Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamapracujaca

500 plus na pierwsze dziecko bez dochodu

Polecane posty

Gość Mamapracujaca

Witam mam nadzieję że te 500 plus bez dochodu na 1 dziecko przejdzie, ponieważ to dobra wiadomość dla kobiet które mają 1 dziecko i nie opłaca im się iść do pracy. Bo jak pójdziesz do pracy to co z tego że przedszkole jak praca na 2 zmiany ktoś musi odebrać dziecko z przedszkola i parę godzin pobyć. Czyli dość że zabierają 500 plus i rodzinne to jeszcze musisz dać na opiekunke i na czysto zostaje z 600zl. Za 600 zł nie będę pracowała ciężko dla kogoś. Więc dobrze ze będzie 500 plus na 1 dziecko bo w końcu mogę iść do pracy i więcej mi zostanie i będę miała jeszcze 500 plus. Mąż też pracuje ale ma najniższa krajowa bo resztę to delegacje. Chociaż nawet jak mi zabiorą te 500 plus i tak pójdę do pracy bo nie mogę tak siedzieć w domu, po prostu chce się rozwijać ale z 500 plus bym miała jeszcze lepiej. 

Gość Gosc

Ja tez pojde do pracy jak dostane 500 na wszystkie dzieci, jestem ze wsi więc musiałabym dojeżdżać gdzieś, teraz nie opłaca mi się pracować ale jak będę mieć 500 + na wszystkich to mogę nawet zarabiać najniższą krajową i nie będzie mi to przeszkadzać, cieszylabym się że W końcu wyjdę do ludzi a nie tylko dom.  

Gość Tyui

Szkoda, ze mi sie oplaca pracowac aby nierobow w tym kraju utrzymywac.

39 minut temu, Gość Tyui napisał:

Szkoda, ze mi sie oplaca pracowac aby nierobow w tym kraju utrzymywac.

to też sobie zrób kilkoro dzieci to nie będziesz musiała pracować no chyba że mąż będzie cię wysyłał do pracy. Teraz jest modne nie pracować.Tylko że nie wszyscy mężowie zgadzają się na to żeby ich żony miały lepiej i nie pracowały.

Gość Sdf

Dziekuje za porade. Tylko ja nie urodzilam sie dla celow prokreacyjnych. Jeszcze mam cos takiego jak mozg i z niego korzystam, aby na starosc nie liczyc na jalmuzne od dzieci i panstwa 

Gość Dzidzia
6 minut temu, Gość Sdf napisał:

Dziekuje za porade. Tylko ja nie urodzilam sie dla celow prokreacyjnych. Jeszcze mam cos takiego jak mozg i z niego korzystam, aby na starosc nie liczyc na jalmuzne od dzieci i panstwa 

Hahahahahahahaha oksymoron

Gość gość
7 minut temu, Gość Sdf napisał:

Czyli podważasz system reparacyjny?

Gość Dzidzia

Ty się URODZIŁAŚ żeby pracować, złotko.

Gość 500

i tak wsystkie wy krowy swojej emerytury nie zobaczycie- właśnie przez osławione 500 plus przecież pieniążki trzeba z czegoś sciagac

tak się cieszycie ze macie pol tysiąca za frajer, za to ze udało wam się rozłożyć nogi a nie zdajecie sobie już sprawy ze te pieniądze rozpływają się od razu bo wszystko zdrożało 

Gość idttt

było nie dawać d*py jak teraz nie mazz co zrobić z gowniakiem i nie opłaca ci się  pracować 

I to nie państwa interes ze masz zerowe umiejętności organizacyjne i przerasta cie opieka nad dzieckiem 

Gość Mama

Choc nie lubię PiSu i nie głosuje na nich to z 500 plus na mojego (jeszcze) jedynaka chętnie wreszcie skorzystam 🙂 w pazdzierniku rodze drugie także to będzie świetny zastrzyk gotowki przed porodem. Starszak idzie do szkoly we wrzesniu, nie będę musiała się ograniczać ani z jedna ani z druga wyprawka 😊 

Gość Mariusz

500+ powinno być tylko i wyłącznie pracujących, z jakiej racji darmozjady mają pobierać coś z podatków innych ludzi którzy pracują?

Gość gosc

Tak, "dadzą" też na pierwsze dziecko, za to w podatkach 3/4 wypłaty zabiorą. Na papierze będzie że zarabiasz 3 tysiące a dostaniesz tysiak do ręki. I chleb za 5 zł kupisz i pączka za  4,5. A te się cieszą. 

9 minut temu, Gość Mama napisał:

Choc nie lubię PiSu i nie głosuje na nich to z 500 plus na mojego (jeszcze) jedynaka chętnie wreszcie skorzystam

Moim zdaniem 500plus powinni dostać tylko wyborcy pisu. A to jest największa hipokryzja w tym kraju - psioczyć na pis,  ale 500 pobierać. 

Gość gosc
12 minut temu, Gość Mama napisał:

nie będę musiała się ograniczać ani z jedna ani z druga wyprawka 😊 

wyprawka to kiedyś było wyrzeczenie. Teraz masz na to 300 plus i darmowe podręczniki. Przynaj sie że wydasz na bzdety dla siebie jakieś pazury czy szmaty. Zenada. 

Gość Gość

Kto się w ogóle łapie na rodzinne???

Gość Gość
3 minuty temu, Gość gosc napisał:

Tak, "dadzą" też na pierwsze dziecko, za to w podatkach 3/4 wypłaty zabiorą. Na papierze będzie że zarabiasz 3 tysiące a dostaniesz tysiak do ręki. I chleb za 5 zł kupisz i pączka za  4,5. A te się cieszą. 

Moim zdaniem 500plus powinni dostać tylko wyborcy pisu. A to jest największa hipokryzja w tym kraju - psioczyć na pis,  ale 500 pobierać. 

Chleb już od dawna nie kosztuje 5 zł.

Gość Mama
9 minut temu, Gość gosc napisał:

wyprawka to kiedyś było wyrzeczenie. Teraz masz na to 300 plus i darmowe podręczniki. Przynaj sie że wydasz na bzdety dla siebie jakieś pazury czy szmaty. Zenada. 

Nie mierz wszystkich swoją miarą kolezanko 😊

Ja akurat inwestuje w dziecko ile mogę. A na moje jak to okreslasz pazury i szmaty mam 2000 zł miesiecznie swojej wypracowanej wypłaty 🙂 te 300 zł to wiesz co to jest? Smiech na sali. Starczy moze na 1/2 tego co dziecku trzeba. Zeszyty, przybory, tornister. Oprocz tego chcemy odswiezyc mu pokój, sciany pomalowac, tapete polozyc na jednej scianie dekoracyjna. To tez swoje kosztuje 🙂

41 minut temu, Gość idttt napisał:

było nie dawać d*py jak teraz nie mazz co zrobić z gowniakiem i nie opłaca ci się  pracować 

I to nie państwa interes ze masz zerowe umiejętności organizacyjne i przerasta cie opieka nad dzieckiem 

Nie wmawiaj sobie nieprawdy ,wiadomo że lepiej jest nie pracować niż pracować.chodzi o to że w większości małżeństw mężowie nie chcą kolejnego dziecka, chcą żeby ich żony pracowały, żeby nie miały lepiej niż oni, a wy dalej nie rozumiecie.

kilka miesięcy temu spotkałam koleżankę, powiedziała że jest w drugiej ciąży, tym razem nieplanowanej i jej mąż zrobił awanturę bo nie chciał drugiego dziecka, ja normalnie byłam w szoku jak to usłyszałam.

27 minut temu, Gość gosc napisał:

Zgadzam się. Tylko ci którzy zagłosują na PIS powinni dostawać 500 plus.

Gość Niemka

Zalosne są socjale w PL. Mieszkam w Niemczech mam na 3 dzieci 1000euro (bez wykazania dochodów),darmowe podreczniki,szkole,przedszkole,doplate do mieszkania,doplate za to ze chce mi sie pracowac majac dzieci. Moja siostra w PL zarabia najnizsza,ma jedno dziecko,bo mowi ze nie byloby ja stac na więcej i zadnego socjalu

25 minut temu, Gość gosc napisał:

O czym ty piszesz? jak ona może wydać 300 zł na bzdety? przecież wszystko kosztuje,zeszyty,przybory szkolne,mazaki ,kredki ,strój sportowy ,co pół roku nowe buty,wycieczki szkolne,czy ty wiesz o czym piszesz ??Chyba nie masz dzieci! Albo oszczędzasz na nich..

Gość Tuż

Powiem tak- mentalność Polaków jest bardzo ograniczona.W Niemczech socjal na dzieci funkcjonuje od 1975 roku. Dlatego to nikogo nie dziwi,w Polsce za 30 lat również nikogo nie będzie dziwiło 500 plus i nie gadajcie że nie będzie, bo będzie -jak coś już się zapoczątkowało to się kontynuuje bo inaczej nie wygra się wyborów.Dziwi mnie jednak to,że ci którzy mają jedno czy dwoje dzieci zazdroszczą tym którzy mają więcej dzieci a więc więcej dostają na nie. Dlaczego ?Dlatego, że ich szanowni mężowie nie zgadzają się na kolejne dziecko, jak już ktoś tu pisał.Znam wiele takich małżeństw, najbliższym przykładem jest mój brat który ma 5 letniego syna i nie chce mieć więcej dzieci.Powiedział że wtedy jego żona będzie siedziała na L4, później na macierzyńskim, na wychowawczym a on będzie musiał zapieprzać na rodzinę.Tak myślą faceci.

Gość Mama
11 minut temu, Lampka napisał:

O czym ty piszesz? jak ona może wydać 300 zł na bzdety? przecież wszystko kosztuje,zeszyty,przybory szkolne,mazaki ,kredki ,strój sportowy ,co pół roku nowe buty,wycieczki szkolne,czy ty wiesz o czym piszesz ??Chyba nie masz dzieci! Albo oszczędzasz na nich..

Dokladnie. Ciuchy na bieżąco. U nas nie ma miesiaca zebym mu nie kupiła koszulek, czy jednej pary spodni albo bluzy. Chodzi do przedszkola i nie bedzie chodzil jak dziad żeby sie smiali z niego 😔 wyprawka na dzien dobry to lekko z 600-700 zł. Rozpoczecie roku, tyta, ubiór galowy 😏

Gość pypek

Jak tylko wejdzie opcja 500 na jedynaka, to lecę się zarejestrować. Skoro to durne państwo stać żeby zasypać ludzi pieniędzmi za rodzenie a nie stać na to, żeby godnie płacić za ciężką pracę to zamierzam mu pomóc w pójściu na dno. Dziecko utrzymuję własnymi siłami, na jego potrzeby nie muszę dostawać zasiłków.

Gość gosc
41 minut temu, Gość Mama napisał:

Nie mierz wszystkich swoją miarą kolezanko 😊

Ja akurat inwestuje w dziecko ile mogę. A na moje jak to okreslasz pazury i szmaty mam 2000 zł miesiecznie swojej wypracowanej wypłaty 🙂 te 300 zł to wiesz co to jest? Smiech na sali. Starczy moze na 1/2 tego co dziecku trzeba. Zeszyty, przybory, tornister. Oprocz tego chcemy odswiezyc mu pokój, sciany pomalowac, tapete polozyc na jednej scianie dekoracyjna. To tez swoje kosztuje 🙂

To na tornister i odmalowanie pokoju odstąp swoją wypłatę zamiast na swoje szmaty wydawać. A nie łapy wyciągasz. A na pis nie głosujesz. Hipokrytka. 

54 minuty temu, Gość Gość napisał:

Chleb już od dawna nie kosztuje 5 zł.

Ale niebawem będzie. Juz teraz żywność bardzo podrożała a te głąby się cieszą bo kase darmową dostaną a nie widzą jak koszty życia jednoczesnie wzrosły. 

Gość Gizela32

Pewnie,że fajnie jak więcej będziemy miały pieniążków 🙂 ja tego tak nie kalkuluję, ale najważniejsze że będzie pomoc, wychowanie kosztuje : ) udało się nam z mężem po wielu miesiącach starania dopiero dzięki Cyclotest My Way - sprawdzałam kiedy mam płodne bo nie tak łatwo zmajstrować malucha 🙂 Oby była pomoc i dla matek i dla chorych i dla starszych byle dla ludzi ta kasa w końcu!

Gość gosc
21 minut temu, Gość Mama napisał:

Dokladnie. Ciuchy na bieżąco. U nas nie ma miesiaca zebym mu nie kupiła koszulek, czy jednej pary spodni albo bluzy. Chodzi do przedszkola i nie bedzie chodzil jak dziad żeby sie smiali z niego 😔 wyprawka na dzien dobry to lekko z 600-700 zł. Rozpoczecie roku, tyta, ubiór galowy 😏

No tak, "tyta" - najważniejsza sprawa na świecie aby dzieciom czekolady i słodyczy nakupować. Brawo. A koszulki kupuj taniej skoro tak czesto wymieniasz. Jak mnie żenują takie matki.. Roz/...dalasz na bzdury a juz lepiej bys temu dzeiciakowi zaoszczedziła. Albo nie brala jak masz na czekolady rozpierd..lać. 

Gość gosc
4 minuty temu, Gość Gizela32 napisał:

Pewnie,że fajnie jak więcej będziemy miały pieniążków 🙂 ja tego tak nie kalkuluję, ale najważniejsze że będzie pomoc, wychowanie kosztuje : ) udało się nam z mężem po wielu miesiącach starania dopiero dzięki Cyclotest My Way - sprawdzałam kiedy mam płodne bo nie tak łatwo zmajstrować malucha 🙂 Oby była pomoc i dla matek i dla chorych i dla starszych byle dla ludzi ta kasa w końcu!

A niby skąd ma być ta kasa? Będzie więcej pieniążków? Czy ty masz mózg? czy widzisz jak wszystko zdrożało? Nie uważasz, ze lepiej by było gdyby były wyższe wynagrodzenia, wiecej miejsc pracy itp? Ludzie by zarabiali i pracowali. Nic nie musiałoby drożeć. Ale patolka "chce mieć wiecej pieniążków" i cieszy sie jak durna. A za chwile chleb będzie po 5 zł. 

Gość Spadł

U nas w przedszkolu pani powiedziała aby dawać dzieciom gorsze ciuchy ,takie które mogą pobrudzić, poplamić żeby nie ubierać ich w ładne rzeczy.

Gość gosc
39 minut temu, Lampka napisał:

A jakim cudem ma "wszystko" taniec skoro siedzicie w domu, jako bezrobotne i utrzymujecie się tylko z dzieci?