Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc

dziadkowie

Polecane posty

Gość gosc

czy dziadkowie waszych dzieci popierają bicie dzieci? a jesli tak to czy zostawiacie z nimi dzieci? ostatnio przy rodzinnej imprezie dowiedziałam sie ze praktycznie cała starsza część rodziny meża popiera bicie dzieci i uwaza ze to nic złego. jeszcze krytykowali obecnych rodziców ze nie biją i napadli na mnie kiedy skrytykowalam to co mówią. mam jedno dziecko w wieku 13 mcy, mieszkamy daleko wiec nigdy nie zostawilismy z nimi dziecka, ale byly plany zeby kiedys na ferie czy wakacje na tydzien wyslac wnuki do dziakow. i teraz jestem w ciezkim szoku, bo z takich planów wiadomo ze nici wobec tego co uszłyszalam. mąz sie nie odzywa bo sam sie tego nie spodziewał po swoich rodzicach i boli go to ze wslanych dzieci nie bedzie mogl spokojnie zostawic z dziadkami. 

jak to jest u was? nie spodziewałam sie ze bede miec takie porblemy z nimi

Gość gosc

up

Gość gość

Mój ojciec bił mnie nierzadko nawet w okrutny sposób jednak ani mojego synka ani synka siostry nigdy nie uderzył, niektórzy potrzebują czas żeby dorosnąć  do opieki nad dzieckiem

Gość gosc

no ale własnie oni widac nie dojrzeli bo wciaz uwazajaą ze bicie jest dobre

Gość gość
7 minut temu, Gość gosc napisał:

no ale własnie oni widac nie dojrzeli bo wciaz uwazajaą ze bicie jest dobre

Z reguły dziadkowie tracą głowę jak tylko pojawią się wnuki podejrzewam że i w twoim przypadku tak będzie i jak tylko pojawi się dziecko to będę go rozpieszczali i pozwalali mu na wszystko, nawet gdy wcześniej mówili co innego.

Gość gosc
7 minut temu, Gość gość napisał:

Z reguły dziadkowie tracą głowę jak tylko pojawią się wnuki podejrzewam że i w twoim przypadku tak będzie i jak tylko pojawi się dziecko to będę go rozpieszczali i pozwalali mu na wszystko, nawet gdy wcześniej mówili co innego.

dziecko juz jest - pisalam. I nie zmienili swojego podjescia 😞.

Gość Gość

TSzkoda, że nie rozwinęłaś z nimi tematu, ponieważ uważam że jest zasadnicza różnica pomiędzy poglądami że rodzice powinni w szczególnym przypadku użyć kary fizycznej, a poglądem że każdy może bić każde dziecko. Ja mam swoje dzieci, i w 7 letnim życiu mojej statszej córki zdarzyły się 3 sytuacje że dostała klapsa, i uważam że dobrze się stało, bo były to sytuacje naprawdę skrajne. Natomiast czyjegoś dziecka, choćby nie wiem co zrobiło nie tknęłabym, ponieważ uważam że to jaką metodę wychowawczą zastosują rodzice to jest tylko i wyłącznie ich sprawa. Cudzych dzieci się nie wychowuje. Tak więc samo zdanie teściów że rodzice teraz są zbyt pobłażliwi dla dzieci jeszcze nic nie mówi. Sedno tkwi w tym czy uważają że ktoś poza rodzicami ma prawo w taki sposób karać dziecko.