Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justa_30

Mąż nie interesuje się obowiązkami...

Polecane posty

Gość Justa_30

Witam, jestem młodą mężatką i mamą. Mój mąż nie jest z Polski.. Problem z jakim się borykam jest niechęć mojego męża do płacenia wszelkich rachunków.. A wynika to jak to ciągle on powtarza z braku pracy. W Polsce jest już 1,5 roku wcześniej pracował i zarabiał w swojej ojczyźnie (przed ślubem) ma odlozone pieniądze i jedyne na co chce łozyc to jedzenie. Ja opłacam wszystko dom, rachunki, szkole, leki, ubrania a on ciągle mówi że nie moze narazie wydawać więcej bo nie ma pracy a że jest z innego kraju to ciężko mu znaleźć.. (nie poswiecil więcej niż 1-2 dni na znalezienie nowej) unika wydawania pieniędzy i kiedy ja o coś proszę ciągle mówi że nie ma bo sobie limit ustawił na koncie bankowym żeby za dużo oszczędności szybko nie wydać. Teraz okazało się że jego siostra bierze ślub i chce lecieć za granicę na 2 tyg co wiąże się także z wydatkami... A kiedy ja poproszę o kasę chociaż za rachunki domowe to jest wojna... Powiedział mi że nie mogę od niego żądać pieniędzy zarobionych u niego przez długie lata... (on ciągle mieszka na moim i wszystko ja opłacam) Nie wiem jak mam do tego podejść już mam dość tego że jestem pozostawiona sama sobie z wydatkami a ona ma "na swoje" bo to oszczędności i powtarza że jak pójdzie do pracy będzie lepiej... Tylko to trwa już 1.5 roku nie chce żeby się zasiedzial i liczył tylko na mnie 😞 na jedzenie to ja mogę sobie wydać a nie czekam na męża aż mi zakupy przyniesie oczywiście z limitem na koncie 😞

Gość Gość

Nie kocha Cie, jestes jego sponsorka i doopodajka jedynie. Nie traktuje Cie powaznie. Serio jestes taka naiwna? 

Gość gość

hajtnełaś się z ciapakiem no to masz co chciałaś.. był przecież taki romantyczny i takie czułe słówka szeptał..

ciesz się że po ryju cię nie trzaska i dziecka nie molestuje, a to że płacić nie chce to naprawdę małe piwo..

Gość odp
44 minuty temu, Gość Gość napisał:

Nie kocha Cie, jestes jego sponsorka i doopodajka jedynie. Nie traktuje Cie powaznie. Serio jestes taka naiwna? 

może i jestem naiwna, dlatego radzę sie ludzi

Gość odp
38 minut temu, Gość gość napisał:

hajtnełaś się z ciapakiem no to masz co chciałaś.. był przecież taki romantyczny i takie czułe słówka szeptał..

ciesz się że po ryju cię nie trzaska i dziecka nie molestuje, a to że płacić nie chce to naprawdę małe piwo..

ciapakiem to moze Ty jestes ..do trzaskania po ryju to mu daleko jest poprostu leniem jak wiekszosc  Polakow, tylko lapie sie bonusowych wymówek 😞

Gość gość
10 minut temu, Gość odp napisał:

ciapakiem to moze Ty jestes ..do trzaskania po ryju to mu daleko jest poprostu leniem jak wiekszosc  Polakow, tylko lapie sie bonusowych wymówek 😞

nie porównuj swojego pustynnego pastucha do Polaków.. Polacy to według statystyk jeden z najciężej, najdłużej pracujących narodów świata..

Gość Justa_30
6 minut temu, Gość gość napisał:

nie porównuj swojego pustynnego pastucha do Polaków.. Polacy to według statystyk jeden z najciężej, najdłużej pracujących narodów świata..

Mąż nie jest ani ciapakiem ani pustynnym pastuchem może źle sformułowalam zdanie o Polakach miałam na myśli że wśród Polaków bardzo często natknąć się można na ewenementy które piją ćpaja i mają wywalone na obowiązki... Wszystko zależy od człowieka.. Ja nie chcę dłużej brnac w tym czym jestem dlatego chciałam poznać opinię..nie koniecznie w stylu "mam co chciałam" 

Gość Gość

Opłaty mu zrobisz, pieścidełko ma za friko, Araby tak mają, kozę mu kup.

Gość Pfe

Kup rolkę naklejek cenowych i ponaklejaj na wszystko czego używa, a za co nie płaci.

Na każdej naklejce napisz sumę jaką jest ci winien za użycie jednokrotnie. Np. herbata 0.20gr Albo nagrywaj wasze rozmowy o kasie i wrzucaj na YouTube będziesz zarabiać kokosy.

Gość gość
3 minuty temu, Gość Justa_30 napisał:

Ja nie chcę dłużej brnac w tym czym jestem dlatego chciałam poznać opinię..nie koniecznie w stylu "mam co chciałam" 

Ale taka jest opinia, nie wiem czego oczekujesz? Takie sprawy ustala się zanim się zwiąże z kims na poważnie. Zostaje ci przedstawienie mu swojego stanowiska i żądanie, żeby płacił połowę rachunków a jak nie spełni wymagań to: 1 utrzymywanie go dalej 2. rozstanie

co innego doradzić?

Gość Ccc
1 minutę temu, Gość gość napisał:

Ale taka jest opinia, nie wiem czego oczekujesz? Takie sprawy ustala się zanim się zwiąże z kims na poważnie. Zostaje ci przedstawienie mu swojego stanowiska i żądanie, żeby płacił połowę rachunków a jak nie spełni wymagań to: 1 utrzymywanie go dalej 2. rozstanie

co innego doradzić?

Dlatego nie lubię niedomówień. Uważam że w 99,9% ludzi na świecie można znaleźć pozytywne cechy charakteru co nie znaczy że z każdym będziesz szczęśliwa

Gość Justa_30
5 minut temu, Gość gość napisał:

co innego doradzić?

O właśnie coś takiego.... A może.... liczyłam na cudowny środek.