Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hbjhhj

Skad ludzie w pl maja takie pieniadze

Polecane posty

Gość Hbjhhj

Niestety jak patrze jakie samochody przejezdzaja moja ulica, jakie ludzie maja domy we Wroclawiu, czy to biskupin, czy Krzyki, Oltaszyn czy obrzeza miasta, ale i nawet byle biedne dzielnice w ktorych wyrastaja jakies apartamentowce czy wille to uzmyslawiam sibie ze jestem kloszardem. I mam wyksztalcenie lekarskie 6 lat w zawodzie 3800 na reke. Ktos ma pomysl jak w Polsce zarobic z 10-30 tys mies. Bo widze ze mnostwo polakow ma taka kase. Nie wierze ze wszystko leasing i raty, zreszta na to tez trzeba miec. Napewno nie 3800

Gość Ytrewq

Z 500+ Cwaniaki adoptują po 20 dzieci! Jebańce jedne!

Gość Selina Kyle

Nie trzeba być inteligentem, wielu z tych "bogaczy" to zwykli robotnicy bez zawodówki nawet, którzy zarabiają kasę za granicą. W Norwegii taki jeden z drugim średnio dostaje 2 tys. euro to nie stać go na dobre auta w Polsce?

Można też założyć własną działalność, ale do tego trzeba mieć już głowę i kontakty, wtedy też pieniądze przyjdą.

Najłatwiej jednak takim spawaczom i innym, zarabiają kasę szybko i bezproblemowo. Jeżeli ktoś myśli, że czegoś od nich wymagają za granicą to jest w dużym błędzie, taki spęd hołoty robią która pije na umór i na je bani idą do pracy.

Gość Cccccccc

Wiekszosc zaklada firemki typu produkcja klopów, słodyczy, jakieś firmy budowlane krzak, pełno tego jest. Generalnie im głupszy zauważyłem tym lepiej mu się w Polsce wiedzie i prowadzi biznes. To nie jest moja obserwacja, ktoś to gdzieś opisał. Wiąże się to ze specyficznym charakterem tego kraju i jego pochodzeniem.

Gość 111

spadek rodzinny sperzadarz domu rodzinnego lewe uklady rodzice im przelewają handel wlasna firma 

Gość Selina Kyle

Bo CIAPATE których mają w swoim kraju od groma pracować nie chcą. Nie widziałam tam kolorowych na budowach czy w pracy fizycznej, siedzą na ulicach i zaczepiają ludzi a do pracy w stoczni, na budowie ściągają Polaków, Białorusinów, Ukraińców itp.

Gość 111

znajomi przelewają 

Gość Selina Kyle
3 minuty temu, Gość Cccccccc napisał:

Wiekszosc zaklada firemki typu produkcja klopów, słodyczy, jakieś firmy budowlane krzak, pełno tego jest. Generalnie im głupszy zauważyłem tym lepiej mu się w Polsce wiedzie i prowadzi biznes. To nie jest moja obserwacja, ktoś to gdzieś opisał. Wiąże się to ze specyficznym charakterem tego kraju i jego pochodzeniem.

To załóż w Polsce własny biznes, utrzymaj go a potem wyciągnij z niego kasę skoro to dla ciebie takie proste 🙂

Gość 111

wiem tyle za rachunki za prąd nasze idzie tam do kogoś albo wynajem mieszkania 

Gość 111

rząd ma to w du..pie nie wysyla pieniądzy ludziom na start praca albo Pożyczka

Gość 111

no i trzeba miec jakies plecy zaufanych ludzi

Gość ojtam ojtam

Moja koleżanka jest menago w amerykańskim korpo w Krakowie. Zarabia 20 tysi. A zaczynała od 3,5 tys.

Jak jesteś lekarzem to tylko swoja praktyka, choć to zależy od specjalizacji. U mnie na osiedlu koszą stomatolodzy. Ginekologia też ma się całkiem dobrze.

Gość 111

a wiesz dalczego sie zatrudnia dziewczyny do pracy ?

Gość 111

prowadzi firme chlopak ?

Gość qwer

dziewczyny zatrudnione do pracy to kandydatki na zone 

Gość qwer

albo do prostego ruch.ania

Gość soo

Zauwaz, że wsrod takich lsa np ludzie rzred emerytura, dobrze wyksztalceni, pracujacy dlugie lata, czesto na odpowiadzilnych stanowiskach, niektorzy okresowo za granicą

1 godzinę temu, Gość Hbjhhj napisał:

Skad ludzie w pl maja takie pieniadze

Oszczędność i cięcie wydatków. Inwestycje. Kombinatorstwo. Czarny rynek. Kwalifikacje. Ofert na zagranicę. I trochę szczęścia.

Gość mlkjh

Do Lekarza, ktory zalozyl ten watek: lekarze, ktorych znam zarabiaja swietnie. Pewno nie masz jeszcze zadnej specjalnosci, ale mozesz jezdzic na wizyty domowe do staryszych osob, ktore nie maja sily chodzic do lekarza. Im wiecej bedziesz mial uslug, tym wiecej wezwan (EKG w domu, pobieranie krwi - zanosisz do laboratorium, itd.). No a potem specjalizacja. Znajoma anestezjolog dwa lata temu zarabiala powyzej 20tys miesiecznie.  Im jestes lepszy, tym bardziej wziety. Znam lekarza od pasozytow, ktory ma terminarz wypelniony na 6 miesiakow z gory. Ale jest wybitnie skuteczny. Ludzie wala drzwiami i oknami.