Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czerwona_sukienka

Narzeczony vs moje studia

Polecane posty

Cześć dziewczyny 🙂

Jestem na 3 roku studiów licencjackich, wielkimi krokami zbliżam się do obrony i przyszedł czas na podjęcie decyzji co dalej będę robiła po ukończeniu studiów I stopnia. Bardzo bym chciała kontynuować naukę na studiach magisterskich, gdyż tytuł magistra da mi dużo większe możliwości pracy w zawodzie.

Niestety moje plany są krytykowane przez mojego narzeczonego. Warto podkreślić że nie mieszkamy razem, a on już odlicza czas kiedy to się obronię, moja przygoda z edukacją się zakończy i wrócę do rodzinnego miasta (gdzie on chciałby ze mną zamieszkać i założyć rodzinę). Głównym problemem jest to że on w ogóle nie przyjmuje do wiadomości faktu, że chcę studiować dalej. Z tego powodu coraz częściej wynikają mniejsze lub większe kłótnie, a ja czuję jak on chce podciąć mi skrzydła. Dodatkowo, gdy zaproponowałam mu wspólne mieszkanie w mieście w którym studiuję, oczywiście uparcie odmawia (mimo że jego praca nie kolidowałaby z przeprowadzką).

Proszę, doradźcie mi, jak mam mu wytłumaczyć że bardzo chcę zrobić magistra? I czy w ogóle się da?

Gość marawstala

Myślę, ze wybór należy do Ciebie : )

Gość marawstala

Nie tłumacz sie i tak nie zrozumie... Jak poczekał te kilka lat to zaczeka jeszcze trochę, a jak nie rozumiem, ze studia sa dla Ciebie ważne to ma problem 

Gość Gość

Czego nie rozumiesz?

Facet chce żeby nie zrobiła magistra, żeby nie miała dobrej pracy, żeby się nie rozwijała i żeby nie zarabiała dobrych pieniędzy!

Na siedzieć w domu, rodzić dzieci, sprzątać i prosić o każdy grosik.

Wtedy on się będzie dobrze czuł, będzie panem!!!