Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Izula

Brak kupki - rozszerzanie diety

Polecane posty

Witam,  

Mój 8 miesięczny synek ma problem z zaparciami odkąd rozszerzamy dietę. Najpierw robił kupkę co 5 dni bez mojej pomocy ale dzisiaj mija 8 dzień jak maly nie robi kupy. Zatwardzen sie wystraszylam i ograniczylam ilość podawanych pokarmów bo wydaje mi sie ze bylo to za duzo na tak male dziecko ( maly strasznie placze gdy przestaje mu podawać stały pokarm,  domaga sie jeszcze ale bardzo sie boje ladowac tyle w niego, żeby znowu nie cierpiał przy wypróznianiu). Wczoraj na wieczór podalam czopek 1g ale nie cały tylko malutki kawałek, dzisiaj do tej pory nadal brak kupki. Lekarka przepisala nam xenne junior ale nie dziala na niego. I zastanawiam sie czy podać dzisiaj większy czopek od tego wczorajszego czy jechać na pogotowie z malym.  Dodam, że maly nie placze w ogole, nie widzę aby próbował cos wycisnac a bąki puszcza normalnie,  bezwonne. Co byscie zrobiły na moim miejscu przy 8 dniu bez kupki? 

Gość Gość

Przy 8 dniu to się lewatywe robi a nie czopek daje.Za długo czekałaś.Dojdzie do zakażenia to będziesz miała nauczkę.Daj więcej xenny- ona działa ale nie tak zaraz skoro zwlekałaś tyle dni to nie oczekuj cudu, albo jedz do szpitala, tam zrobią lewatywe.