu zablokował. 

Dobrze wiedzieć. 

Gość gość

Ja bym nie zapłaciła za źle wykonaną usługę. 

Gość klientka mimo woli

Fryzjerka nierzadko może zarazić jakimiś bakteriami powodującymi świąd skóry i wypadanie włosów. Po wejściu do fryzjera warto się rozejrzeć, jeśli widzimy brudne ręczniki to wychodzimy. Z reguły też wyrównanie końcówek łaczy się ze niepotrzebnym skróceniem włosów o wiele więcej, niż sobie życzymy. Fryzjerki są zawistne i złośliwe, co zwykle uchodzi im zupełnie bezkarnie. 

Gość gość
18 minut temu, Gość klientka mimo woli napisał:

Po wejściu do fryzjera warto się rozejrzeć, jeśli widzimy brudne ręczniki to wychodzimy. 

Albo brudne grzebienie  i syf w każdym kącie 😕