Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sulechowianka

Nienawidzę mojego miasta. Jest wstrętne. Dołuje mnie to okropnie.

Polecane posty

Gość gosc
16 minut temu, Gość gosc napisał:

w USA to jest dopiero brzydko w miasteczkach.

Oj tak.  Maja paskudne miasteczka, a wiele wielkich miast ma bardzo niebezpieczne srodmiescia i wyjatkowo nieatrakcyjne.  Wystarczy wspomniec Detroit...  

Gość gość
21 godzin temu, Gość Gość napisał:

I co z tego? Mam być im wdzięczna? Gdyby nie ich głupota może byłabym teraz Niemką. Smutne, że jedynym argumentem obrońców polski jest to, że nasi dziadkowie/pradziadkowie zginęli za ten kraj. Moim zdaniem niepotrzebnie, ale było minęło. Ja nienawidzę polski, polaków, języka polskiego. Na cholerę mi znajomość tego beznadziejnego języka? Mam nadzieję, że polska wkrótce upadnie, a ziemia zostanie dołączona do Niemiec.

Zawsze możesz wypi..erdalać poza granice naszego kraju. Poszukaj, czy czasem nie masz niemieckich korzeni, może Merkelowa cię przytuli.

Gość Hahaha
14 minut temu, Gość gosc napisał:

Przebywam za granica obecnie i nie slucham pisowskich wiadomosci tylko badania na ten temat w anglojezycznych magazynach.  Nie jestes Niemka wiec nie wiesz o sama o czym mowisz.

A skąd wiesz ze nie jestem Niemka? Widziałaś mój akt urodzenia? Haha widać jak kłamiesz pewnie za granica jeszcze nigdy w życiu nie byłaś 

Gość Gość
Przed chwilą, Gość Hahaha napisał:

A skąd wiesz ze nie jestem Niemka? Widziałaś mój akt urodzenia? Haha widać jak kłamiesz pewnie za granica jeszcze nigdy w życiu nie byłaś 

Gdybys byla Niemka to wiedzialabys o czym mowie.  Czytalam wywiady z Niemcami na ten temat.  Ty myslisz, ze mieszkanie w Niemczech to jakies wielkie osiagniecie.  Ja nawet w Polsce sie nie urodzilam i cale zycie sie wloczylam po krajach europejskich, a obecnie mieszkam na innym kontynencie.  Ale widze, ze lepiej sie poczujesz jak bedziesz wielka pania z Niemiec wiec nie bede sie z toba sprzeczala.  Good luck to you in your wonderful new homeland.

Gość gość
17 minut temu, Gość gosc napisał:

Przebywam za granica obecnie i nie slucham pisowskich wiadomosci tylko badania na ten temat w anglojezycznych magazynach.  Nie jestes Niemka wiec nie wiesz o sama o czym mowisz.

A ty jesteś Niemka? Ha ha ha ha, jaka wielka jest twoja wiedza na temat tego co piszesz. Anglojęzyczne magazyny i ich badania, a nie pisowskie wiadomości. Ha ha ha 😄Kobieto, w Polsce istnieją jeszcze inne media, niż zagrabiona przez pis tvp.

Gość gość
1 minutę temu, Gość Gość napisał:

Gdybys byla Niemka to wiedzialabys o czym mowie.  Czytalam wywiady z Niemcami na ten temat.  Ty myslisz, ze mieszkanie w Niemczech to jakies wielkie osiagniecie.  Ja nawet w Polsce sie nie urodzilam i cale zycie sie wloczylam po krajach europejskich, a obecnie mieszkam na innym kontynencie.  Ale widze, ze lepiej sie poczujesz jak bedziesz wielka pania z Niemiec wiec nie bede sie z toba sprzeczala.  Good luck to you in your wonderful new homeland.

Ooo kłamczucha! Twój język polski jest zbyt dobry, jak na włóczenie się całe życie po europejskich krajach i urodzenie poza granicami Polski. Dość dobra składnia, brak błędów ort. Nie pier..dol, musiałaś ładnych parę lat mieszkać w Polce i uczyć się w Polskiej szkole.

Gość gosc
4 minuty temu, Gość gość napisał:

A ty jesteś Niemka? Ha ha ha ha, jaka wielka jest twoja wiedza na temat tego co piszesz. Anglojęzyczne magazyny i ich badania, a nie pisowskie wiadomości. Ha ha ha 😄Kobieto, w Polsce istnieją jeszcze inne media, niż zagrabiona przez pis tvp.

Nie musze byc Niemka, zeby interesowac sie tematem, czytac na ten temat artykuly i cos wiedziec.  Tak czytam angielskojezyczne wydania, nie mam kontaktu z polskimi mediami.  Mozna sie nauczyc jezyka obcego w Polsce.  Nie musisz byc Francuzem, zeby mowic po francusku.

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

Ooo kłamczucha! Twój język polski jest zbyt dobry, jak na włóczenie się całe życie po europejskich krajach i urodzenie poza granicami Polski. Dość dobra składnia, brak błędów ort. Nie pier..dol, musiałaś ładnych parę lat mieszkać w Polce i uczyć się w Polskiej szkole.

Tak skonczylam kilka lat w polskiej szkole i zawsze bardzo dobrze sie uczylam.  Zawsze bardzo duzo czytalam i za swoj obowiazek uwazam czytanie regularnie polskich ksiazek, zeby jezyka nie stracic.  Troche gorzej jest w rozmowie, troche jakania i zacinania, ale jak pisze to moge sie chwile zastanowic i cos zmienic.

Gość Hahaha
10 minut temu, Gość Gość napisał:

Ale to nie ja się czuje lepiej i nie ja się nazywam wielka panią z Niemiec, tylko ty masz z tym problem i to ty się czujesz gorsza ode mnie. 

Gość gosc
3 minuty temu, Gość gość napisał:

Urodzilam sie w Czechach wiec nie tak daleko od Polski i rodzice sa Polakami.  

Gość gosc
2 minuty temu, Gość Hahaha napisał:

Ale to nie ja się czuje lepiej i nie ja się nazywam wielka panią z Niemiec, tylko ty masz z tym problem i to ty się czujesz gorsza ode mnie. 

Tak jak napisalam, cokolwiek sprawi, ze poczyjesz sie lepiej jest ze mna w porzadku.

Gość Agnes
16 minut temu, Gość Gość napisał:

Czyli jesteś bezdomna, bezpańska .... Chyba jednak nie jesteś taka szczęśliwa skoro co chwile zmieniasz miejsce zamieszkania. A może gdzie się nie zatrzymasz siejesz ferment a potem musisz uciekać bo ludzie cię nie znoszą i trzeba się przenieść tam gdzie się jeszcze na tobie nie poznali. Zachowujesz się strasznie niemiło, arogancko, jak typowa polczyna zawistna, dociekająca wszystkim naokoło. Pewnie nie byłaś nawet nigdy za granica ale napisac sobie możesz na Kafe wszystko, nawet ze na księżycu byłaś 

Gość Inga

Dajcie spokoj dziewczyny. Pewnie gimnazjalistka się nudzi a wy odpisujecie. Od jutra szkoła wiec się skończy siedzenie na Kafe. 

Gość gosc

Polska norma.  Jak brakuje argumentow to zaatakowac charakter osoby.  I kto tutaj jest typowa, zawistna polczyna?

Gość gość
Przed chwilą, Gość gosc napisał:

Tak skonczylam kilka lat w polskiej szkole i zawsze bardzo dobrze sie uczylam.  Zawsze bardzo duzo czytalam i za swoj obowiazek uwazam czytanie regularnie polskich ksiazek, zeby jezyka nie stracic.  Troche gorzej jest w rozmowie, troche jakania i zacinania, ale jak pisze to moge sie chwile zastanowic i cos zmienic.

To nie pier..dol, że całe życie się smyczyłaś po krajach europejskich. Całą podstawówkę byłaś w Polsce. To, że się nie urodziłaś w Polsce, to co? To coś lepszego? Równie dobrze mogłaś się urodzić na Białorusi. Nie urodziłaś się w Polsce? No nie.

6 minut temu, Gość gosc napisał:

Nie musze byc Niemka, zeby interesowac sie tematem, czytac na ten temat artykuly i cos wiedziec.  Tak czytam angielskojezyczne wydania, nie mam kontaktu z polskimi mediami.  Mozna sie nauczyc jezyka obcego w Polsce.  Nie musisz byc Francuzem, zeby mowic po francusku.

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja ci wypomniałam, to, że wypomniałaś komuś, że nie jest Niemką. Może ona też czyta artykuły i wie co nieco? Jak się jej Polska nie podoba, a imponują Niemcy, to niech wyp..ierdala na Niemcy, proste. Właśnie, nie masz kontaktu z Polskimi mediami, nie masz kontaktu z Polską, to uja wiesz tak naprawdę. Zagraniczne media mogą być też antypisowkie i propisowskie. I teraz pytanie, komu tu wierzyć skoro się w Polsce nie mieszka! Możesz się nauczyć języka obcego w Polsce. No Amerykę odkryłaś.  Owszem, mogę nauczyć się francuskiego, ale mój francuski, nigdy nie będzie taki jak rodowitego Francuza.

Gość gość
19 minut temu, Gość gosc napisał:

Teraz widzę, że dopisałaś Czechy. Niedaleko, ale jednak nie Polska ha ha. No i co z tego, że rodzice są Polakami. Przyznałaś, że mieszkałaś w Polsce, a wcześniej cisłaś kity, że całe życie mieszkałaś w różnych krajach europejskich. Jednak ta polskość mocno w tobie siedzi, skoro dużo czytasz po polsku, żeby z językiem nie stracić kontaktu i interesują cię donosy na temat Polski w Australii aż. Jednak weź polskie gazety, wszystkie po kolei, będziesz miała lepszy ogląd na Polskę, niż te anglojęzyczne, których dziennikarze guzik na temat Polski wiedzą.

Gość gość

Napisano przed chwilą · Ukryte

19 minut temu, Gość gosc napisał:

xxx

Teraz widzę, że dopisałaś Czechy. Niedaleko, ale jednak nie Polska ha ha. No i co z tego, że rodzice są Polakami. Przyznałaś, że mieszkałaś w Polsce, a wcześniej ci..słaś kity, że całe życie mieszkałaś w różnych krajach europejskich. Jednak ta polskość mocno w tobie siedzi, skoro dużo czytasz po polsku, żeby z językiem nie stracić kontaktu i interesują cię donosy na temat Polski w Australii aż. Jednak weź polskie gazety, wszystkie po kolei, będziesz miała lepszy ogląd na Polskę, niż te anglojęzyczne, których dziennikarze guzik na temat Polski wiedzą.

Gość Gość
16 minut temu, Gość gość napisał:

To nie pier..dol, że całe życie się smyczyłaś po krajach europejskich. Całą podstawówkę byłaś w Polsce. To, że się nie urodziłaś w Polsce, to co? To coś lepszego? Równie dobrze mogłaś się urodzić na Białorusi. Nie urodziłaś się w Polsce? No nie.

Nie wiem, czy zauważyłaś, ale ja ci wypomniałam, to, że wypomniałaś komuś, że nie jest Niemką. Może ona też czyta artykuły i wie co nieco? Jak się jej Polska nie podoba, a imponują Niemcy, to niech wyp..ierdala na Niemcy, proste. Właśnie, nie masz kontaktu z Polskimi mediami, nie masz kontaktu z Polską, to uja wiesz tak naprawdę. Zagraniczne media mogą być też antypisowkie i propisowskie. I teraz pytanie, komu tu wierzyć skoro się w Polsce nie mieszka! Możesz się nauczyć języka obcego w Polsce. No Amerykę odkryłaś.  Owszem, mogę nauczyć się francuskiego, ale mój francuski, nigdy nie będzie taki jak rodowitego Francuza.

Raczej tych artykulow nie czytala poniewaz nie wspomniala.  Nie wiem o co ci tak w ogole chodzi.  Nie musisz nikomu wierzyc.  TA z Niemiec mowi, ze jest tak, a ja, ze inaczej.  Bardzo chetnie zapytalabym ja czy przeprowadzila kiedykolwiek z Niemcami rozmowy na ten temat, ale nic nie odpisuje.  Ja wypomnialam jej , ze nie jest Niemka, ale za Niemcow sie wypowiada.  Ja przynajmniej czytalam wywiady z Niemcami na ten temat wiec niech powie co Niemcy na ten temat mowia.  Jej opinia byla ogolna opinia ludzi czyli, ze Niemcy zyjacy dzisiaj nie sa za to odpowiedzialni.  Zgadzam sie, ale to nie oznacza, ze nie czuja tego pietna.  

Zreszta to nie jest ten temat wiec na tym skoncze.  Milego dnia zycze.

Gość gosc
1 godzinę temu, Gość Gosc napisał:

Wlasnie, w tych lepszych strefach widac, ze ludzie sie staraja.  Nigdzie nie jest idealnie, w kazdym miejscu, w kazdym miescie czy to w Polsce czy za granica jest menelostwo i brzydkie i niebezpieczne strefy.  Ogladasz czasem seriale z Wielkiej Brytani i te ich blokowce jak PRL-owskiej Polski?  Tam tez tak jest, ale w innych miejscach ludzie sie staraja i juz inaczej to wyglada.

A myślałam, że tylko ja to sobie myślę widząc te brytyjskie programy. Brzydkie klockowate domy z zabitymi dechami ogródkami. Brytyjczycy w większości patolstwo widać to jak ktoś idzie ulicą na tych programach i się patrzy na tych ludzi na ulicach i o patolstwie często są te programy. Rzadko z kim miałabym ochotę mieć tam do czynienia. Choć są i piękne programy które prowadzą ludzie obyci, mówiący np. o historii Anglii, ale wydaje mi się, że tych jest mniejszość. Większość ludzi to chołota. Także autorko myślę, że trawnik u sąsiada nie jest jakiś specjalnie bardziej zielony.

Gość Olej
4 minuty temu, Gość Gość napisał:

Raczej tych artykulow nie czytala poniewaz nie wspomniala.  Nie wiem o co ci tak w ogole chodzi.  Nie musisz nikomu wierzyc.  TA z Niemiec mowi, ze jest tak, a ja, ze inaczej.  Bardzo chetnie zapytalabym ja czy przeprowadzila kiedykolwiek z Niemcami rozmowy na ten temat, ale nic nie odpisuje.  Ja wypomnialam jej , ze nie jest Niemka, ale za Niemcow sie wypowiada.  Ja przynajmniej czytalam wywiady z Niemcami na ten temat wiec niech powie co Niemcy na ten temat mowia.  Jej opinia byla ogolna opinia ludzi czyli, ze Niemcy zyjacy dzisiaj nie sa za to odpowiedzialni.  Zgadzam sie, ale to nie oznacza, ze nie czuja tego pietna.  

Ona ci nie odpisuje bo cię już dawno olała i słusznie nie wdaje się w dyskusje z taka ...ka i fantastka. A to ze nie wspominała. Nie wspomniała ze ma ręce, wiec twoim tokiem (nie) myślenia nie ma rak, nie wspomniała ze ma głowę wiec pewnie nie ma. Ale z ciebie tępa dzida aż żal to czytać bo tylko się kompromitujesz 

Gość Anda
8 minut temu, Gość Gość napisał:

A ja widzę ze najwiecej do powiedzenia na temat obywatelstwa ma polacywo: prostactwo polactwo uważa ze to ono decyduje kto jest a kto nie jest obywatelem muahahaha. A ty kim kur jesteś? Bezpańska s uk a szwendająca się od przytułku do przytułku