Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość flow

Która z was ćwiczy w domu co kupic rowerek orbitrek czy co

Polecane posty

Gość Gość flow

Nie wiem co kupic, nie mam jak iść na siłownię . Oglądałam orbitreki  rowerki , total crunch (jezdziec) I wioslarza.  Czy któraś mama powie mi co jest skuteczne ? Niestety mam tendencje do tycia po ciąży (hormony ) I odkłada mi sie wszystko w ramionach i boczkach . Dziękuję za odpowiedzi.

Gość Zuzka

Polecam orbitrek sama w 7 miesiecy zrzucilam 30 kg cwiczac tylko na orbitreku. Ale polecam kupic orbitrek dobrej jakosci. Ja osobiscie chodzilam na silownie 5 razy w tygodniu spedzajac tam od 1 do 1,5 h gdzie orbitreki byly swietnej jakosci. Po 7 miesiacach kupilam sobie tanszy i zdecydowanie tego zalowalam. Poziomy trudnosci na nim byly lekko wyczuwalne po czasie mialam erazrnie ze poziom 1 od 7 niczym sie nie rozni. Spalanie kalorii na orbitreku jest porownywalne do biegania. Na rowerku nie spalisz nawet polowy tych kalorii co na orbitreku.

Gość Gość gość

Ja ćwiczę z hula hop i naprawdę widzę efekty. Niby jestem szczupła,ale po dwóch ciazach tłuszcz odkłada mi sie najszybciej w okolicach brzucha. Hula hop fajnie wysmukla u dość szybko widziałam efekty,co dodatkowo mnie mobilizowalo. Ale kupiłam nie takie zwykłe, ale z wypustkami i ważące 1,2kg.

Gość Zolza

Hula hop z wypustkami strasznie rani cialo! Pewnie trzeba sie przyzwyczaic ale ciezko regularnie go urzywac kiedy cale cialo masz w siniakach! Nie polecam!

Gość Gość gość

Ja nie mam ani jednego siniaka. Trzeba tylko stopniowo przyzwyczajac ciało. Zaczynalam kręcić po 5 minut dziennie i przez pierwsze dni w okolicy talii odczuwalam ból, a potem już się ciało tak przyzwyczailo,ze mogę kręcić bez przerwy. Te moje wypustki to nie są takie kulki-masażery tylko piankowe kolo z nierownosciami. Takie z kulkami może rzeczywiście rani ciało. Ja początkowo kręciłam na bluzie,teraz już tylko na koszulce.

Gość Gość flow

Mam hula hop z wypustkami ale nie umiem na nim ćwiczyć 

Ilekroć się za to zabieram to godzina na tym wygląda tak ze więcej zbieram go z podłogi . A ja naprawdę mam tylko wieczory gdy mały zasnie.  Zanim wyjdę z psem poogarniam jest kolo 23. Dlatego wolałabym coś naprawdę skutecznego. Narazie ćwiczę sama ale chciałabym jednak się wspomóc jakims urządzeniem 🙂 dziekuje kochane

Gość gość

Teraz idzie wiosna, więc lepiej pobiegać plenerowo. Dwa razy w tygodniu dystans 10 km popołudniem, a w sobotę rano naczczo krótszy dystans 4-5 km. Do tego 2 razy tabata w domu po 40 minut odpalając filmik z yt i jedziesz :)

Gość gość

Co do hula hop z wypustkami - jak kupujecie w porządnym sklepie to sprzedawca poleca od razu taki  pas żeby uniknąć siniaków. Osobiście nie wyobrażam sobie takiego "przyzwyczajania", zresztą po co się męczyć skoro wymyślono rozwiązanie problemu.

Gość gość

Najskuteczniejsze a jednocześnie najkrótsze są treningi interwałowe. Nie trzeba kupować drogich sprzętów, wystarczy dobra mata i buty sportowe. 

Gość Gość flow

Ja nie mam możliwości biegać . Nie mam z kim zostawić dziecka. Chętnie bym poszła na siłownię ale nikt mi z nim nie zostanie.  🙂

Gość Gość flow

Ćwiczę w domu właśnie juz .ale chciałabym jakieś urządzenie bo myślałam że szybciej uda mi sie zgubić te boczki i ujędrnic nogi oraz ramiona bo resztę mam ok

Nogi mam nawet chude od łokcia do nadgarstków tez twarz chuda .. brzicha prawie brak ale te cholerne ramiona są takie rozlazle i boczki .