Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

DLACZEGO SAME BADZIEWIASTE TEMATY TU SĄ?

Polecane posty

7 minut temu, Lena.Wawa. napisał:

Kuszo, uwielbiam czytać Twoje riposty, ale chyba nie znasz znaczenia słowa "spolegliwy"? Mam nadzieję, że nie urazi Cię moja uwaga, ot taka ciekawostka 😊

No ba! Wiadomo, że nie znam. Podobnie jak "bynajmniej" ciągle mylę je z przynajmniej, a spolegliwy z uległy. Już taka jestem dość mało rozgarnięta. Co poradzisz? 🙂 

5 minut temu, Kusza Myślivski napisał:

No ba! Wiadomo, że nie znam. Podobnie jak "bynajmniej" ciągle mylę je z przynajmniej, a spolegliwy z uległy. Już taka jestem dość mało rozgarnięta. Co poradzisz? 🙂 

Gdybyś była mało rozgarnięta, nie zwróciłabym uwagi na tę pomyłkę. 

Takie rzeczy tylko najlepszym! 😉

2 minuty temu, Lena.Wawa. napisał:

Gdybyś była mało rozgarnięta, nie zwróciłabym uwagi na tę pomyłkę. 

Takie rzeczy tylko najlepszym! 😉

Z tym, że to nie była pomyłka. Wyjątkowo, bo czasem się mylę. 

9 minut temu, Gość gość napisał:

Spolegliwy to taki, który łatwo ustępuje i podporządkowuje się innym

Kusza pod wpływem więcej niż 430 ml stanie się spolegliwa 😉

Lenka czytaj z większym zrozumieniem a nie tylko uwielbieniem 

Kusza pod wpływem alko stanie się bardziej odpowiedzialna i godna zaufania?  Alkohol chyba tak nie działa 😉

Gość gość
4 minuty temu, Lena.Wawa. napisał:

Kusza pod wpływem alko stanie się bardziej odpowiedzialna i godna zaufania?  Alkohol chyba tak nie działa 😉

Ale "spolegliwy" dopuszczalny jest też jak najbardziej w znaczeniu "uległy".

Gość gość

Alkohol wyzwala przemoc, agresję, dominację, uległość, senność, głupawkę itp.

Wszystko zależy od wszystkiego

W zależności w jakim kontekście użyjesz słowa spolegliwa

W przypadku który zastosowała Kusza jest jak najbardziej prawidłowy jeśli czytasz to co przekazuje

A może ja się mylę, Kusza jak jest?

Jeżeli czytasz ze zrozumieniem dialog między tymi dwojga nie powinnaś mieć wątpliwości jako ja nie mam 😉 

1 minutę temu, Lena.Wawa. napisał:

Może bardziej wylewna i prawdomówna to jest mozliwe 😁

Przez chwilę i całkiem od czapy, wydawało mi się że chcesz rozmawiać konstruktywnie, ale nie, Ty jesteś zwykłym trollem, któremu wydaje się, że ma alkomat wbudowany w przeglądarkę. Cześć. 

3 minuty temu, Obatel napisał:

Wymasturbuj mi językiem zwieracz sukwo, 💋💋💋💋💋💋💋💋💋💋

Kurde, kiedyś nawet hejt nosił znamiona dobrego żartu. "Minęło nie szkoda, się zmyło i już..."

Gość Xddd

Xd

"Dzień dobry Kuszeńko! ☺

Po co Tobie wchodzić w te dysputy? Z góry uznaję się za głupszego. W takim razie zmieńmy "spolegliwość" na "Twoją fajność w odbiorze". Dla mnie znaczy to tyle, że na ten moment mniej uwagi poświęcasz ciętej ripoście a więcej autentyczności dialogu.

Nie wiem czy wygłupianie ze mną jest zabawne. Przyjdzie moment, a nastanie on na pewno, że dla swojego bezpieczeństwa i spokoju wewnętrznego stwierdzisz, że czas wycofać się. Kroku do przodu już nie zrobisz. Jestem mistrzem dochodzenia do tej cieńkiej czerwonej linii. Potem nastaje brzmienie ciszy.

Miłego dnia! Wiem, że lubisz, dlatego pozwoliłem sobie zapodać setny raz☺"

Dzień dobry

Po co, po co? Bo myślałam, że ktoś się pomylił, że się pomyliłam, ale to było wczoraj. Daj mi spokój. 

Jesteś niebezpieczny? Pewnie zniknę stąd znów, kiedy życie da mi sygnał. Myślę, że moje dni na kafe, są już policzone. Co do samego uciekania przed kimkolwiek, to raczej nie jest w moim stylu. Należę do tych, którzy sprawdzają. To inni nie wytrzymują tej presji. Ze mną normalnie, można napić się realnej kawy, wódki, ganiać gołębie po parku. 

O muzyce pomyślę później. 😉 

3 minuty temu, Endriu Domyslny napisał:

Blef jest dobry w pokerze nigdy w życiu. Nie znikniesz stąd. Wiesz o tym, więc nie podbijaj stawki. "Sprawdzam?" Wierzysz w to tak do końca? 

Ganiać gołębie w parku po pijaku? Izba kosztuje.

Znikałam stąd wiele razy, czasem na długie miesiące. Po pewnym czasie ta formuła zaczyna mnie nudzić. Czuję, że nie mam już nic więcej do powiedzenia. Nie strzelaj więcej, Endrju, bo chybiasz. Żeby mnie zaczarować, to najpierw trzeba odczarować. Do tego potrzebna jest bliskość i intymność a nie jakieś forum o kupie i gierki. 

Pora na mnie. 😉 

Przed chwilą, Endriu Domyslny napisał:

Łał! A miało być tylko o wygłupianiu. Poczytaj sobie swój post gdzieś tam. Jestem przyzwyczajony do tego, że kobieta często zmienia zasady gry. Wysoko mierzysz takimi wpisamil ☺

No i było dopóki nie zacząłeś przynudzać. 😜

Jestem to nowa, więc jeszcze nie znam zasad tu panujących.

Forum mnie zaciekawiło, zachwyciło szczerością, ale zniesmaczyło czasami z pozoru niczym nieuzasadnionym hejtem.

Ktoś gdzieś coś napisze, niby nic złego a w odpowiedzi dostaje agresję, tak jak ja wczoraj. Tego nie rozumiem, ale widocznie takie zachowanie jest tu standardem.

Gość nie dziękuj,  nie ma za co
Przed chwilą, Lena.Wawa. napisał:

Jestem to nowa, więc jeszcze nie znam zasad tu panujących.

Forum mnie zaciekawiło, zachwyciło szczerością, ale zniesmaczyło czasami z pozoru niczym nieuzasadnionym hejtem.

Ktoś gdzieś coś napisze, niby nic złego a w odpowiedzi dostaje agresję, tak jak ja wczoraj. Tego nie rozumiem, ale widocznie takie zachowanie jest tu standardem.

bo musisz najpierw pokazać cycki, taka tradycja

Nie mam zamiaru tak od razu uciekać, to nie w moim stylu. Nauczkę wczoraj dostałam, pierwszą i mam nadzieję ostatnią, bo już się nauczyłam, żeby nie zwracać nikomu uwagi, ok. Choć zaskoczyła mnie reakcja. Wiem, nie powinno się wytykać błędów oczywistych, bo po co? Ale takie o których nie wszyscy wiedzą, sądziłam, że są zwyczajnie ciekawe, szczególnie dla inteligentnych ludzi. Np. kilka dni temu kolega zwrócił mi uwagę, gdy powiedziałam do syna: "Nie jeździj tutaj, bo wczoraj zasiałam trawę"

A prawidłowo powinnam powiedzieć: "Nie jeźdź..."

Dla mnie to było bardzo ciekawe. W życiu by mi do głowy nie przyszło oburzyć się na znajomego za zwrócenie uwagi, mnie to zachwyciło. Dowiedziałam się czegoś nowego.

Ale widocznie forum to nie real i trzeba być ostrożnym.

Obiecuję, będę!

Pozdrawiam fajnych ludzi! 🙂

Gość Nabuchodonozor

prawidłowo powinnam powiedzieć: "Nie jeźdź..."

Przepraszam, ale że co?!

1 minutę temu, Gość Nabuchodonozor napisał:

Przepraszam, ale że co?!

hahaha też mnie to zaskoczyło, ale taka jest prawda 🙂

Gość Nabuchodonozor
Przed chwilą, Lena.Wawa. napisał:

hahaha też mnie to zaskoczyło, ale taka jest prawda 🙂

Wybacz, ale nie. Forma jeźdź to jakiś zabytek fonetyczny z czasów Jana Kochanowskiego. Ewentualnie znany zdziwaczałym osobnikom uczącym się słownika na pamięć. Jeździj jest jak najbardziej dopuszczalne i poprawne.

31 minut temu, Gość nie dziękuj, nie ma za co napisał:

bo musisz najpierw pokazać cycki, taka tradycja

Nawet mi się podoba, tyle, że wątpię w pozytywny skutek takiego ruchu.

Raczej 50/50. Optymistycznie licząc, że jest tu podobna ilość mężczyzn i kobiet, a wśród mężczyzn jakiś odsetek mizoginów i kobiet takich jak ja, które z przyjemnością zachwycą się pięknymi kobiecymi piersiami, to jednak... nie warto ryzykować 😉

7 minut temu, Gość Nabuchodonozor napisał:

Wybacz, ale nie. Forma jeźdź to jakiś zabytek fonetyczny z czasów Jana Kochanowskiego. Ewentualnie znany zdziwaczałym osobnikom uczącym się słownika na pamięć. Jeździj jest jak najbardziej dopuszczalne i poprawne.

jest dopuszczalne w mowie potocznej, ale nie jest prawidłowe

tak jak wcześniej użyte słowo "spolegliwy"

podobno słowo "poszłem" też jest dopuszczalne, ze względu na potoczność wymowy 😄

Gość Nabuchodonozor

Nawet mi się podoba, tyle, że wątpię w pozytywny skutek takiego ruchu.

Raczej 50/50. Optymistycznie licząc, że jest tu podobna ilość mężczyzn i kobiet, a wśród mężczyzn jakiś odsetek mizoginów i kobiet takich jak ja, które z przyjemnością zachwycą się pięknymi kobiecymi piersiami, to jednak... nie warto ryzykować 😉

Fakt, takie publiczne okazanie może być ... powiedzmy, że nie do końca przyjemnie. Zawsze jednak pozostaje otwartą opcja indywidualnego przekazu pocztowego, zwanego e-mailem 😉 

Gość niezalogowany

Optymistycznie licząc, że jest tu podobna ilość mężczyzn i kobiet

Jesteś zbytnią optymistką. W rzeczywistości mężczyzn jest tu znacznie więcej, chociaż oczywiście trudno to oszacować

3 minuty temu, Puchacz Rolny napisał:

Nie wierzę 😕

A jeśli to prawda.... to chyba już pora umierać 😞

Miałam dokładnie tę samą myśl, gdy o tym przeczytałam.

Gość Nabuchodonozor
3 minuty temu, Lena.Wawa. napisał:

jest dopuszczalne w mowie potocznej, ale nie jest prawidłowe

tak jak wcześniej użyte słowo "spolegliwy"

podobno słowo "poszłem" też jest dopuszczalne, ze względu na potoczność wymowy 😄

Powiem szczerze, że wiedziony ciekawością sprawdziłem i obie formy są słownikowymi.

A za "poszłem" powinno się strzelać w tył głowy, podobnie jak za zamienne używanie przynajmniej i bynajmniej.

6 minut temu, Puchacz Rolny napisał:

Nie wierzę 😕

A jeśli to prawda.... to chyba już pora umierać 😞

Może chociaż "przyszłem"? 😞 

6 minut temu, Gość niezalogowany napisał:

Jesteś zbytnią optymistką. W rzeczywistości mężczyzn jest tu znacznie więcej, chociaż oczywiście trudno to oszacować

OOO to dobra wiadomość.

Uwielbiam piękne, inteligentne kobiety, ale jednak wolę mężczyzn 😉

Gość Obatel
5 minut temu, Lena.Wawa. napisał:

Miałam dokładnie tę samą myśl, gdy o tym przeczytałam.

Niedlugo bedzie dopuszczalne w pisowni "wziołem" itp 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

2 minuty temu, Gość Nabuchodonozor napisał:

Powiem szczerze, że wiedziony ciekawością sprawdziłem i obie formy są słownikowymi.

A za "poszłem" powinno się strzelać w tył głowy, podobnie jak za zamienne używanie przynajmniej i bynajmniej.

Racz jeszcze podać źródło, znaczy słownik, bo to jednak czyni różnicę.