Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lajla

Czy wracać z ciemnym dzieckiem do Polski

Polecane posty

Gość Lajla

Jakis czas temu poznałam mężczyznę z pochodzenia z Egiptu. Nie jesteśmy w związku, ale spotykamy się, czasem wychodzimy do klubu itp, niestety tak się zdarzyło ze zaszłam z nim w ciąże, a planowałam wrócić do Polski pod koniec sierpnia tego roku. I teraz takie pytanie. Wrocilybyscie do Polski z ciemnym dzieckiem? Bo wiadomo jak to w Polsce rasizm, ksenofobia itp, jeszcze bez alimentów, bo nie chce żeby on się dowiedział o ciazy. 

Gość Gość

Nie krzywdz dziecka. Jakbyś wróciła z białym dzieckiem i Januszem, który by Cię po nocach napieprzal to wszyscy byli z radości skakali. Ale czarnoskore dziecko to pożywka dla polactwa.

Gość Gosc

Kolejna, która nie potrafi zawrzeć dupy przed rumianym księciem. 

Gość Gość
31 minut temu, Gość Gość napisał:

Nie krzywdz dziecka. Jakbyś wróciła z białym dzieckiem i Januszem, który by Cię po nocach napieprzal to wszyscy byli z radości skakali. Ale czarnoskore dziecko to pożywka dla polactwa.

No tak bo dla Polaczków to tylko tradycyjna rodzina się liczy. Biała mama biały tata i gromada białych dzieci. Tu każdy kto nie spełnia oczekiwań społecznych i nie żyje zgodnie z powszechnie panującymi zasadami to wyrzutek spoleczny. Geje, inne rasy,samotne matki tu życia nie mają. Gdyby to był normalny kraj to wogole nie musiałabyś tego pytania zadawać.

Gość iza

Po Egipcjaninie nie powinno byc az takie ciemne, ja bym wrocila.

Gość Gość Egipt

Powinnaś wrócić do kraju ojczystego tatusia, czyli Egiptu. Tam pewnie poznasz kolejnego wspaniałego. Co za pytania, szkoda że nie spytałaś się nas zanim zaczęłaś z nim sypiać, czy masz używać antykoncepcję itp. Tak wogóle to się dziwnie czemu nie usunęłaś?co na to Twoja rodzina?pewnie przeszczęśliwi i mega dumni...

Gość Gosc

To chyba będzie taki bardziej jasny mulat. Mam kilku znajomych, Polacy w stu procentach, a karnacja i włosy ciemne i w krajach takich jak Hiszpania czy Egipt wtopiliby się w tłum bez problemu 

Gość Gość
1 minutę temu, Gość Gość Egipt napisał:

Powinnaś wrócić do kraju ojczystego tatusia, czyli Egiptu. Tam pewnie poznasz kolejnego wspaniałego. Co za pytania, szkoda że nie spytałaś się nas zanim zaczęłaś z nim sypiać, czy masz używać antykoncepcję itp. Tak wogóle to się dziwnie czemu nie usunęłaś?co na to Twoja rodzina?pewnie przeszczęśliwi i mega dumni...

Typowa polska mentalność. I ty chcesz do tego ciemnogrodu wracać? Może wróć ale tylko do czasu jak gość o tobie zapomni. Egipcjanin to raczej słaby materiał na faceta do życia.

Gość Gość

Jak nie chcesz, żeby wiedział o ciąży, to powinnaś wrócić natychmiast, a nie czekać do sierpnia. W tym czasie sprawa się może wydać i dopiero wtedy będzie problem. Ja bym wróciła, zawsze we własnym kraju bezpieczniej. Chyba że jeszcze masz nadzieję, że stworzycie szczęśliwą rodzinę?

Gość Gość

A czy ciemne, czy nie ciemne to nie ma żadnego znaczenia. Nie w tych czasach, ogarnijcie się.

Gość Gość Egipt
8 godzin temu, Gość Gość napisał:

Typowa polska mentalność. I ty chcesz do tego ciemnogrodu wracać? Może wróć ale tylko do czasu jak gość o tobie zapomni. Egipcjanin to raczej słaby materiał na faceta do życia.

Ale ona ciemnogrodem nie jest, taka światowa jest to do końca niech podejmuje światowe decyzje. Spytałam się czy wsparcie rodziny ma?nie odpisała. Mam znajomych z mieszanymi dziećmi i niestety przyjemności z powodu tego nie miały mieszkając w Polsce. Ja będąc w jej sytuacji dla dobra dziecka zostałabym gdzie jest. Ciekawe czy HiV przy okazji nie załapała...

Gość Dublinnn1

Moja siostra swoje dziecko urodziła w Polsce, bo wtedy w Polsce mieszkala. po prostu kilka lat wczesniej wróciła do Polski z ciekawości, nadal mając zielona kartę i możliwości w USA.  No i w Polsce urodziło się dziecko jej i jej męża, kolorowego Amerykanina.  w jednym z największych polskich miast, na męża siostry niektorzy ludzie gapili się jak nie wiem na kogo/co, młodzi faceci czasem zaczepiali tekstami "to Polska co Ty tu robisz?" i gorsze też były. sama to widzialam jak byłam u nich w gości. centrum wielkiego miasta.

na dziecko mojej siostry ludzie się gapili, sporo osób mówiło "ojej jakie śliczne" ale parę osób skomentowało "ale ona czarna!".

siostra i jej maż wrócili do USA jak dziecko miało rok. nie dziwię się.

pozdrawiam z Dublina

Gość Tecia
10 godzin temu, Gość Lajla napisał:

Jakis czas temu poznałam mężczyznę z pochodzenia z Egiptu. Nie jesteśmy w związku, ale spotykamy się, czasem wychodzimy do klubu itp, niestety tak się zdarzyło ze zaszłam z nim w ciąże, a planowałam wrócić do Polski pod koniec sierpnia tego roku. I teraz takie pytanie. Wrocilybyscie do Polski z ciemnym dzieckiem? Bo wiadomo jak to w Polsce rasizm, ksenofobia itp, jeszcze bez alimentów, bo nie chce żeby on się dowiedział o ciazy. 

Tych głupot o Polsce naczytałaś się z gazet czy informacje czerpałaś z jakiejś tv. Nie ma żadnego rasizmu. Na ulicach widzi się mnóstwo "kolorowych" i  nikomu to nie przeszkadza. Poza tym dziecko egipcjanina nie jest ciemne. Wracaj. Tu masz rodzinę i przyjaciół. Koło mnie jest szkoła i czasami widzę mulatkę, która rozesmiana wychodzi w towarzystwie koleżanek.

Gość Lajla

Nie chce być z tym facetem bo nie kocham go, ale chce mieć dziecko i sama je wychowywać. Nie chce zostać tu gdzie jestem żeby on się nie dowiedział. Wole być samotna mama. Wiem ze jest dużo tolerancyjnych osób w Polsce ale zdarzają się tez homofoby, i głośno niemiło komentujący ludzie szczególnie starsi. Moje dziecko pewnie będzie dość ciemne wiec Brdzie rzucało się w oczy. Nie chciałabym żeby było szykanowane z tego powodu. 

Gość Gosc

Ale nie chcesz, żeby dowiedział się o dziecku, bo jest agresywny? Jest zradykalizowany? Inny ważny powód? Czy tylko nie chce, bo nie? Dziecko tez musi znać swoje korzenie, wiedzieć skąd pochodzi. Jak dzieciaki w szkole się dowiedzą, ze w akcie urodzenia ma wpisane „ojciec nieznany” będzie pośmiewiskiem. A raczej ty będziesz pośmiewiskiem dla tych dzieciaków. Może dziecko miałoby super kontakt z tata? Nie odbieraj dziecku możliwości posiadania obojga rodziców z własnych egoistycznych pobudek 

Gość Gość
18 minut temu, Bolek napisał:

Ciężko będziesz miała w tym kraju, jeszcze gdyby ojciec dziecka mieszkał z wami o ok, ale samotna matka z czarnym  dzieckiem? Z automatu będziesz puszczalską zdzira która daje ciapatym,  samotne matki i tak mają ciężej znaleźć partnera u ciebie to praktycznie niemożliwe, faceci nie będą tolerować ciemnego dziecka by nie być wyśmianym przez spoleczenstwo - żoną mu się z czarnym puściła a frajer wychowuje. Masz cała Europę do wyboru, mieszkaj gdzie chcesz byle nie w polsce

Co Ty wypisujesz? Może w niewielkich miejscowościach takie coś może się wydarzyć, ale Polska to spory kraj i można się zatrzymać w większym mieście, gdzie ludzi z innym kolorem skóry nie brakuje i zdecydowanie nie wzbudzają sensacji. Naprawde dla Was kolor skóry ma takie duże znaczenie? Dla mnie to zupełnie obojetnę! Wierzę, że takich ludzi jest wiele.

Gość Gość
2 minuty temu, Gość Gość napisał:

Co Ty wypisujesz? Może w niewielkich miejscowościach takie coś może się wydarzyć, ale Polska to spory kraj i można się zatrzymać w większym mieście, gdzie ludzi z innym kolorem skóry nie brakuje i zdecydowanie nie wzbudzają sensacji. Naprawde dla Was kolor skóry ma takie duże znaczenie? Dla mnie to zupełnie obojetnę! Wierzę, że takich ludzi jest wiele.

Cieszę się, że dla Ciebie to obojętne, ale niestety dla większości osób to nie jest. Super, fajnie ale najgorzej będzie miało dziecko. Matko nie było żadnych białych do puszczania się w polskich klubach?nigdy nie rozumiałam takich lasek jak Ty autorko. Nie jest w związku, a bzyka się nie wiadomo z kim. Mi to szkoda tylko tego dziecka , które będzie miało egoistyczną matkę i nieznanego ojca. Tak wogóle to Ty wstydu nie masz?nie wstyd Tobie wracać w takim stanie. Ja bym się wstydziła.

Gość Zzz

Zależy jakie środowisko macie w waszej okolicy. Dzieci z patologicznych rodzin raczej nie będą tolerancyjne. Mój syn chodzi do szkoły, gdzie są dzieci w większości z porządnych rodzin i jest tam kilkoro dzieci czarnoskórych i nie widzę, żeby te dzieci miały problemy z rówieśnikami, wręcz przeciwnie.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Gość Egipt napisał:

Ale ona ciemnogrodem nie jest, taka światowa jest to do końca niech podejmuje światowe decyzje. Spytałam się czy wsparcie rodziny ma?nie odpisała. Mam znajomych z mieszanymi dziećmi i niestety przyjemności z powodu tego nie miały mieszkając w Polsce. Ja będąc w jej sytuacji dla dobra dziecka zostałabym gdzie jest. Ciekawe czy HiV przy okazji nie załapała...

No jak już ciemnoskóry to od razu hiva ma,no jasne a to że nie ma wsparcia rodziny mnie nie dziwi, przecież Polacy to w większości zacofani.

Gość Lajla

Dziwią mnie trochę wasze poglądy. To nie był byle kto, bo znaliśmy się długo z pracy, szanuje tego mężczyznę ale nie chce z nim budować przyszłości. A wy jak nie jesteście w małżeństwie to już zakładacie żelazne majtki? Rozumiem ze nie czerpiecie z seksu żadnej przyjemności skoro jest to dla was coś, co czyni z kobiety „puszczalska” itp? Jest to tylko przykry obowiązek małżeński? Serio ta polska to dno i kilo mułu. Młode osoby a poglądy bardziej zacofane niż w starożytności 

Gość Kolo

Ty musisz być nie źle zacofana jak nie wiesz co to antykoncepcja bo to ze polki daja dupy brudasom to juz norma.

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Kolo napisał:

Ty musisz być nie źle zacofana jak nie wiesz co to antykoncepcja bo to ze polki daja dupy brudasom to juz norma.

Ona taka światowa bez antykoncepcji, zobowiązań i badań 

Gość Edzi
1 godzinę temu, Gość Kolo napisał:

„Kolo” sam nick już mówi o tobie ze jesteś typowym polaczkiem cwaniaczkiem łysym w dresach. A nazywając ciemnoskórych „brudasem” sam wystawiasz sobie swiadectwo złodzieju i biedaku polaczki

Gość gość
4 godziny temu, Gość Gość napisał:

Bolek ma rację, a ty nie zrozumiałaś. Postaw się na miejscu faceta. Zabrałabyś się za kobietę, która ma ciemnoskóre dziecko z seksu dla sportu? Raczej nie. Za czarnoskórą kobietę tak, bo ciemnoskóre dziecko urodzone z tego związku, będzie twoim i nie będziesz pośmiewiskiem kolegów, ale za białą kobietę, która ma czarnoskóre dziecko już nie. To żaden rasizm, a dowód dla niektórych, że czarnoskóre dziecko bez ojca, to dowód kure..stwa. Co innego mieszane małżeństwo i ich potomstwo, a co innego samotna panna z czarnym dzieckiem.

Gość Gość

Oddaj mu tego małego czarnucha.Będziesz znowu wolna , bez zobowiązań.

Gość Gonzo

Kurua cieszę się ze nie mieszkam już od lat w tym ciemnogrodzie. Macie poglądy dokładnie jak wasze prababki, widać ze mentalnie nie ewoluowaliscie 

Gość Gosc

autorko a ja mam inne pytanie. Dlaczego akurat Egipcjanin? Ja mieszkam w DE od lat i wyglada to tak ze arabowie z reguly sie slinia na widok europejskich kobiet. Nawet jezeli laska ma 200kg, i jest brzydka jak noc dla arabow jest atrakcyjna.  Oni biora wszystkie laski " jak leci".  Wszystkie dziewczyny ktore znam i ktore sa z arabami to te, ktore nie maja wsparcia rodziny.  Arabowie daja im zludne poczucie bezpieczenstwa i przynaleznosci...  wiec pytam dlaczego? Nie boisz sie ze wraz z nim w pakiecie dostaniesz wszystkie minusy arabskiej kultury?

Gość Dusza
8 godzin temu, Gość Lajla napisał:

Dziwią mnie trochę wasze poglądy. To nie był byle kto, bo znaliśmy się długo z pracy, szanuje tego mężczyznę ale nie chce z nim budować przyszłości. A wy jak nie jesteście w małżeństwie to już zakładacie żelazne majtki? Rozumiem ze nie czerpiecie z seksu żadnej przyjemności skoro jest to dla was coś, co czyni z kobiety „puszczalska” itp? Jest to tylko przykry obowiązek małżeński? Serio ta polska to dno i kilo mułu. Młode osoby a poglądy bardziej zacofane niż w starożytności 

Dziecko ma prawo do wiedzy o swojej tożsamości. Skoro szanujesz faceta powiedz mu o dziecku. A dziecku o ojcu. Nie musicie być razem, powinniście natomiast oboje dbać o dobro dziecka i łożyć na jego utrzymanie  To co chcesz zrobić to głupota, egoizm i brak szacunku do drugiego człowieka. Dziecko to nie zabawka.

Możesz spokojnie wrócić do Polski. 

Gość Gość
1 godzinę temu, Gość Dusza napisał:

Dziecko ma prawo do wiedzy o swojej tożsamości. Skoro szanujesz faceta powiedz mu o dziecku. A dziecku o ojcu. Nie musicie być razem, powinniście natomiast oboje dbać o dobro dziecka i łożyć na jego utrzymanie  To co chcesz zrobić to głupota, egoizm i brak szacunku do drugiego człowieka. Dziecko to nie zabawka.

Możesz spokojnie wrócić do Polski. 

Ales ty durna i naiwna. No najważniejsze żeby dziecko znało tatusia bo inaczej to ona egoistka. A potem te wszystkie porwania jak to ostatnio. Ja bym w życiu nie powiedziała. Potem by mnie jeszcze nachodził szantażował albo zorganizował jakieś porwanie. No tak napisz na kafe a odezwą się do ciebie naiwne dziołchy co w dupie były i ... widziały a najmądrzejsze.

Gość kamial
Dnia 8.03.2019 o 08:36, Gość Gość napisał:

A czy ciemne, czy nie ciemne to nie ma żadnego znaczenia. Nie w tych czasach, ogarnijcie się.

Oj ma znaczenie... sąsiadka się wstydzi takiego wnuczka..a co dziecko winne. Znajomy ma siostrzenicę....też nie chce się wstydzić u nas, zawsze on ich odwiedza w Anglii i nie zaprasza do kraju. On mówi o tym wprost: jeszcze nie ma u nas tej tolerancji.