Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość

Nie mam życia

Polecane posty

Gość Gość

Mam 19 lat. Czuję że wysiadam. Otóż ojciec na mnie nakrzyczal, że uruchomiłam samochód, ale to nieprawda, ja tylko cwiczylam ustawianie biegów bez odpalania samochodu, potem wróciłam z Lewarkiem na luz. Przeciez samochód nie poszedł. Uważa że jestem do niczego, że sobie w życiu nie poradzę. Jeszcze ostatnio bluźnił na mnie, że przy ustawianie bramy włączył się alarm, ale przecież nie miałam świadomości że przy otwieraniu się włączy, potem mama bluźniła o to na mnie, postawiłam się że groźby i w ogóle, a mama groziła że mi przyłożyć, jeszcze mi gada ze jestem wscibska skoro chce pogadać z innymi ludźmi nawet w nogę mnie uderzyła jak się postawiła że sama dobieramy towarzystwo, co chwila obserwuje jak z kims gadam na imprezie, mówi nie truj nikogo, nie gadaj z kuzynka bo będzie z chłopakiem, albo gada nie siadaj koło chłopaka znajomej bo ta pomyśli że go jej odbijesz. Ojciec non stop mówi mi misiu czego ja nie lubię. Jeszcze siostra jak z ciocią rozmawiałam mówi nie drecz cioci, nawet jak mama mnie kiedyś na imprezie odciagnela od swoich znajomych jak z nimi w kółku tańczyłam to mowi nie drecz ich i jeszcze przy nich mi to gadała, a siostra mówi nie podchodź do nich więcej. MAM ICH DOSYĆ!! potrzebuję przecież ciszy bo maturę zdaje, czuję się wykończona, jestem bliska płaczu, co chwila mnie brzuch boli, czuję że wrzody będę miała nawet w nocy zasnąć nie mogłam. Nie pije nie pale nie imprezuje jestem wzorowa dobra uczennica. Jeszcze gadają że nie zdam matury i będę nikim a przecież nigdzie nie wychodzę jestem w domu nie zadaje się z podejrzanym ludźmi. Ciocie wujki kuzyni mnie lubią bo się dobrze uczę mam dobrą pamięć jestem cicha spokojna, lepiej się z nimi rozumiem niż z rodzicami i siostra. Mam dość czuje że moja młodość jest do niczego, chce skończyć. Czekam a to żeby matura mi poszła dobrze żebym wyjechała i miala. Czy wybrać studia zaoczne jeśli mi dobrze wypadnie matura czy raczej iść na dzienne? Proszę o pomoc. 

Gość Ggjjvvkn

Jeśli wybierzesz dzienne to kiedy będziesz pracować?

Gość oona

Sprobuj sie uspokoic i skup sie na maturze, masz 19 lat, wiec jestes pelnoletnia i mozesz w kazdej chwili wyprowadzic sie i zerwac z rodzicami kontakty. Zdaj wiec mature, z rodzicami jak najmniej rozmawiaj, tylko o tym, co konieczne. Powiedz przy okazji, ze zaraz po maturze masz zamiar sie wyprowadzic i przede wszystkim nie wdawaj sie w dyskusje. Przejdz na dystans, tak zeby zauwazyli powazna zmiane w twoim zachowaniu. Zaoczne studia pozwolilyby na prace, zebys mogla sie utrzymac i gdzies mieszkac. Jezeli pojdziesz na dzienne, to rodzice beda zmuszeni placic alimenty.