Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pelniaradosci

Miłosierdzie Boże w moim życiu

Polecane posty

Gość pełnia radości

" Miłość wypędza z duszy bojaźń. Odkąd umiłowałam Boga całą istotą swoją, całą mocą swego serca, od tej chwili ustąpiła bojaźń, i chociażby mi nie wiem jak mówiono o Jego sprawiedliwości, to nie lękam się Go wcale, bo poznałam Go dobrze: Bóg jest Miłość, a Duch Jego - spokój. I widzę teraz, że czyny moje, które wypłynęły z miłości, doskonalsze są niż czyny, które spełniam z bojaźni. Zaufałam Bogu i nie lękam się niczego, zdana jestem na Jego świętą wolę; niech czyni ze mną, co chce, a ja Go i tak kochać będę."

Z "Dzienniczka" św. Faustyny

Gość pelniaradosci

Dzisiaj uroczystość Najświętszego Serca Pana Jezusa. Nawet jeśli ktoś przeczyta tę informację jutro, czy kiedykolwiek to i tak zachęcam do zawierzenia siebie sercu Pana Jezusa. Bo to jest "Życie i zmartwychwstanie nasze".

Gość pełnia radości

LITANIA DO ŚW. FAUSTYNY:

Kyrie eleison, Chryste eleison, Kyrie eleison,

Chryste usłysz nas, Chryste wysłuchaj nas.
Ojcze z nieba, Boże - zmiłuj się nad nami.
Synu Odkupicielu świata, Boże - zmiłuj się nad nami.
Duchu Święty, Boże - zmiłuj się nad nami.
Święta Trójco, Jedyny Boże - zmiłuj się nad nami.
Święta Maryjo - módl się za nami.
Święta Faustyno, żywy świadku miłosierdzia Ojca niebieskiego - módl się za nami.
Święta Faustyno, pokorna służebnico Jezusa - Wcielonego Miłosierdzia
Święta Faustyno, posłuszne narzędzie Ducha Pocieszyciela
Święta Faustyno, ufna córko Matki Miłosierdzia
Święta Faustyno, powiernico orędzia o miłosierdziu Bożym
Święta Faustyno, wierna sekretarko słów Jezusa Miłosiernego
Święta Faustyno, wielka apostołko miłosierdzia Bożego
Święta Faustyno, szafarko Boga bogatego w miłosierdzie
Święta Faustyno, darze Boga dla całego świata
Święta Faustyno, dostrzegająca dobroć Stwórcy w każdym stworzeniu
Święta Faustyno, wielbiąca Boga w tajemnicy Wcielenia
Święta Faustyno, uczestniczko męki i zmartwychwstania Pana
Święta Faustyno, przewodniczko na drodze Jezusowego krzyża
Święta Faustyno, spotykająca się z Jezusem w sakramentach świętych
Święta Faustyno, zjednoczona z Oblubieńcem w swej duszy
Święta Faustyno, olśniona miłosierdziem Boga w życiu Maryi
Święta Faustyno, miłująca Kościół - Mistyczne Ciało Chrystusa
Święta Faustyno, mocna prawdziwą wiarą
Święta Faustyno, wytrwała niezłomną nadzieją
Święta Faustyno, płonąca gorącą miłością
Święta Faustyno, piękna prawdziwą pokorą
Święta Faustyno, prosta dziecięcą ufnością
Święta Faustyno, wzorze pełnienia woli Bożej
Święta Faustyno, przykładzie ofiarnej służby
Święta Faustyno, opiekunko troskliwa dusz kapłańskich i zakonnych
Święta Faustyno, ochrono przed złem ludzi młodych i dzieci
Święta Faustyno, nadziejo upadających i zrozpaczonych
Święta Faustyno, umocnienie chorych i cierpiących
Święta Faustyno, wspierająca ufność w sercach konających
Święta Faustyno, ofiarująca się za grzeszników
Święta Faustyno, zatroskana o zbawienie wszystkich ludzi
Święta Faustyno, orędowniczko cierpiących w czyśćcu
Święta Faustyno, prosząca o miłosierdzie Boga dla całego świata

Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata - przepuść nam, Panie.
Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata - wysłuchaj nas. Panie.
Baranku Boży, który gładzisz grzechy świata - zmiłuj się nad nami.

Módl się za nami święta Faustyno.
Abyśmy życiem i słowem głosili światu orędzie Miłosierdzia. 

Módlmy się: 
Miłosierny Boże, przyjmij nasze dziękczynienie za dar życia i posłannictwa świętej Faustyny i za jej wstawiennictwem pomóż nam wzrastać w postawie ufności wobec Ciebie i miłosierdzia względem bliźnich. Przez Chrystusa, Pana naszego. 
Amen. 

Gość do zatwardziałych serc

Pewien protestancki pastor Scott Hahn podobnie jak "Autorka" i martyna33 zaciekle walczył z kościołem katolickim, nie tyle z samą instytucją co z dogmatami wiary. Chciał za wszelką cene udowodnić katolikom że ich rozumienie Pisma Świętego jest błędne, zaczął uczyć się hebrajskiego aramejskiego i greckiego, studiował najstarsze oryginalne rękopisy Biblii i co się okazało? Nawrócił się na katolicyzm... za sobą pociągnął tysiące innych protestantów którzy się nawrócili. Sam Scott do dzisiaj nawraca protestantów i ukazuje im prawdę, rozwiewając wątpliwości na temat Mszy czy Eucharystii

Autor takich książek jak "W domu najlepiej - nasza droga do Kościoła katolickiego" (oryg. "Rome sweet home") oraz "Uczta Baranka: Msza św. jako niebo na ziemi"

https://pl.wikipedia.org/wiki/Scott_Hahn

Protestant na Mszy świętej = https://www.youtube.com/watch?v=KEIp1N-zr1U

Biblia a ofiara Mszy Świętej - Dr Scott Hahn = https://www.youtube.com/watch?v=UOACQeQ3f7s

Cytat

Chcę podzielić się z wami tym jak zostałem katolikiem. To była ostatnia rzecz na świecie jaką kiedykolwiek planowałem i gdyby mi ktoś powiedział 10 lat temu, że za 10 lat opowiesz o tym jak zostałeś katolikiem, wylądowałbym w szpitalu z powyłamywanymi od śmiechu żebrami... to było coś wręcz nie do pomyślenia. Jak wielu innych miałem sporo fałszywych wyobrażeń o kościele katolickim, które były głębokie ale uleczalne. Arcybiskup Fulton Sheen kiedyś powiedział, nie ma nawet 100 osób w USA które by nienawidziły kościół katolicki, ale są miliony nienawidzące to, co mylnie uważają za kościół katolicki. To jest kluczowe rozróżnienie. Bylibyście zdumieni jak mało ludzi naprawdę zna kościół rzymskokatolicki i potem nienawidzi to co rozumie. Nie jestem pewien czy znalazłoby się chociaż stu...

Tutaj całe Świadectwo Scotta Hahna, polski lektor = https://www.youtube.com/watch?v=n_yeikLSHIM

Gość pelniaradosci
22 godziny temu, Gość do zatwardziałych serc napisał:

Pewien protestancki pastor Scott Hahn podobnie jak "Autorka" i martyna33 zaciekle walczył z kościołem katolickim, nie tyle z samą instytucją co z dogmatami wiary. 

Ale że jak to autorka? Ja jestem autorką tematu i dość silnie wierzącą katoliczką. Pisałam o spowiedzi i Eucharystii, które mnie ratują. Jak niby miałabym walczyć z Kościołem Katolickim, który ocalił moje życie? Co Ty piszesz...

Gość pelniaradosci

Ufność jest najpiękniejszą drogą do Pana Jezusa. On powiedział Faustynie, że ufność, wdzięczność zniewala Go do udzielania nam nowych łask. Bóg wyczuwa każde poruszenie naszych serc i przy odrobinie ufności, dopełnia reszty, obdarza nieskończonym Miłosierdziem.

Gość pelniaradosci

Gość pelniaradosci

"Milosierdzie Boże- przesłanie Jezusa dla ludzi"

Gość pełnia radości

Życie jest przepiękne, gdy jest w nim Pan Jezus. On zniża się do nas, nie odrzuca, zawsze przygarnia, przebacza. Napełnij nas Twoją miłością, Panie Jezu.

Gość autorka nie tego tematu
Dnia 19.06.2019 o 13:40, Gość gość napisał:

Ale trochę ta pamiątka z ciałem Chrystusa nie zgadza się z listów do Hebrajczyków. Jestem Katoliczką i poszukuję prawdy ale coś mi się nie zgadza:

"Prawo bowiem, posiadając tylko cień przyszłych dóbr, a nie sam obraz rzeczy, przez te same ofiary, corocznie ciągle składane, nie może nigdy udoskonalić tych, którzy się zbliżają. Czyż bowiem nie przestano by ich składać, gdyby składający je raz na zawsze oczyszczeni nie mieli już żadnej świadomości grzechów? Ale przez nie każdego roku [odbywa się] przypomnienie grzechów."

i "Na mocy tej woli uświęceni jesteśmy przez ofiarę ciała Jezusa Chrystusa raz na zawsze"- "Wprawdzie każdy kapłan staje codziennie do wykonywania swej służby, wiele razy te same składając ofiary, które żadną miarą nie mogą zgładzić grzechów. Ten przeciwnie, złożywszy raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, zasiadł po prawicy Boga, oczekując tylko, aż nieprzyjaciele Jego staną się podnóżkiem nóg Jego. Jedną bowiem ofiarą udoskonalił na wieki tych, którzy są uświęcani"

Jak się do tego odniesiecie? Może jesteśmy my zwiedzeni katolicy? A może protestanci? Jaką mamy pewność? My jesteśmy pomiędzy i ślepymi na Bożą prawdę a powinniśmy poszukiwać dalej.

Co jeśli człowiek przeprowadzi się na wyspę i nie będzie miał dostępu do Ciała Chrystusa i do sakramentu pokuty i nie zostanie namaszczony przez Kapłana przed śmiercią to nie zostanie zbawiony przed Bogiem? Mimo, że wierzył i się modlił, przepraszał przed Bogiem?

Chwała Bogu Najwyższemu w Imieniu Jezusa Chrystusa, że prowadzi ciebie do zbawienia! 🙂 Oddaj się temu głosowi w swoim sercu, który pragnie cię zaprowadzic do prawdy 🙂  Od smierci Jezusa Chrystusa kapłaństwa juz nie ma, bo nie ma już składania ofiary za grzechy, bo nasz Pan i Zbawiciel stał się najdoskonalsza ofiara za nasze grzechy. System kapłański miał sens do smierci Zbawiciela, ale od jego śmierci juz jest zniesiony, bo doskonała ofiara została  nam dana raz na zawsze. 

Wszystko czego potrzebujemy do relacji z naszym Bogiem, nie wymaga NICZEGO i NIKOGO poza nami i naszym Bogiem 🙂 wyznajemy grzechy Bogu przez Jezusa Chrystusa bo tylko ON jest naszym pośrednikiem, nie kapłan, nie kościół, nie człowiek itp. tylko ty i Bóg 🙂

Niech cię Bóg Ojciec prowadzi i pociągnie do Siebie, abys poznała prawdę i poszła za głosem Ducha Świętego. Błogosławię cię w Imieniu JEZUSA CHRYSTUSA 🙂 

Gość gość

jak wierzysz w boga a trafisz na wyspę to se wybuduj tratwę na pewno bóg nie będzie miał litości dla "robinsona"

Gość gość

no chyba że dasz rade modlić się przez 40 dni to jest szansa że bóg cie wysłucha, a tak po co zawracać sobie duuupe i bogu?

Gość gość

Ojciec Pio -  siedem niezastąpionych rad na temat spowiedzi

Ojciec Pio był nadzwyczajnym spowiednikiem z dwóch powodów. Po pierwsze, bardzo głęboko tkwiła w nim nienawiść do grzechu. Kochał Boga i dlatego nawet myśl o grzechu sprawiała mu ogromny ból. Po drugie, dlatego, że Bóg udzielał mu wiedzy o grzechach poszczególnych ludzi; jeżeli podczas spowiedzi ktoś coś zataił, nie dostawał rozgrzeszenia.

Ojciec Pio był surowym spowiednikiem, ale wiedział, kiedy i wobec kogo należało użyć ostrych słów. Dlatego też tak cenne są jego rady odnośnie spowiedzi, których udzielił!

x

* Jest jednak lek, który rodzi pokorę i uświęca człowieka – SPOWIEDŹ.

* Nawet, jeśli pokój był zamknięty, po pływie tygodnia konieczne jest jego odkurzenie.

* Spowiedź drodzy bracia i siostry to coś więcej niż tylko wyznanie grzechów, dobrze przeżyta spowiedź to egzorcyzm, a więc uwolnienie od wszelkich wpływów zła, to możliwość zobaczenia siebie, stanu swojej duszy jakby w zwierciadle, którym jest nasz Pan.

* Ani w myślach, ani w spowiedzi Świętej nie powinno się wracać do win wyznanych na poprzednich spowiedziach świętych. Dzięki naszej [ doskonałej] skrusze, [wypływającej z miłości do Boga], Jezus przebaczył je w sakramencie pokuty. Tam On sam stanął przed nami i naszymi nędzami, jako Wierzyciel wobec niewypłacalnego dłużnika. Gestem nieskończonej wspaniałomyślności podarł i zniszczył weksle zapisane przez nas grzechami. Na pewno nie umielibyśmy spłacić naszych długów, gdyby nie przyszła nam z pomocą Jego Boska łaskawość. Powracanie do tych win, chęć ponownego wydobywania ich z zapomnienia po to, aby raz jeszcze otrzymać za nie przebaczenie tylko dlatego, że mamy wątpliwość, czy zostały one rzeczywiście i wspaniałomyślnie odpuszczone, czyż nie jest aktem nieufności wobec dobroci, która dała dowód ich przebaczenia, unicestwiając wszelki tytuł długu zaciągniętego przez nas grzechami?

* Nie zniechęcaj się, jeżeli nie wszystko wychodzi ci tak, jak tego pragniesz. Staraj się robić to, do czego jesteś zobowiązany i nie zaniedbuj tego. Nie martw się, jeżeli czyniąc to odczuwasz pociechę, znudzenie czy przykrość. Niech tylko twoja intencja w tym wszystkim będzie zawsze właściwa.

* W ogóle nie filozofujcie na temat waszych wad i nie powtarzajcie ich, ale idźcie naprzód odważnie. Nie! Bóg nie umiałby was potępić, jeśli wy – by Go nie utracić – będziecie trwać w waszych postanowieniach. Niech świat się wali, niech wszystko znajduje się w ciemnościach i zamieszaniu, ale Bóg jest z nami. Czegóż więc będziemy się bać?. Jeśli Bóg mieszka w ciemnościach i na górze Synaj – wśród błyskawic i grzmotów, to czy nie powinniśmy być zadowoleni, widząc, że jesteśmy blisko Niego?

* Z prostotą kroczcie drogą Pana i nie zadręczajcie waszego ducha. Trzeba, abyście znienawidzili wasze wady, ale czyńcie to z umiarkowaną nienawiścią, a nie gniewnie i nerwowo. (…) Z braku cierpliwości, wasze niedoskonałości zamiast zanikać, rozrastają się coraz bardziej, gdyż niepokój i zatroskanie o pozbycie się ich, powoduje ich umocnienie.

Gość gosc
Dnia 30.06.2019 o 13:40, Gość pelniaradosci napisał:

Ale że jak to autorka? Ja jestem autorką tematu i dość silnie wierzącą katoliczką. Pisałam o spowiedzi i Eucharystii, które mnie ratują. Jak niby miałabym walczyć z Kościołem Katolickim, który ocalił moje życie? Co Ty piszesz...

mówię o protestantce która pisze na forum pod nickiem "Autorka" założyła m.in temat "BIBLIA proszę czytajcie"

ale także i w tym temacie pare postów wyżej się wpisała, tym razem z nickiem "Autorka nie tego tematu"

poniżej jej post podlinkowany zacytowany

Nie chodziło o Autorkę tego tematu, wybacz jeśli tak to odczytałaś, ja też jestem katolikiem i po prostu walczę o dusze tych zwiedzionych protestantek, ukazuje im cały czas prawdę, lecz one mają zatwardziałe serca

Dnia 16.07.2019 o 22:38, Gość autorka nie tego tematu napisał:

Chwała Bogu Najwyższemu w Imieniu Jezusa Chrystusa, że prowadzi ciebie do zbawienia! 🙂 Oddaj się temu głosowi w swoim sercu, który pragnie cię zaprowadzic do prawdy 🙂  Od smierci Jezusa Chrystusa kapłaństwa juz nie ma, bo nie ma już składania ofiary za grzechy, bo nasz Pan i Zbawiciel stał się najdoskonalsza ofiara za nasze grzechy. System kapłański miał sens do smierci Zbawiciela, ale od jego śmierci juz jest zniesiony, bo doskonała ofiara została  nam dana raz na zawsze. 

Wszystko czego potrzebujemy do relacji z naszym Bogiem, nie wymaga NICZEGO i NIKOGO poza nami i naszym Bogiem 🙂 wyznajemy grzechy Bogu przez Jezusa Chrystusa bo tylko ON jest naszym pośrednikiem, nie kapłan, nie kościół, nie człowiek itp. tylko ty i Bóg 🙂

Niech cię Bóg Ojciec prowadzi i pociągnie do Siebie, abys poznała prawdę i poszła za głosem Ducha Świętego. Błogosławię cię w Imieniu JEZUSA CHRYSTUSA 🙂 

Gość pełnia radości

Boże przebaczenie nie ma granic. Daje nam nieskończone szczeście.

Gość pelniaradosci

Komunia św. jest przepięknym darem. Już na tym świecie Bóg nam daje Siebie. Już teraz możemy zaznać nieba, jeśli przyjmujemy Pana Jezusa. Tylko grzech ciężki nas od tego oddziela, ale nie ma takiego grzechu, którego On by nie odpuścił w sakramencie spowiedzi. Zaufaj, że On chce Ci przebaczyć wszystko i dać nowe życie.

Gość pelniaradosci

Wstawiennictwo św. Faustyny jest niezawodne. Nie wiem, jak ona to robi, ale zawsze wyprasza potrzebne łaski, gdy ją o to proszę.

Gość gość
46 minut temu, Gość pelniaradosci napisał:

Wstawiennictwo św. Faustyny jest niezawodne. Nie wiem, jak ona to robi, ale zawsze wyprasza potrzebne łaski, gdy ją o to proszę.

Będę musiał spróbować, Faustynki jeszcze o pomoc nie prosiłem 🙂

Gość gosc

przez serce Maryi do Serca Pana Jezusa!

Jezus swojej ukochanej mamie nigdy nie odmówi, przypomnijcie sobie chociażby co było w Kanie Galilejskiej, gdy Maryja poprosiła go o pomoc, początkowo odmówił bo to jeszcze nie nadszedł czas jego publicznej działalności, ale jednak uległ i pomógł czyniąc cud zamiany wody w wino dla biesiadników weselnych.

Cytat

Najmilsze Serce Marii, któreś pomiędzy sercami wszystkich stworzeń jest najczystsze i miłością ku Sercu Jezusowemu najbardziej gorejące, oraz względem nas grzeszników najmiłosierniejsze, uproś nam u Serca Pana Jezusa, Zbawiciela naszego, wszystkie łaski, o które Cię prosimy. O Matko miłosierdzia, jedno westchnienie Twoje, jedno uderzenie Serca Twego, gorejącego miłością ku Sercu Pana Jezusa, Boskiego Syna Twojego, może nas zupełnie pocieszyć. Uczyń nam tę łaskę, a to Boskie Serce Jezusowe dla synowskiej miłości, którą miało ku Tobie i zawsze mieć będzie, niezawodnie Cię wysłucha. Amen.

Gość gość

Wypierrdzielic ten temat