Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chwalmy Pana 🙏

🙏 Grzesznicy żyją tylko ze względu na cierpliwość bożą, życie im sie nie należy bo nie z nich ono sie wywodzi. Lecz z Boga.

Polecane posty

Gość Chwalmy Pana 🙏

Żyją nie ze względu na włąsną moc lub inną martwą moc natury, ale dzięki duchowi bożemu. 
Dlatego Bóg nie będzie w nieskończoność nam jej udzielał gdy ludzie przypisują sobie tą zasługę.

Bóg niesie grzeszników przez bagna na swojej dłoni, samemu idąc w nim po szyje, a oni nadal są niewdzięczni i nie rozumieją, że to jego zasługa. 
Dlatego nadejście końca świata nie będzie niesprawiedliwością, albo karą za życie nie wg bożych przykazań, po prostu będzie kresem pomagania im i niesienia ich na rękach gdy oni na niego plują i nieustannie starają sie wręcz zrzucić innych z tej ręki, żeby sami byli na niej niesieni.

I nagle sie otworzą im oczy, gdy ręka boża zniknie i wpadną do bagna, jeziora ognistego zwiedzeni przeświadczeniem, że do tej pory unikali go dzięki własnej sile.

Gość gość

Gdzie jest to jezioro ogniste

Gość Bartek

Najwięcej w piekle jest osób, które nie wierzyły że piekło istnieje... żyły według zasady "hulaj dusza, piekła nie ma", a co się tam bede ograniczać, robie sobie co chce bo jestem panem swojego życia, piekła nie ma więc i tak mi nic nie grozi... Tacy właśnie najczęściej tam lądują, a potem jedno wielkie zdziwienie i męki wieczne nieustanne, wtedy nagle płacz i wołanie do Boga, ale on już po prostu nie będzie w stanie was stamtąd wyciągnąć, szanse wyboru macie teraz, tu na ziemi, co wybierzecie tutaj, to będziecie mieli po śmierci. Nawróćcie się póki czas, Jezus ciągle na was czeka, otwórzcie mu drzwi do swoich serc, zaproście go do swojego życia, a nie będziecie musieli się niczego obawiać!

Dziękuje Ci mój Panie i Zbawicielu że oddałeś swoje życie na krzyżu za moje grzechy, dziękuje że znosiłeś dla mnie te męki ku mojemu zbawieniu, dziękuje że wejrzałeś na mnie grzesznika, że zrobiłeś to dla mnie mimo że jako grzesznik czuje że nie zasługiwałem na to... Chwała Tobie Panie na wieki wieków Amen!

Gość gość

A w takim bądz razie gdzie jest piekło?

Gość gosc
2 minuty temu, Gość gość napisał:

po drugiej stronie

Gość gość
4 minuty temu, Gość gosc napisał:

po drugiej stronie

Jaśniej, po drugiej stronie  to znaczy gdzie?

Gość Chwalmy Pana 🙏
4 minuty temu, Gość gość napisał:

a gdzie jest miłość, a gdzie nienawiść? A skąd wiatr wieje i dokąd? A gdzie znajduje sie muzyka? 

Piekło to oddzielenie od Boga, to odebranie łaski w której dzisiaj żyją wszyscy, nawet najgorsi zbrodniarze, ale którzy nie oddają chwały temu którą jej udziela. Bóg nie może tolerować na zawsze niewdzięczników którzy kąsają go w dłoń która chroni ich przed śmiercią i cierpieniem. On na nich nie będzie wymierzał cierpienia, po prostu przestanie ich chronić. Jeśli wierzą w to że sami są Bogami to niech sami sie zbawią. 

Gdyby nie cierpliwość boża, już dawno by nadszedł koniec, ale nie nadszedł bo Bóg cały czas wierzy w wybór każdego z nas. Ale jedno jest pewne, stan ten trwać nie może w nieskończoność, bo inaczej nie spełniłoby sie to co zapowiedział, a z kłamstwem nic wspólnego on nie ma.

Predestynacja? Nie, mamy wybór, przy czym Bóg doskonale zna wszystkie końce wszystkich naszych potencjalnych wyborów.

Gość gość
46 minut temu, Gość gość napisał:

Gdzie jest to jezioro ogniste

29 minut temu, Gość gość napisał:

W środku, wewnątrz ziemi.

Wrota piekieł - krater Derveze w Turkmenistanie

https://www.youtube.com/watch?v=1iQFFwQzMA0

Gość Chwalmy Pana 🙏

Czym jest piekło? Czasami myślę, że samo zderzenie z niezaprzeczalną prawdą jest piekłem. 

Gość Oszkaa
1 minutę temu, Gość Chwalmy Pana 🙏 napisał:

Czym jest piekło? Czasami myślę, że samo zderzenie z niezaprzeczalną prawdą jest piekłem. 

PIEKŁO TO MIAŁEŚ JAK CIE OJCIEC NAPIERRDALAŁ PIJANY TY GRUBA ŚWINIO 

Gość gosc
Przed chwilą, Gość Oszkaa napisał:

PIEKŁO TO MIAŁEŚ JAK CIE OJCIEC NAPIERRDALAŁ PIJANY TY GRUBA ŚWINIO 

haha przemek myśli ze to smakosz :D

Gość KUTT

JAK TAM TERAPIA GRUBASIE?

zacznijcie sie oswajac z piekłem   np przez przypiekanie sie  ogniem z  kuchenki gazowej  wystarczy zapalniczka  bo nikt  jak minute nie wytrzyma tego bólu a to tylko bedzie namiastka  bo bedzie jeszcze  smród  gnijacego miesa  siarki

Gość gość

merkaba to ty twierdzisz że szczepienia są szkodliwe.

Gość ejże
Dnia Monday, March 25, 2019 o 10:17, Gość Bartek napisał:

Najwięcej w piekle jest osób, które nie wierzyły że piekło istnieje... żyły według zasady "hulaj dusza, piekła nie ma", a co się tam bede ograniczać, robie sobie co chce bo jestem panem swojego życia, piekła nie ma więc i tak mi nic nie grozi... Tacy właśnie najczęściej tam lądują, a potem jedno wielkie zdziwienie i męki wieczne nieustanne, wtedy nagle płacz i wołanie do Boga, ale on już po prostu nie będzie w stanie was stamtąd wyciągnąć, szanse wyboru macie teraz, tu na ziemi, co wybierzecie tutaj, to będziecie mieli po śmierci. Nawróćcie się póki czas, Jezus ciągle na was czeka, otwórzcie mu drzwi do swoich serc, zaproście go do swojego życia, a nie będziecie musieli się niczego obawiać!

Dziękuje Ci mój Panie i Zbawicielu że oddałeś swoje życie na krzyżu za moje grzechy, dziękuje że znosiłeś dla mnie te męki ku mojemu zbawieniu, dziękuje że wejrzałeś na mnie grzesznika, że zrobiłeś to dla mnie mimo że jako grzesznik czuje że nie zasługiwałem na to... Chwała Tobie Panie na wieki wieków Amen!

Hmm...a gdzie reportaż naocznego swiadka jak to tam jest w tym piekle i kto tam idzie?a co z tymi którzy nie chodzą do kosciola ani nie są zainteresowani żadnymi religiami a poza tym są dobrymi ludźmi żyjącymi w zgodzie z innymi i naturą ? 

nic takiego nie twierdze  ,   jak juz nie wszystkie szczepionki sa złe 

Gość Gość
19 minut temu, merkaba napisał:

A jeszcze nie dawno twierdziłaś że szczepionki powodują autyzm i co 

Gość Gość
32 minuty temu, merkaba napisał:

A wiesz o tym że kłamstwo to grzech, twierdziłaś że szczepionki są szkodliwe, wiesz ...ko że przez twoje bzdury jakaś młoda mama mogła nie zaszczepić swoje dziecko przez co naraziłaś dziecko na utratę zdrowia, będziesz miała się z czego spowiadać

Gość Chwalmy Pana 🙏
2 godziny temu, Gość ejże napisał:

Hmm...a gdzie reportaż naocznego swiadka jak to tam jest w tym piekle i kto tam idzie?a co z tymi którzy nie chodzą do kosciola ani nie są zainteresowani żadnymi religiami a poza tym są dobrymi ludźmi żyjącymi w zgodzie z innymi i naturą ? 

tacy po powtórnym przyjściu Chrystusa dostaną nowe bezgrzeszne ciała, zobaczą chwałe bożą na własne oczy i będą mogli zdecydować o swoim losie z pełną świadomością tego czym są, czym nie są, kto ich stworzył, kto ich pokochał i co dla nich zrobił.

Gość Mr Kut

Zgłoszone. Won z tym spamem odmóżdżony grubasie jeebany xD