Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria

NIE LEKCEWAŻCIE TEGO!

Polecane posty

Gość maria

To bardzo ważne,żeby każdy to wysłuchał.
https://www.youtube.com/watch?v=WIN0kqXYDJc&list=PLjw7UDLW291giWeIbzPUCp8udyK857EpF&index=8

Gość gosc

PRZESŁANIE DO LUDZKOŚCI - TRZECIA TAJEMNICA FATIMSKA

https://www.youtube.com/watch?v=wlJkJ0JL9mo

Gość UWAGA

Jak myślisz, dlaczego Jan w swoim liście pisze "Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga" (1 List Jana 4, 1). Uczniowie Jezusa wiedzieli dobrze, że "Nie toczymy bowiem walki przeciw krwi i ciału, lecz przeciw Zwierzchnościom, przeciw Władzom, przeciw rządcom świata tych ciemności, przeciw pierwiastkom duchowym zła na wyżynach niebieskich" (Efezjan 6, 12). Dlatego Jan przestrzega nas przed zaufaniem istotom duchowym bez weryfikacji ich tożsamości. Warto tu zauważyć, że rzekoma Maria objawiała się właśnie w taki sposób dzieciom - jako zjawa, duch (gdyby była w ciele wszyscy by ją widzieli, czy nie?). Paweł z kolei instruuje nas jak mamy to sprawdzać: "Ale gdybyśmy nawet my lub anioł z nieba głosił wam Ewangelię różną od tej, którą wam głosiliśmy - niech będzie przeklęty!" (Galacjan 1, 8). Czyli weryfikacja ma następować przez porównanie z Pismem Świętym!

Zadałem sobie trud i przeczytałem wszystkie objawienia fatimskie i bardzo liczne z Medziugorie (a także z innych miejsc) i mogę powiedzieć niestety tylko jedno: TREŚĆ OBJAWIEŃ JEST MOCNO SPRZECZNA Z BIBLIĄ. Wiem, że wielu osobom to nie przeszkadza, ale chyba warto przypomnieć, że ewangelia Chrystusa nigdy się nie zmienia i będzie taka sama do końca świata. Jeśli więc nie badasz duchów, to jesteś łatwym łupem dla tego, który jest odwiecznym kłamcą (J 8, 44). By nie być gołosłownym wybrałem kilka fragmentów z objawień fatimskich i przeciwstawię je Słowu Bożemu.

13 lipca 1917 - trzecie objawienie się Matki Bożej "Kiedy odmawiacie różaniec, mówcie po każdej tajemnicy: „O mój Jezu, przebacz nam nasze grzechy, zachowaj nas od ognia piekielnego, zaprowadź wszystkie dusze do nieba, a szczególnie te, które najbardziej potrzebują Twojego miłosierdzia". -> Każdy chrześcijanin wie po co przyszedł Pan Jezus. Ten cytat świadczy o tym, że zjawa ignoruje fakt, że przebaczenie grzechów dokonało się za sprawą Chrystusa Pana na krzyżu Golgoty 2000 lat temu. Taki apel to po prostu bluźnierstwo. Zamiast więc zachęcać nas do PRZYJĘCIA tej ofiary i ODWRÓCENIA się od grzechu, zachęca nas byśmy prosili Jezusa, by zrobił to, czego już dokonał 2000 lat temu: „złożył raz na zawsze jedną ofiarę za grzechy, usiadł po prawicy Bożej” (Hebrajczyków 10, 12); dzieło odkupienia zostało dokonane: "A gdy Jezus skosztował octu, rzekł: «Wykonało się!»"(Ew. Jana 19, 30). Apel zjawy ma prowadzić do zachowań jak u bezmyślnego dziecka w stylu: - Mamo, kup mi jogurt! - Kupiłam, proszę. - Mamo, kup mi jogurt!

13 września 1917 - piąte objawienie się Matki Bożej „Odmawiajcie w dalszym ciągu różaniec, żeby uprosić koniec wojny. W październiku przybędzie również Nasz Pan, Matka Boża Bolesna i z Góry Karmelu, św. Józef z Dzieciątkiem Jezus, żeby pobłogosławić świat. Bóg jest zadowolony z waszych serc i ofiar, ale nie chce, żebyście w łóżku miały sznur pokutny na sobie. Noście go tylko w ciągu dnia". -> Jakie to ckliwe i naiwne... Przecież każdy biblijnie wierzący wie, że Pan Jezus gdy zmartwychwstał i wstąpił do nieba miał 33 lata. Czy nie powiedział, że gdy następnym razem przyjdzie, przyjdzie tak samo, jak widzieli Go uczniowie wstępującego do nieba? (Dzieje Apostolskie 1, 11). Jakim więc cudem ma się pokazać jako dzieciątko na ręku Józefa? Czy takie wyobrażenie nie umniejsza Jego boskość, rolę i pozycję? Po drugie, czy Bóg który jest miłością, i umiłował nas tak bardzo, że wydał za nas swojego syna, stosowałby jakieś chore praktyki rodem ze średniowiecza, a mam tu na myśli "noszenie sznura pokutnego"? Czy na prawdę myślisz, że Bóg chce abyśmy tak pokutowali? Dodam tu, że słowo 'pokutować' znaczy tyle co 'upamiętać się'.

13 lipca 1917 - trzecie objawienie się Matki Bożej „Ofiarujcie się za grzeszników i mówcie często, zwłaszcza gdy będziecie ponosić ofiary: O Jezu, czynię to z miłości dla Ciebie, za nawrócenie grzeszników i za zadośćuczynienie za grzechy popełnione przeciwko Niepokalanemu Sercu Maryi". - To jest bluźnierstwo najwyższej rangi. Ono bowiem urąga ofierze Chrystusa. Tylko Jezus Chrystus miał prawo ofiarować się za grzeszników, bo był ofiarą doskonałą (święty, bez grzechu): "Na mocy tej woli uświęceni jesteśmy przez ofiarę ciała Jezusa Chrystusa raz na zawsze" (Hebrajczyków 10, 10), co wyraźnie oznacza, że dodatkowa ofiara jest nie tylko pozbawiona sensu, ale także uzurpująca rolę Chrysusa-Zbawiciela. Szatan dobrze wie jak bluźnić Bogu, stąd taka właśnie zachęta w objawieniu z 13 lipca 1917 r. Ponadto zjawa wprowadza nową kategorię grzechu: grzech "przeciwko Niepokalanemu Sercu Maryi". Chyba nie muszę tłumaczyć, że w Biblii nie ma nawet takiej koncepcji. Grzechy są tylko przeciwko Bogu, który daje prawo. Czy na prawdę nie dostrzegasz w tym bluźnierstwa?

13 czerwca 1917 - drugie objawienie się Matki Bożej „Nie, moja córko! Cierpisz bardzo? Nie trać odwagi. Nigdy cię nie opuszczę, moje Niepokalane Serce będzie twoją ucieczką i drogą, która cię zaprowadzi do Boga". -> Po pierwsze jedyną ucieczką jest Jezus i On sam o tym mówi: "Pójdźcie do mnie wszyscy, którzy jesteście spracowani i obciążeni, a Ja wam dam ukojenie." (Mateusza 11, 28). Po drugie droga do Boga prowadzi tylko przez Jezusa: "Odpowiedział mu Jezus: «Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca inaczej jak tylko przeze Mnie." (J 14, 6). Trzeba coś więcej komentować?

13 maja 1917 r. „ Czy chcecie ofiarować się Bogu, aby znosić wszystkie cierpienia, które On wam ześle jako zadośćuczynienie za grzechy, którymi jest obrażany i jako prośba o nawrócenie grzeszników?" -> Jak pisałem wcześniej, zachęta do bluźnierstwa. Tylko Chrystus był godzien złożyć taką ofiarę.

Cytaty z Pisma Świętego w przekładzie Biblii Tysiąclecia.

Cytaty objawień pochodzą ze strony sekretariatu fatimskiego: http://www.sekretariatfatimski.pl/fatima-objawienia-403/397-objawienia-matki-boej-w-fatimie-1917

W imię Jezusa Chrystusa, proszę Was, badajcie duchy, by nie dać się zwieść! Czy na prawdę wierzysz, że szatan pokaże nam się w rogach, byśmy mogli go rozpoznać? Tylko Słowo Boże jest w stanie rozświetlić mrok, by poznać właściwą drogę. Używaj tej latarni! Pozdrawiam w Chrystusie Panu!