Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jusia8428

Jeśli w ciąży zapale raz jointa to coś stanie się mojemu dziecku?

Polecane posty

Witam!

Obecnie jestem w 22 tygodniu ciąży czyli w 5 miesiącu. Od samego początku nie pije alkoholu ani nie pale. 

Pytanie brzmi czy jeśli raz zapale marihuane to coś stanie się mojemu dziecku? Moja teściowa paliła papierosy w dwóch ostatnich ciążach i piła. Dzieci są zdrowe a nawet mają talenty muzyczne i matematyczne. 

Nie mówię tu o codziennym paleniu tylko o jednym blanciku. 

Wydaje mi się że po jednym na pewno nic sie nie stanie, ale to moje zdanie. A co wy o tym sądzicie?

Gość Gosc

Myślę, że ciąża nie trwa wiecznie i dla dobra dziecka można zrezygnować z używek na te kilka miesięcy.

Gość Gosc

A po uj ci ten jeden blancik ? Rozum to ty masz? 

1 minutę temu, Gość Gosc napisał:

A po uj ci ten jeden blancik ? Rozum to ty masz? 

Tak mam dlatego nie pale ani nie pije. To było tylko pytanie co o tym sądzicie. Heh, widać kto tu ma "ROZUM"

Gość Gnida

Ja mysle ze nic sie nie stanie. Ale co jesli cos sie stanie? I do konca zycia bedziesz myslala ze to przez tego jednego blanta. Wybor nalezy do ciebie.

Przed chwilą, Gość Gnida napisał:

Ja mysle ze nic sie nie stanie. Ale co jesli cos sie stanie? I do konca zycia bedziesz myslala ze to przez tego jednego blanta. Wybor nalezy do ciebie.

Wiadomo. Należy i będzie należał. Wiadomo. 30 kobiet mogło palić i nic się nie stało a u mnie może być ten jeden wyjątek 

Gość Gosc
1 minutę temu, Jusia8428 napisał:

Tak mam dlatego nie pale ani nie pije. To było tylko pytanie co o tym sądzicie. Heh, widać kto tu ma "ROZUM"

Ale zrozum, dziecko w sobie nosisz, czy warto ryzykowac ? Po co ci to? Co ten raz zmieni? Założę sie ze bedzie zaraz kolejny. Dla mnie jest to nieodpowiedzialne. A jak dziecku coś bedzie po tym to bedziesz sie do konca zycia tym zadreczac bo palic ci sie zachcialo ? 

Czekolade sobie lepiej zjedz. 

Gość Qer

A co dla ciebie ważniejsze? Dziecko czy blancik?

Gość Kalla008
25 minut temu, Jusia8428 napisał:

Witam!

Obecnie jestem w 22 tygodniu ciąży czyli w 5 miesiącu. Od samego początku nie pije alkoholu ani nie pale. 

Pytanie brzmi czy jeśli raz zapale marihuane to coś stanie się mojemu dziecku? Moja teściowa paliła papierosy w dwóch ostatnich ciążach i piła. Dzieci są zdrowe a nawet mają talenty muzyczne i matematyczne. 

Nie mówię tu o codziennym paleniu tylko o jednym blanciku. 

Wydaje mi się że po jednym na pewno nic sie nie stanie, ale to moje zdanie. A co wy o tym sądzicie?

Prowo. Nie ma aż tak głupich kobiet...

Gość gość
8 minut temu, Gość Qer napisał:

A co dla ciebie ważniejsze? Dziecko czy blancik?

Dokładnie. Albo zachowuje się jak osoba odpowiedzialna albo jak i/d/i/o/t/ka. Może niech się niektórzy nie rozmnażają....

Gość gość

Same rozważania na ten temat są głupie i niepotrzebne. 9 m-cy to nie wiecznosc. Nie pijesz i nie palisz wiec i na Maryske znajdziesz lepszy czas w życiu niż ciąża 😕😨może nic się nie stanie a może stanie się coś strasznego i nigdy w życiu sobie tego nie wybaczysz. Choroba,wada wrodzona...dramat. jeśli to Cię nie przekonuje to zajrzyj np. na stronę fundacji Siepomaga.

Gość Gość

Jak już ją korci to i tak zapali. Patola tak już po prostu ma. Nikt nie da pewności, że to na dziecko nie wpłynie. Nawet jeśli tak to winę zrzuci na szczepionki, smog albo chemię w żarciu...

43 minuty temu, Gość gość napisał:

Same rozważania na ten temat są głupie i niepotrzebne. 9 m-cy to nie wiecznosc. Nie pijesz i nie palisz wiec i na Maryske znajdziesz lepszy czas w życiu niż ciąża 😕😨może nic się nie stanie a może stanie się coś strasznego i nigdy w życiu sobie tego nie wybaczysz. Choroba,wada wrodzona...dramat. jeśli to Cię nie przekonuje to zajrzyj np. na stronę fundacji Siepomaga.

Nic dodać nic ująć. Ja rzuciłam palenie na obydwie ciążę. I teraz też nie palę chociaż na chwilę wróciłam do nałogu po ciąży. I nie mogę słuchać głupich wymówek tych matek ,które twierdzą że nie mogą rzucic. 

A własną siostrę oglądałam jak paliła w każdej ciąży i nic nie mogłam zrobić. Dzieci urodziły się zdrowe wg wszystkich. A córka która chodzi już do szkoły ma duże problemy z nauką. I najłatwiej dzieciaka nazwać ...em niż szukać winy w sobie. Bo to że matka odcięła w ciąży dziecku dostęp do składników odżywczych to nic. Teraz ma tego konsekwencje. 

I niech nadal się chwali że jej dzieci są zdrowe pomimo tego że paliła. 

A co do marihuany to nawet się nie wypowiadam bo to dla mnie nie do pomyślenia.

35 minut temu, Gość Gość napisał:

Jak już ją korci to i tak zapali. Patola tak już po prostu ma. Nikt nie da pewności, że to na dziecko nie wpłynie. Nawet jeśli tak to winę zrzuci na szczepionki, smog albo chemię w żarciu...

O czym ty ...u mówisz. Jaka patola. Nie znasz mnie więc czemu sie wypowiadasz? Co za ludzie w tych czasach

14 minut temu, Torcikowo napisał:

Nic dodać nic ująć. Ja rzuciłam palenie na obydwie ciążę. I teraz też nie palę chociaż na chwilę wróciłam do nałogu po ciąży. I nie mogę słuchać głupich wymówek tych matek ,które twierdzą że nie mogą rzucic. 

A własną siostrę oglądałam jak paliła w każdej ciąży i nic nie mogłam zrobić. Dzieci urodziły się zdrowe wg wszystkich. A córka która chodzi już do szkoły ma duże problemy z nauką. I najłatwiej dzieciaka nazwać ...em niż szukać winy w sobie. Bo to że matka odcięła w ciąży dziecku dostęp do składników odżywczych to nic. Teraz ma tego konsekwencje. 

I niech nadal się chwali że jej dzieci są zdrowe pomimo tego że paliła. 

A co do marihuany to nawet się nie wypowiadam bo to dla mnie nie do pomyślenia.

Tytoniu sama bym nigdy nie zapaliła. Niektórzy mówią że zioło jest zdrowe nawet w ciąży chociaz sama w to nie wierzę bo gdybym wierzyła to już dawno bym zapaliła i nawet nie zadawala tego pytania 😅

Gość bubu

To pewnie prowo. Mnie jednak rozwala, że co druga na Kafe pisze o swojej matce, ciotce, koleżance, kuzynce, które przez całą ciąże miały w nosie swoje dziecko, nie żałowały sobie używek i rzekomo wszystkie dzieci zdrowe. To, że głupi ma szczęście to jedno, ale uważanie, że w takim razie mnie też się uda to już szczyt wszystkiego. To takie samo myślenie życzeniowe jak wtedy gdy dzieciak ma 4 lata, nie mówi ani jednego słowa, a mamusia twierdzi, że "dziecko zdrowe, bo syn sąsiadki też zaczął późno". Jak się chce szukać wymówki i wyrocznią jest "co na Kafe Grażyna napisała" to gratuluję.