Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

OSTATNIE SŁOWA UMIERAJĄCEGO CZŁOWIEKA DO OCENY WIDEO + ZAPIS JEGO SŁÓW

Polecane posty

Gość gość

https://www.youtube.com/watch?v=aq3QeBQrya4

Herbert Broome (tata autorki filmu) zmarł na raka zaraz po tym filmie. To są jego ostatnie słowa. Wiadomość, którą chciał przekazać światu zanim odszedl. Dotrzymuję obietnicy, że przekażę tę wiadomość dalej.
Poprzedniej nocy mówiłeś o ochroniarzu - Tak
I to, że to daje Tobie pomysł na mówienie o bezpieczeństwie - Tak
Zacznij od twojego pomysłu.
Moim pomysłem było to, że ochroniarzem jest grzesznik Nie masz absolutnie żadnego bezpieczeństwa... ponieważ wszystko się zmienia, świat się zmienia, pory roku się zmieniają, wszystko się zmienia, twoje ubrania się zużywają, twoja praca się kończy. A więc czy możesz pomyśleć o czymś, co się nie zmienia? W jaki sposób możesz być bezpieczny w niebezpiecznym świecie? Wszystko, poza jedną rzeczą się zmienia.
Teraz, gdy jesteś... w jaki sposób możesz uzyskać bezpieczeństwo? Jedyną drogą, dzięki której możesz uzyskać bezpieczeństwo i stać się chrześcijaninem jest zaakceptowanie Chrystusa, musisz Go zaakceptować i przyjąć takim jakim jest. Musisz czcić Go w Duchu i Prawdzie, a więc musisz stać się członkiem rodziny Boga, wtedy będziesz miał bezpieczeństwo, którego będziesz kiedykolwiek potrzebował. Twoim bezpieczeństwem jest to, dokąd pójdziesz po śmierci. W tym świecie mamy Pismo i dlaczego posiadamy Biblię? ponieważ to jest jedyny kierunek. Musisz stać się bardzo mądry. I po tym wejść do rodziny Boga i od tego momentu możesz czuć się bezpieczny. Ewangelia Jana 3:3 mówi: "Jeśli się ktoś nie narodzi powtórnie, nie może ujrzeć Królestwa Bożego". Pismo mówi, że zanim się nie narodzisz ponownie, nie możesz wejść do Nieba. W każdym razie, po prostu bycie dobrym i sprawiedliwym mówiąc, że jestem dobrym człowiekiem nie zaprowadzi Cię tam... bo nie możesz powiedzieć, że żyłeś dobrym życiem i nikogo nie skrzywdziłeś. Chodzi o to, że musisz się narodzić ponownie. Jeśli widziałbyś to co ja widziałem będąc w szpitalu, to rozwiałoby twoje wątpliwości w umyśle na zawsze, ponieważ piekło jest tak straszne, tak okropne. Sięga nieskończoności na zawsze. Gdy raz znajdziesz się w piekle już tam zostajesz. Pan dał mi ujrzeć Niebo i ujrzałem Anioła, zobaczyłem mojego Anioła Stróża. I również ujrzałem piekło i mówię Tobie teraz, proszę słuchaj: Piekło jest tak straszne, tak okropne, nie masz pojęcia jak złe jest piekło. Piekło jest potworne, to jest potworne miejsce, nie chciałbym zobaczyć nikogo kto by tam szedł. Słyszałem szepty, które brzmiały jak tysiące głosów, wszystkie lamentowały w tym samym czasie, to było okropne. Proszę słuchajcie: tam była jasna chmura, mgła przybyła do pokoju, która zbliżyła się do mnie. Jak tylko przybliżyła się do mnie otoczyło mnie szczęście, doskonałe szczęście. Mówię Tobie teraz, ty musisz dokonać wyboru... Sądze, że myśli które zawrę na koniec mojej opowieści to... Ty pokładasz swoją wiarę i zaufanie w twoich pieniądzach i domach oraz przedmiotach materialnych... A musisz pokładać ją w czymś co się nigdy nie zmieni [Jezus Chrystus]. I to jest moja opowieść...

To Jezus Chrystus jest naszym najlepszym "ochroniarzem" i gwarantem bezpieczeństwa, to On jest najlepszą "lokatą" i w to w Nim i tylko w Nim powinniśmy lokować swój "kapitał" Jezus nigdy nie zawodzi :) Przyjmij go do swojego serca, zaproś go do swojego życia, przyjmij jako swojego osobistego Pana i Zbawcę, a On Cię poprowadzi do swojego Królestwa w Niebie. Amen :)

Gość Bartek

Taka Ewangelie zwiastował Jezus i taka mamy opisana w Piśmie Świętym. Wybor nalezy do ciebie drogi przyjacielu. Reka ktora przyjmuje Boże przebaczenie i dar życia wiecznego to twoja wiara, zaufanie w to: kim jest Jezus i co dla ciebie uczynił! Pan Jezus powiedział ze świat przemija a wiec ludzie kulura, poglady, moralnosc nawet ziemia i niebo przeminie ALE MOJE SLOWA NIE PRZEMINA zaufaj temu ktory umilowal cie miloscia wieczna i przyjmij to co chce Ci dac za darmo. Zawierz mu swoje życie i poproś go żeby w nie wstąpił. PAN JEZUS CIE KOCHA!!!!!!!

Wolę te: 

Cytat

No More Games. No More Bombs. No More Walking. No More Fun. No More Swimming. 67. That is 17 years past 50. 17 more than I needed or wanted. Boring. I am always bitchy. No Fun – for anybody. 67. You are getting Greedy. Act your old age. Relax – This won’t hurt.

Gość Bartek

Jesteśmy słabi i wszyscy źli, wszystkim brak Chwały Bożej i to prawda wszyscy zasługujemy na wieczne potępienie i piekło. a co zrobił Bóg? Zlitował się nad nami, pokochał nas, dał na ofiarę swojego Jedynego Syna, żebyśmy mogli dostąpić zbawienia poprzez WIARĘ w niego, nie uczynki. Uczynki są obumarłe bez wiary, bo wszyscy zgrzeszyliśmy, to wiara w Chrystusa daję nam życie, jesteśmy usprawiedliwieni. "Tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby KAŻDY kto w Niego wierzy- nie zginął, ale miał życie wieczne". Niech Bóg Was prowadzi, przyjęcie Chrystusa do życia jest najważniejszą decyzją w życiu.

Gość Bartek
2 minuty temu, Piwosz 93 napisał:

Wolę te: 

Dziękuję, że odpisałeś moon, oczywiście szanuję Twoje zdanie, nie mam w zwyczaju nikogo do niczego zmuszać, mamy wolną wolę, ale chcę się z Tobą czymś podzielić. Czasem kiedy słyszymy o Chrystusie mamy przed oczami obrazy ludzi, którzy tak naprawdę Boga nie znają, są roznosicielami wirusa tzw fałszywej wiary, która nie przybliża, a wręcz przeciwnie oddala nas od Boga. Ja oczywiście tak jak Ty, kiedyś wierzyłam, że wszyscy są dobrzy, wszyscy zostaniemy zbawieni, bo życie jest ciężkie, Bóg widzi jak cierpimy itp Niestety byłam w błędzie, a nie przekonał mnie o nim człowiek, ani żaden kościół, a Biblia, Słowo Boże, które od zawsze jest żywe, w niej jest zawarta wszelka prawda jaką powinien znać człowiek. Szatan zawładnął tak ziemią, że dziś nie słyszymy nauk Chrystusa, jest nam On obcy. Wygodniejsze są dla nas teorie świata, które tak naprawdę przez chwilę zapełniają tą pustkę, która jest w każdym z nas. Później przychodzą złe dni, tracimy sens życia, dlatego, że grzech nas oddala od Boga i tak naprawdę nasza droga wiedzie na zatracenie czyli śmierć, a później wieczność w piekle. Największą wygraną szatana jest świadomość, że go nie ma, bo jeśli jego nie ma, nie ma Boga, jeśli nie ma Boga to nie ma też sprawiedliwości, piekła i nieba. Czasem modlimy się, Bóg nie wysłu...e, dlaczego? Bo oddał wszelki sąd nad ziemią swojemu dziecku, Chrystusowi, to on wypełnia tą przepaść po między nami, a Bogiem. Wiara w Chrystusa daję nam życie wieczne i tylko poprzez wiarę w Niego będziemy żyli. Jak napisałam wcześniej, nie chcę Cię do niczego zmuszać,ani przekonywać,chodź bardzo bym chciała byś poznał prawdę, to Bóg musi przezwyciężyć w Tobie wszelkie wątpliwości, pozostaje z mojej strony tylko modlitwa, ale jeśli w Twoim sercu pojawiła się dzisiaj chodź odrobina ciekawości, to sprawdź sam, otwórz Słowo Boże i poznaj Boga. Ściskam serdecznie

Gość gość

@martyna 33 Jezus jest drogą, światłem i życiem. Nie ma innej drogi do Królestwa Niebieskiego jak TYLKO przez Jezusa Chrystusa, poprzez przyjęcie go do swojego serca i uznaniem Go swoim Panem i Zbawicielem. Dopowiedz coś Martynka w temacie

Gość gość

.

Gość gość

Chwała tobie Chryste