Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Baśka

Czy wyjechać z polski do pracy

Polecane posty

Gość Baśka

Do niemiec? Nie wiem co robic, mam swoje lata nie mam jeszcze meza, dzieci ani nawet faceta i chyba juz miec nie bede, wiec nic mnie tu nie trzyma. Mieszkam z rodzicami bo nie stac mnie na wynajem samej mieszkania. Narobilam sobie dlugow nie duzych ale jednak i jestem na takim etapie ze w pracy zaczyna mnie wszystko denerwowac. Atmosfera tez jest okropna. Wiec z ciekawosci zaczelam sprawdzac ogloszenia dotyczace pracy za granica i jest ich sporo, ta praca pozwolilaby mi zarobic konkretne pieniadze, kupic chociaz samochod i wrocic po paru miesiacach. Ale podstawowy problem to taki ze nie mam z kim jechac dlatego ciagle jeszcze jestem w pl. Nie wiem czy zaryzykosac i jechac sama w koncu jade z agencji wiec bedzie tam jakis polski koordynator ale sama nie wiem.. 

Gość Ytrewq

Czekaj dalej, nie śpiesz się. Może za kilka lat ci się poprawi 🙂 Oh! Wait! 😄

Gość Baśka

A poważnie?

Gość Baśka

Up

Gość kjh

też się zastanawiam nad wyjazdem

Gość Baśka

A jestes facetem czy kobieta?

Gość arania

Baśka, po co ci ktos do wyjazdu? Jesli wszystko bedziesz miala zalatwione przed wyjazdem (czyli prace, jakis dach nad glowa na poczatek), to dasz sobie rade. Samemu nie mozna jechac w ciemno, bo to duze ryzyko.

Gość Baśka

Nie wyjezdzam w ciemno tylko wszystko zalatwia agencja, chodzi o to ze wyjazd musze sobie sama zorganizowac a sa takie miejscowosci w ktorych jest zakwaterowanie oddalone pare km od miejsca pracy a firma nie zapewnia dojazdu a ja auta nie mam. Bede zdana na łaske osob ktore beda ze mna mieszkac 😕 (jesli sie zdecyduje wyjechac) Zalezy mi bardzo na pracy za granica nie chce tu marnowac czasu bo wiem ze niczego sie nie dorobie. I tak juz zmarnowalam duzo. 

Gość kjh

a co tam chcesz robić w tych Niemczech ; produkcja ? słyszałam , że tam trzeba mieć tam wtyki , pozostaje chyba opieka osób starszych , ale ja bym nie chciała tego robić