Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna

Mąż rozlicza się na każdym kroku

Polecane posty

Gość Anna

Witajcie.

Dziś poprosiłam aby mąż mi pożyczył mi 15 zł.

Bo tyle mam do zapłacenia kurierowi przy odbiorze. nie mam wypłaconej gotówki a od najbliższego bankomatu mamy jakieś 30 km.

Wyobraźcie sobie  że zrobił z tego powodu problem i obraził się.

Jest on bardzo dużym zydem i zawsze o tym wiedziałam, że jest baaardzo oszczędny ale bez przesady 15 zł to nie majątek?!

Tym bardziej że oddam jemu te pieniądze.

Załamuje ręce i sama nie wiem co mam robić.

Rozlicza się ze mną z każdej złotówki. Nie nie było aż tak przed ślubem, jeżeli będzie cię o to pytać. W sumie zawsze za wszystko sama płaciłam więc teraz ciężko mi cofnąć się wstecz i przypomnieć jak to tak naprawdę było.

Natomiast ja w tej chwili czuję się mega źle i czuję że to małżeństwo do niczego dobrego nie prowadzi.

Mamy 15 miesięczne  dziecko, drugie w drodze.

Pewnie będziecie pytać jak mogłam związać się z kimś takim i jeszcze zajść w ciążę... no niestety tak się też stało..

Kocham go ale to jaki jest mnie po prostu doprowadza do szału. 

Gość Goooość

Ja mam to samo tylko do tego nie pracuje a pieniądze jedynie na siebie znajdzie. 

Gość Ktos

Jak powiadaja, jak sobie poscielesz tak sie wyspisz. Ten twoj problem to konsekwencja podjetych decyzji. Nie mysle ze kiedykolwiek zmadrzejesz. Kolejna glupia decyzja bedzie gonila nastepna..szkoda tylko dzieci

Gość Anna

Tak wiem.

No ale co mam robić

Mam 31 lat.

mam go zostawić?

w dodatku jestem w drugiej ciąży boję się teraz w tej chwili że sobie po prostu sama nie poradzę chociaż... No nie wiem

Spokojnie! Dlaczego od razu rozstanie.

Najważniejsze: czy rozmawiałaś z nim o tym? Wytłumaczyłaś mu na spokojnie, że chyba przesadził i dlaczego to dla niego problem? Porozmawiaj  z nim tak, jakbyś rozmawiała z dzieckiem (nie w znaczeniu, że takim tonem, tylko w znaczeniu, że z taką delikatnością i próbą zrozumienia), które nie chce się dzielić z dziećmi, spróbuj się dowiedzieć, skąd takie podejście i wyjaśnić mu, że przecież może Ci zaufać, że nie jesteś zachłanna i już zdążył się przecież o tym przekonać. To, że jest oszczędny to jedno, ale to, że Tobie żałuje nawet pożyczyć, może być podyktowane różnymi czynnikami. Może z jakiegoś powodu zabolał go sposób, w jaki o to zapytałaś, albo po prostu była to dla niego niespodzianka i nie zgodził się odruchowo (bo nie jest nauczony się dzielić), a potem było mu głupio i poczuł się niemęsko, wiec się obraził.

Gość po prostu ma problem, każdy jakiś ma. Jak jest kumaty to pogadacie od czasu do czasu i może popracuje nad tym, jeśli go kochasz, to nie skreślaj go tak od razu. Poza tym dawaj mu dobry przykład, dziel się i z nim i z innymi nawet drobnymi rzeczami, żeby widział, że można być serdecznym i w pewnym sensie "szczodrym", a zarazem niczego nie tracić. Tylko uwaga, żeby nie robić tego "z góry", nie dawać do zrozumienia patrz, jestem lepsza, bo chcę się dzielić. Tylko mimochodem, w końcu to najzwyklejsza rzecz pod słońcem i być może on się z czasem nauczy, że TO jest normą, a jego podejście jest lekko skrzywione.

Gość Anna

Dziękuję serdecznie za taką odpowiedź powiem szczerze że byłam przekonana że każdy stwierdzi że jestem ...ką i powinnam odejść a jednak spojrzałam na sprawę trochę inaczej.

Wiele razy już rozmawialiśmy na ten temat ale być może w zły sposób i to jest problem

Gość Hfooook
3 minuty temu, Gość Anna napisał:

Dziękuję serdecznie za taką odpowiedź powiem szczerze że byłam przekonana że każdy stwierdzi że jestem ...ką i powinnam odejść a jednak spojrzałam na sprawę trochę inaczej.

Wiele razy już rozmawialiśmy na ten temat ale być może w zły sposób i to jest problem

Aniu a może Problem tkwi w nie pieniądzach a w waszym po życiu jak często robisz mu loda jak często liżesz jądra Jak często mu się oddajesz to wszystko ważne i może twierdzi że jak mu tego nie dajesz to musisz płacić a on płaci innej kobiecie za to czego ty mu nie dajesz kumasz

Gość Anna

Nie

Gość StepPoola

Zithromax Strep Throat Amoxicillin Side Effect Ciprofloxacin Eye Drops