Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masterq

Brak okresu, szybka utrata wagi

Polecane posty

Gość Masterq

Witam.

Jeśli zly dział proszę o przeniesienie. Bo nie wiedziałem gdzie napisać post. 

Otóż spotkał moja dziewczynę pewnien problem. Dwa miesiące do tyłu. Miał nadejść okres. Nadszedł, i był bardzo słaby, i skończył się dosłownie w dwa dni. Stwierdziliśmy że to nic takiego. Zbliżał się kolejny okres. Ale niestety nie było go. Zero, nic, cokolwiek... Brak okresu nas zaniepokoil. Dziewczyna wykonała test ciążowy. Wyszedł negatywnie. Dzisiaj powinien być już kolejny okres. Również już dziś go nie ma. Może i przyjdzie za 3-4dni...ale jak nie przyjdzie to nie mamy już pomysłu co to może być. Dodam że dziewczyna też szybko straciła z 5kg, jedząc tak jak jadła. A aktualnie znów przybrała 2kg... Co wg mnie również jest strasznie dziwnie. Bo widać po niej że schudła i dość szybko. Miał ktoś podobny problem? Wiem że powinna iść do lekarza. I mamy taki zamiar ale to za parę dni, jeszvze poczekamy. A pierw chciałem zapytać tutaj. Może ktoś coś takiego miał. A może zrobienie herbaty z czarnej malwy który wywołuje okres, będzie dobrym pomysłem? Proszę o jaką kolwiek pomoc.!

Gość Gość

Powodów może być dużo, problemy hormonalne, stres itp itd. Niech pójdzie do gina. 

Gość Masterq
3 minuty temu, Gość Gość napisał:

Powodów może być dużo, problemy hormonalne, stres itp itd. Niech pójdzie do gina. 

Toteż chcemy zrobić. Bo boję się że może być chora. Już nawet ciąża by mnie tak nie stresowala, chociaż jest młoda. Ale boję się że. Może byc właśnie na coś chora.... Ale się okaże. Pójdziemy zobaczymy. Dzięki za odp. Poczekamy na inne odp 

Gość Gość

A zabezpieczacie się? Młodej ciąży test może nie wykryć, najlepiej iść na badanie krwi. Jeżeli "okres" był skąpy to mogło być to plamienie, które występuje w ciąży. 

Gość Masterq

Tak tak. Prezerwatywa to był standard. Nie było opcji że bez prezerwatywy seks. Nie jesteśmy głupi. No to już mnie tutaj trochę zaniepokoiłeś. 

Dodam że przed tymi brakami okresu. Dziewczyna brała tabletki jakieś, na pieczenie pochwy. Nie pamiętam jakie i dokładnie na co. Ale wiem że. Coś tam piekło ja, i wciskala sb tabletki 

Gość Gość

Infekcje również mogą powodować opóźnienia w miesiączkowaniu. Nie ma co gdybać, tylko udać się do lekarza 🙂

Gość Gość

Dobra. Dzięki za informację, napewno trochę bardziej rozjasniles sprawę. 

Nic, zabieram ja do ginekologa i tyle. 

Pozdrawiam