Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość subnet

Ludzie obrażający Boga po przejściu w zaświaty też Nim pogardzają i samowolnie idą na miejsce wiecznego męki. Ale jak tam się już znajdą to uderzają w krzyk bólu i rozpaczy przez wieczność

Polecane posty

Gość gość subnet

Ktoś kto ceni sobie wygody i komfort tu na ziemi nie powinien obrażać i odrzucać Boga , bo sam znajdzie sobie w zaświatach tylko wieczną mękę, dół z ogniem i katorgę. Ci co tam poszli już wyją z bólu i przeklinają tę chwilę gdy poszli za diabłami.

Gość gość

dziwne jest ostatnio to, że ludzie nie debatują nad istnieniem Boga, tylko nad tym czy warto mu służyć. Jawnie wiedzą o jego istnieniu ale przeklinają go, koniec jest bliski.

Gość gość

Dokładnie a i z apokalipsy bestia czyli antychryst na ziemi już jest! Choćby legalizacja aborcji. Zabijanie dzieci to bunt przeciwko Bogu.

Nie bogactwo na tej ziemi jest ważne.

Boskie Objawienie piekła-czas dobiega.

http://www.zbawienie.com/pieklo3.htm

Gość gość subnet
2 godziny temu, smаkosz91 napisał:

JA TEŻ PÓJDĘ DO PIEKŁA 

spróbuj rozpalić sobie niewielkie ognisko w ogródku , a następnie usiądź na nim na chwilę. 

Po tym jak to już uczynisz i sprawdzisz ile sekund wytrzymałeś, pomnóż sobie ten wynik przez milion lat.

Wtedy dopiero zadecyduj, gdzie chcesz być.

Gość gość

A gdzie jest niebo i gdzie jest piekło

Gość gosc

Przeczytajcie sobie ten temat z linku, ale cały, z wszystkimi faktami i argumentami, a wam się Boga odechce, nie ma żadnej miłości z jego strony, jest tylko okrucieństwo podłość i sadyzm, ale wy katole wolicie udawać że tego nie ma i wmawiać sobie że jest dobry

https://f.kafeteria.pl/temat-7532471-za-to-ze-jestem-tchorzem-i-boje-sie-zyc-pojde-do-piekla-wedlug-biblii/

Gość Lagertha

Ja jestem wierząca, ale kompletnie nie wierzę w okrucieństwo Boga. Teraz nie mogę się rozpisywać, bo jestem w pracy ale nie wierzę, ze Bóg karze każdego jednakowo, np. pedofila i mordercę dzieci tak samo jak kogoś kto zabił w obronie własnej, dokonał eutanazji lub samobójstwa z rozpaczy itd. Gdyby te ostatnie osoby miały być potępione to byłoby na maksa niesprawiedliwe i po prostu wiem, że tak nie jest. Rozmawiałam o tym kiedyś ze specjalistą od "spraw niebieskich" czyli Sz. Hołownią.

Gość Lagertha

A to że tutaj jest dużo odpałów - satanistów czy innych wariatów nie lubiących księży i KK to inna sprawa, Kafe to taki trochę ściek internetu.

Gość Lagertha

Wierzcie mi, ze wasz diaboł nic wam nie da choćbyście nie wiem jak starali się o jego względy, a jeżeli da to na chwilę i zabierze dziesięciokrotność, on jest czystym kłamstwem.

Gość gość

wy myślicie że jak sie na Boga obrazicie, to pójdziecie w swoją strone i będziecie czynić boskie cuda bez niego. O nie, bardzo szybko sie zdziwicie, że nie macie władzy nawet w swoich nogach. A wszystko dlatego żeście uwierzyli szatanowi, że możecie być jak on. 

Gość Kotlet

Żyjecie na ziemi kilkadziesiat lat góra 100 może 110 a idziecie do piekła na wieczne meki, najgorsze niewyobrażalne katusze do końca swiata i jeszcze troche. I to wszystko za krótki żywot na ziemi. Gdzie tu jest sens? zastanówcie się kara jaką jest wieczne piekło jest dlamnie kompletnie nisprawiedliwa i nierealna.

Gość gość x
11 minut temu, Gość Kotlet napisał:

Żyjecie na ziemi kilkadziesiat lat góra 100 może 110 a idziecie do piekła na wieczne meki, najgorsze niewyobrażalne katusze do końca swiata i jeszcze troche. I to wszystko za krótki żywot na ziemi. Gdzie tu jest sens? zastanówcie się kara jaką jest wieczne piekło jest dlamnie kompletnie nisprawiedliwa i nierealna.

Od stuleci byliśmy okłamywani przez kłamców, że Bóg ludzi strąca do piekła. A tymczasem właśnie cały problem, że w zaświatach ludzie samowolnie idą do piekła przy towarzystwie szatanów okłamywani, że jest inne "lepsze" niebo bez Boga.

W czasie tej ostatniej wędrówki, Bóg poprzez aniołów stróżów cały czas napomina tych nieszczęsnych by nie szli tam, gdzie diabeł ich prowadzi . Aniołowie  aż do bramy piekła namawiają by nie szli tam , jednak mało ludzi słucha ostrzeżeń.

Ludzie wierzący i oczekujący zbawienia  nie mają w ogóle takich problemów i bez przeszkód dochodzą do domu Ojca w Niebie, kraju wiecznej szczęśliwości.

Gość gość

Módlcie sie do pana Jezusa aby was ochronił, namaścił i naznaczył ku zbawieniu! Uwierzcie, a będziecie zbawieni.