Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taknietaknie

Polacy z zagranicy na forum

Polecane posty

Gość taknietaknie

Dlaczego ich nie lubicie?

Moja siostra - mieszka w Szwecji - lubi tu zaglądać i zauważyła że jest wręcz agresja na Polaków spoza Polski. A przecież nie wszyscy są zadzierający nosa czy bajkopisarze... 

Niektórzy tak, ale naprawdę, ona zostala parę razy zaatakowana słownie że zdradziła kraj itd, czemu tak piszecie .zarówno dział poza POlską jak i macierzyński ona akurat mówi, że macierzyński jest nawet gorszy

Gość Gość

Tam tak dobrze tak cudownie ale wracają jak bumerang bo tu najlepiej.

Gość gość xyz
18 minut temu, Gość Gość napisał:

Uwierz mi, wracają tacy którzy żyli jedną nogą w Polsce cały pobyt za granicą.

Ja nie znam nikogo, kto wraca.

a jedyni jakich znam, narzekający na kraj pobytu, to tacy którzy nigdy nie wyszli poza polskie getto, nie dostali dobrej pracy, nie zapuścili korzeni w nowym kraju. Przeważnie też tacy z kiepskim angielskim.

Jeden wyjątek w sumie - kolega męża wrócil w 2018. ale to dlatego, że jego tata cięzko chorował i on chcial być blisko rodziców (jedynak). z tymże zachowal pracę jaką miał tu, pracuje z Polski zdalnie, zarabiając w euro. ma jakoś 11-12 tysiecy zlotych netto w ten sposob, pracując z domu niecale 40 godzin tygodniowo. ale i tak wkurza go PiS, kościół, mentalnośc, jednak uznal że raczej zostanie w Polsce dopoki rodzice żyją.

Gość Gość
27 minut temu, Gość Gość napisał:

Ktoś wraca, a ktoś nie. Znam ludzi, którzy wyjechali za granicę by zarobić na dom i wrocili. Znam takich co wybudowali dom, sprzedali i wrocili za granicę. Znam takich co tęsknili za rodzina i wrocili. Po roku byli spowrotem w Norwegii. Ktoś tam wraca, ale żyjąc w Niemczech, Szwajcarii, Norwegii przy takim standardzie życia, trudno wrocic do Polski i uczyć się tam zyc na nowo. Ceny, biurokracja,mentalność...nie znam nikogo kto wróciłby do Polski na stale.  

Gość Super Żona

Jestem z mężem i córka w Szwecji i uwierzcie jest ciężko Szwedzi są wredni. Jesteśmy tu jeszcze dwa tygodnie i do Polski wkońcu. W pracy mojego męża traktują gorzej bo jest Polakiem. A jeśli chodzi o życie jest tu bardzo drogo

Gość Gość

No to świetnie!

Nie nadajecie się na eksport i nie będziecie już więcej wstydu robili za granicą!

Gość Polacy
22 minuty temu, Gość Gość napisał:

No to świetnie!

Nie nadajecie się na eksport i nie będziecie już więcej wstydu robili za granicą!

Żałosna nieszczęśliwa kobieta jest z ciebie! 

Gość Gość

Nieszczęśliwa to jest ta biedna kobieta dręczona i wyzyskiwana przez "wrednych Szwedów".

Gość Gość

Wracasz do POLSKI bo Szwedzi są wredni? No tak, bo w Polsce życzliwość aż uszami wychodzi...

Gość gość

Nie znam nikogo kto źle by wyrażał się o Polakach zagranicą. A wręcz normą jest, że w każdej polskiej rodzinie jest ktoś kto żyje poza granicami kraju. Nikt nie robi z tego specjalnego hallo. Natomiast zauważyłam,  że na Kafe siedzi bardzo dużo wrednych osób,  niezależnie od miejsca zamieszkania, stanu cywilnego, wykształcenia itd. Kafe to wysypisko trollow intermetrowych niestety 🙂

Gość Super Żona

Najgorzej jak wypowiadają się osoby które w dupie** były gówn* widziały. 

Byłaś w Szwecji na dłużej? Widzialas ceny? Mój mąż zarabia 300 koron na godzinę i naprawdę jest lipa ale kto nie byl na dłużej to nie wie jak to jest.

Gość gość
32 minuty temu, Gość Super Żona napisał:

Najgorzej jak wypowiadają się osoby które w dupie** były gówn* widziały. 

Byłaś w Szwecji na dłużej? Widzialas ceny? Mój mąż zarabia 300 koron na godzinę i naprawdę jest lipa ale kto nie byl na dłużej to nie wie jak to jest.

Widziałam już pare różnych g^wien w różnych d&pach, i jak bym dziś znowu miała wybierać kraj do zamieszkania,  to znowu na pewno nie byłaby to Polska.

Gość Gość
2 godziny temu, Gość Super Żona napisał:

A ty ile zarabiasz?

Pracujesz???

Gość Oboj

Jakos 20 lat w Szwecji zyje ( wyszlam za maz za szweda i szczesliwie do dzisiaj jestesmy razem ) mam duzo znajomych szwedow , pracuje ze szwedami , mieszkam za osiedlu willowym obok szwedow i to sa bardzo mili ludzie , mam tez znajomych polakow , ktorzy maja znajomych szwedow i tez uwazaja , ze to fajn8 ludzie , zamknieci w sobie z poczatku ale jak sie przekonaja to serce na dloni przyniosa, mi kilka lat temu bliski kolega Szwed Arne chcial pozyczyc prawie 50 tysiecy , kwitujac, jak bedziesz miala to oddasz , na szczescie moj klopot na drodze prawnej sie rozwiazal 

fakt , ze polityka jest przerazajaco zla , ze socjalisci zniszczyli i niszcza panstwo okrutnie , sami szwedzi juz nie wytrzymuja ,stad pierwszy marsz szwedzkich zoltych kamizelek odbyl sie w niedziele,  i bedzie tego wiecej 

w szwecji sa najdluzsze kolejki do lekarzy w europie i najgorszy system szkolnictwa , oraz wysoka przestepczosc, social media pekaja w szwach od krytyki , szwedzi sa zli , bardzo zli a po ostatnich wyborach i przekretach czuja sie oszukani 

drogo jest to fakt 

ale szwedzi to mili ludzie , nigdy nie bylam zle traktowana przez szwedow i nigdy sie nie spotkalam z Polakiem ktory by nazekal na zle traktowanie przez szwedow ,a znam Polakow ktorzy mieszkaja tutaj po 20-30 lat